Herkese hayırlı sabahlar hayırlı günler dilerim.
Tekne Organizasyonundan sonra havaların da uygun olmaması hasebi ile hiç avlanma fırsatı bulamamıştım. Geçtiğimiz hafta sonu havalimanına kayınbiladeri bıraktıktan sonra Pendikten beykoza kadar tüm sahili dolaşmıştım. Atakanın da dün rapor ettiği gibi kayda değer bir av yapan hiç görmedim. herkes boşa at çek yaptığı için oltayı hiç açmamıştım. Ancak dün sabah (cumartesi) at çek de olsa gitmdeye karar verdim ve sabah 5:30 civarında ilk çaparim su ile buluştu. Mekan genelde eve yakın olan Arnavutköy akıntı burnu idi.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Arnavutköy İstanbul boğazının en akıntılı yerlerinden birisi olması ve kazıklı yolun denizin derin olduğu bölgeden geçmesi hasebi ile balık veriminin ve avlanmanın en verimli olduğu yerlerden birdir. ayrıca manzarasıda oldukça güzeldir.
Kazıklıyoldan balık tutanlardan bir görüntü
Sabah 5:30 da başlayan avım 7:30 a kadar sürdü. Bu saatler arasında çapariler dolu dolu geldi. Sardalya hakim olmak üzere bol miktarda kıraçe, istavrit bazende hamsi aldık. kovalar doldu.
7:30 dan sonra balık açığa çıkmaya ve azalmaya başladı. ince takımla ve 30-50 gr. kurşunla avlanıldığı için uzağa atmak sıkıntı olmaya başlamıştı. Gelen yunuslarda balığı biraz dağıttılar sanırım.
Tuttuğum balıklar oğlum Ali Emre sizlere tanıtıyor.
Balıklar temizlendikten sonra pisme vaktini baklemek için dolaba hazırlanmışdır.
Bu da balıkların mideye olan yolculuğundan sonraki son görüntüleri. Bundan sonra kendilerine rastlayan olmamıştır.
Atakan kardeşim yol uzak ama balıkçılıkta balığı beklemek yoktur. balığı sen arayıp bulmalısın. Bu manada arnavutköy şu an balık yapıyor. Eğer gelmeyi düşünürsen tanışmış da oluruz. Maltepe tarafında balık olursa bende gelmeye çalışırım.
Herkese iyi hafta sonları.
Resimleri yine yanlış boyutlandırdım galiba.
admin arkadaşlar düzenleyebilir ise sevinirim.
Necati, Taygun kardeşlerim olmaz ise birdaha düzenlemeye çalışacağım.
Teşekkürler