Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN

DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey.

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 24-11-2006, 09:03   #2
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Varsayılan Bende bu yörenin methini çok duydum....

Göksel,dediğin yöre tıpki gerence,seferihisar sığacık,alaçatı,zeytineli gibi cephesi güneye bakan bir yer.İç körfez,güzelbahçe,urla,balıklı ova ve mordoğan tarafları rüzgar aldığı zaman bu güzergahlar o rüzgarı almadıkları için sakin su arayan için ideal avlak yöre oluyorlar.Gelelim '' Kokar koyuna'' nasıl ulaşılır olayına.Sen demişsinki zeytinler tarafından gidiliyor.Abisi Zeytinler köyünün içinden aşağıya inersen bir süre sonra denize ulaştığında karşına D.H.M.İ yaz kampı çıkar ve dalmak için harika bir yer olmasına rağmae zemin kayalık olduğundan kıyıdan olta atmak için burasını tavsiye etmem.Çünkü her attığın takım kopuyor.İkinci olarak : Zeytinler köyüne geldin ve köyün içinden aşağıya inmeyip köyün sırtından dolaşarak bozuk yoldan devam edersen bu defa Balık çiftliklerinin olduğu bizim zeytineli dediğin yere gelirsin.Yalnız yol köyden sonra çok bozuluyor.Ama havasının suyunu bulunca Zeytineli çok bereketli bir yer.

Gelelim esas konuya,yani kokar koyunun yoluna.Oradaki çiftliklerden balık alıp satan bir arkadaşımı aradım ve net kokarın yolunu öğrendim.Arkadaşımın ilk dediği '' Yolu hem uzun hemde çok bozuk '' olduğudur.Yani gidecek olan bunu göz önüne alsın.Arkadaşın dediğine göre: Karaburun giriş kavşağına gelince biliyorsunuz sağa dönünce karaburun a doğru giriş yapmış olursunuz.Yok düz devam ederseniz eski çeşme yolundan doğru çeşme istikametine devam etmiş olursunuz.Velhasıl kavşağa gelinse '' Sağa bir yol'' iniyor.İşte bu yoldan giriş yapılınca 2.5 saat dağlık ve ormanlık mevkiden devam ediliyormuş.Ancak bu yol kokar'a varıyormuş.Ve başka bir yol yokmuş.Arkadaşımın dediği binek arabanın gidip geleceği bir güzergah değil diyor.Gidecek olan bunu gözönüne alması gerekir.Aynı güzergaha gerek alaçatıdan güneye inerek,gerek seferihisar sığacıktan kuzeye çıkarak tekne ile ulaşılabiliyormuş.İlgilenen arkadaşların bilgisine sunulur.
  Alıntı Yaparak Cevapla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları