Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 27-03-2006, 06:15   #10
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

Serkan Abi yazını dün okumuştum ama ancak fırsat bulup yazabiliyorum, çünkü dün sadece 5 dakika girip-çıkmıştım internete.

Muvaffak Abi'nin yazdıklarına bir noktada katılıyorum: Taygun ve Anıl'la ben de tanıştım ve ikisinin de saygılı gençler olduklarını düşünüyorum. Ama sanal ortamda bazen burada sözü edilen tarzda sorunlar ne yazık ki olabiliyor. Serkan Abi'nin de bir eğitimci olarak düşünceleri tabbi ki yabana atılacak düşünceler değildir. Taygun ve Anıl'ın kötü niyetli almadığına tüm kalbimle inansam da onların da bu yorumlar bu gözle değerlendirmesi ve biraz daha özen göstermesi yanlış anlamaların da önüne geçecektir sanırım.

Mesaj silme olayına gelince. Eskileri deşmek istemem ama sanırım benim siteye ilk üye olduğum dönemlerde de benzer bir durum yaşanmıştı (neden farklı olabilir onu tartışmıyorum). Taygunun anket üzerindeki oynamasını da, Anılın sonrasında silmesini de gördüm. İkisi de doğru hareketler değildi. O başlık altında yalnızca kendi yazışmaları olsa, hiçbir sorun olmazdı ama başka insanlarında yazdıkları işin içine girince orada durup bir kez daha düşünmeleri gerekirdi. O açıdan Serkan Abi'ye hak veriyorum açıkçası.

Siteye giriş konusuna gelince. Bence de site girişinde üye olmayanı almıyoruz gibi bir uygulama, sadece siteye bir kere girmek için üye olacak bir yığın insan olmasına yol açacaktır. Ama referans göstererek üye almak da yalnızca dar (nisbi olarak) bir çevrede üyeliklerin sınırlı kalmasına neden olabilecektir. Bu kouda benim önerim siteyi gezmenin ve üyeliklerin eskisi gibi serbest olması, 6 ayda ya da yılda bir de aktif olmayan üyelerin tasfiye edilmesi şeklinde olur.

Siteden ayrılma konusuna gelince... Muvaffak Abi'ye burada bir kez daha atıf yapacağım izniyle. Gerçekten de ben foruma ilk üye olduğumda bu kadar sıcak ve samimi bir ortam bulup, böyle arkadaşlıklar edineceğimi hiç düşünmemiştim (özellikle de sana ortam söz konusu olduğundan). Ama kısa bir sürede gerçek bir arkadaşlık ortamının oluştuğuna şahit oldum. Açıkçası bu ortamın bozulmasını hiç istemem. Şu anda katılımını azaltmış olan ya da katılamamayı seçmiş olan arkadaşlarımızın/abilerimizin de geri dönmesi için elimde gelen birşey varsa yapmak isterim. Yaşamda bu kadar değerli paylaşımlar (sadece balıkçılık değil, arkadaşlık anlamında da) yapılabilen ortamlar çok sık yaratılamıyor. Bunun için bu ortamı sürdürmek amacıyla sonuna kadar mücadele etmeye değer diyorum ben. Zaten Serkan Abi'ninde bu paralelde düşündüğünü sanıyorum.

Biraz uzun yazdım yine ama sonuç olarak burada tartışılan konular çözülemeyecek büyük anlaşmazlıklar değil. Siteyi kurmuş olan ve bu noktaya kadar gelmesinde emek sarfetmiş olan genç arkadaşlarımın kötü niyet taşımadan yapmış oldukları bir-iki ufak hata konusunda bundan sonra biraz daha özen göstereceklerine ben inanıyorum. Serkan Abi'nin ve onun nezdinde katılım konusunda şüpheleri olan diğer arkadaşlarımızın da yine aramızda olacaklarına da inanıyorum...

Sevgi ve saygılarımla...

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları