|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Safranlı Balık Çorbası
Malzeme (1 kişilik): 1 Barbunya balığı filetosu 1 Levrek balığı filetosu 1 adet karides 1 adet midye 1 fincan limon suyu 1 adet havuç Yarım sap pırasa Çeyrek kuru soğan 1 çay kaşığı rezene 1 çay kaşığı safran Tuz Biber Hazırlanışı: Havucu önce kazıyın, güzelce yıkayın. Sonra, kalın parçalar hâlinde doğrayın; pırasa ve kuru soğanla sıvı yağda kavurun. Balıkları, karidesi ve midyeyi, tuz ile biberi ekleyerek tavada hafif kızartın. Beri yanda, bir miktar suyun içine balıkları, karidesi ve midyeyi koyun. Rezene ile safranı ekleyerek 2 dakika kadar, kısık ateşte kaynatın. Çorba hazır olunca, derin bir tabağa doldurun. Pişmiş sebze ve deniz ürünlerini tabağın ortasına düzgünce yerleştirin. Çorbanın çevresini de garnitür, rezene ve safranla süsleyip ikram edin. (Kaynak: “Lezzet” dergisi, 25 Kasım 1996, Sayı:1) bilirimki seko bu işe bayılacak adamım burbun deyince sana bir haller olur bilirim azının suyu akar...afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
[ |
||||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Hadi bakalım buyurun | balıkcı | ANILAR | 9 | 29-03-2006 07:03 |
Ehliyeti Olanlar Buyurun! | uzman | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 04-02-2006 09:55 |