|
![]() |
#1 | |||
Miço ![]()
|
![]() İş yerinden arkadaşlar abi balığa gidelim deyip duruyorlar. Lakin bir misina tutmuşlukları yok.Bu hafta, gelecek hafta derken ramazan geldi. Israrlar üzere ramazan falan dinlemeyip yaptık organizasyonu. Ben her ne kadar "ilk defa denize çıkıyorsunuz bari oruç tutmayın" dediysemde dinleyen kim.? Kimse erkekliğe b.k sürdürmüyor.bişey olmaz abi deyip çıktılar.
Neyse tekneyi ayarladıkve hafta sonu saat 6.00 da çıktık yola... Yemdi, yiyecek içecekti , tekneciyi bekle derken saat oldu sekiz. Urla iskeleden çıktık. Tekneci " abi iki - üç paket ağım var onları çekiyim devam edelim" dedi . İyi dedik.Bu arada denizde hatırı sayılır derecede dalgalı, teknenin burnu havaya kalkıp kalkıp suya vurdukça bizde duşumuzu alıyoruz arkada. Tekneci durumu farkedip ikimize yağmurluk verdi, iki kişiyide kamaraya yolladı.Kamaradakiler, içerideki mazot kokusu ve dalgalarında yardımıyla yüzleri kireçten ak bir hal alıp yüzlerini buruşturmaya başladıklarında yolu ancak yarilamiştık.bu arada elemanların iki -üç paket dediği ağda oldu oniki paket, çek allah çek bitmez. Nihayet ağlar çekilipte avlanacağımız muhite geldiğimizde saatlerimiz onbiri gösteriyordu. Bu arada bizim kamaradakiler iyice kıvama gelmiş olmalılar ki tekne durur durmaz biri iskele, biri sancak tarafından sahurda yediklerini mazmoz yapmaya başladılar ![]() ![]() ![]() Onları güvertede derin bir uykuya teslim edip, kalan sağlar olarak saldık oltaları denize... iki saat kadar bir sürede karagöz, mandagöz, gopez'den ibaret on - onbeş parça yakaladık ve balık kesildi.Bu arada tekneci bir yandan ağları ayıklıyor. Bizde oltaları sudabırakıp ona yardım ediyoruz, arada birde oltaları yokluyoruz, yemler aynen duruyor; malum öğle vakti. Böyle iki saat falan geçti ki balıklar yeniden yoklamaya başladılar.Ama ne yoklama. Mütemadiyen yakalıyoruz.Arada ikişer ikişer geliyorlar. Sabahki sinirim geçmiş, kırılan umutlarım filizlenmeye başladıydıki bizimkiler uyandılar ve "abi hadi gidelim, biz kötüyüz" demeye başladılar.Bir iki duymazlıktan gelsemde artan baskılara dayanamayıp oltaları topladık ve saat beşte kıyıdaydık.Hayatımın balığını yakalayabileceğim bi günde toplam kırk balıkla geri döndük.Birde üstüne tekneciye 80 YTL bayıldık. sen sağ, ben selamet evin yolunu tuttuk.
__________________
BÜTÜN RENKLER AYNI HIZLA KİRLENİYORDU, BİRİNCİLİĞİ BEYAZA VERDİLER. Erdal KESKİN İZMİR & 1970 Bu mesaj en son " 21-01-2007 " tarihinde saat 00:06 itibariyle lidaki tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Tekne deneyimi olmayan insanla denize çıkmak hakikatten sakat bir durum
![]() ![]() ![]() Yinede güzel bir anı olmuş Erdal abi biliyorsun ki herzaman balık tutmak 1. planda olmuyor ![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() Erdal kardeş vallahi sen yine sabırlı sın ben olsaydım adam aglarım.... der demez ''çek kardeşim kıyıya biz başka tekne bakalım'' derdim....
o ne ya.. birde 80.-ytl para verdiniz.. iyi be elman hem işini gördü hemde parasını aldı...birde arkadaşlarını mazot dumanı ile zehirledi... abisi aman bir daha o tekneye binmeyin... |
||
![]() |
![]() |
#4 | |||
Miço ![]()
|
![]() Abi naapalım "kedi her zaman ciğer yemez" diye bi atasözü vardı galiba. Bizde onu söyledik. Arkadaşlarlada hala mevzu oldukca dalgamızı geçiyoruz
![]() ![]() ![]()
__________________
BÜTÜN RENKLER AYNI HIZLA KİRLENİYORDU, BİRİNCİLİĞİ BEYAZA VERDİLER. Erdal KESKİN İZMİR & 1970 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Erdal bu duruma geçmiş olsun denir,buda sana ders olsun acemi adamla tekne balıkcılığı yapılmaz.Onlara güzel bir kıyıcılık yaptıracaktınişi bitirecektin,veya hiç yanına almayacaksın.
__________________
F. Mehmet Koray 1948 ANK. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
|
![]() Erdal kardeşim maalesef böyle durumlar oluyor arkadaşınızı kıramıyor ve balığa götürüyorsunuz sizin şanszızlığınız acemilerin cok olması birde tabiki tekne sahibi bu arkadaş ya ağ dökmeye gitmeli o gün yada buranın deyimiyle keyf ci götürmeli bunun pazarlığı daha evvel olmalıydı.O arkadaşların namına da insan üzülüyor daha ilk defasından tekne balıkcılığından nefret etmişlerdir aslında kötü bir gün secmişler selamlar dosttum.
|
||
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() erdal güzel bol bol anlatılacak hoş bir anı olmuş senin için. yinede sen kulak ver büyüklerine öyle herkesle denize çıkılmaz unutma bunu
__________________
![]() ![]() ilker GÜMÜŞOVA İZMİR 1966 A Rh(+) pozitif
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() eee yapılacak birşey yok o zaman, bir tane havuz yaptıralım içine de küçük bir tekne birazda doğal dalga, rüzgar, bindirelim acemi avcıyı elinede bir olta, bir iki deneme bir imtihan, istifar etmezse hadi başarılısın artık sende bir balıkçısın diyelim..
![]() ![]() ![]()
__________________
Savaş ÖZCAN 1974 - ADANA İNSAN DİLİNİN ALTINDA GİZLİDİR.. ![]() Bu mesaj en son " 22-01-2007 " tarihinde saat 22:31 itibariyle varior tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Dört acemi avcı Temel'e gelip yalvarıp yakarmışlar birlikte ava çıkmak için. Temel bir süre nazlanmış, bakmış ki kurtuluş yok, kabul etmiş. Çıkmışlar yola. Ormanda bir delik görmüş Temel. "Yatın uşaklar" demiş "Pu pir tavşan koviğidur". Acemi avcılar kendilerini yere atmış. Biraz beklemişler, delikten bir tavşan çıkmış, acemi avcılardan biri vurmuş tavşanı. Herkesin memnun, yola devam etmişler. Bir süre sonra biraz daha büyük bir deliğin önüne gelmişler. "Yatın uşaklar" demiş Temel. "Ha pu pir tilki yatağidur." Acemi avcılar gene kendilerini yere atmış. Biraz beklemişler, delikten bir tilki çıkmış, acemi avcılardan biri vurmuş tilkiyi. Herkes müthiş keyifli, kalkıp yola devam etmişler. Bir süre sonra biraz daha büyük bir deliğin önüne gelmişler. "Yatın uşaklar" demiş Temel. "Ha pu pir ayı inidur." Acemi avcılar gene atmış kendilerini yere. Biraz beklemişler, delikten kocaman bir kara ayı çıkmış, acemi avcılar vurmuşlar ayıyı. Acemi avcılar keyiften dört köşe, Temel'in sırtını sıvazlıyorlar, "en büyük sensin" diye. Gene yola devam etmişler. Bir süre sonra daha da büyük bir deliğin önüne gelmişler. Temel durmuş, deliğe bakmış bir süre, sonra dönüp "Yatın uşaklar" demiş. "Punin ne deliği oldiğinu pilmeyrum ama ne çıkarsa fuririz da." Acemi avcılar yatmışlar boylu boyunca. Ertesi gün gazetede manşet "Beş avcı tren altında can verdi."
![]()
__________________
Savaş ÖZCAN 1974 - ADANA İNSAN DİLİNİN ALTINDA GİZLİDİR.. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Denize ve Yola Elverişlilik Belgesi Nedir? | MAVİ FENER | Resmi Avcılık Duyuruları | 1 | 20-02-2010 18:36 |
tekneyle ava çıkmak | mehmetulas | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 13 | 15-12-2009 08:33 |