Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Tanışma

Tanışma Üyelerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz bölüm.




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 25-04-2011, 11:12   #1
Necati ARAT
Kaptan
 
Üyelik Tarihi: 14.09.09
Mesaj Sayısı: 3.142
Varsayılan

Davut bey sanırım bahsettiğiniz şey Çiftlik yeminin hamur haline getirilmişi..
izmirde bizde kullanırız..

Alıntı:
Yemin tarifi..

Çiflik yemleri numaralıdır eğer macun haline getirip avlanılacaksa 6 numarayı geçmemek lazım.Eğer büyük yem olursa suda geç erir.O nedenden ne kadar küçük olursa çabuk olur.AYARI---3 kg.lık yoğurt kasesine 2 parmak kalınlığında yem konur ve yemin seviyesine kadar su konur. 2,3 saatte yem erir su kaybolur. suyu fazla koymamak gerikir.Eridikten sonra 1 tane yumurta, 2paket vanilya, un veya ekmek içi konulup yoğurulur. yalınız un veya ekmeği azar azar atılıp yoğrulması gerikir. Kıvamı sakız gibi olmalıdır.

NOT::::: EĞER FAZLA KONULURSA YEM KOKUSUNU KAYBEDER.BAŞTA SUYUDA KIVAMINDA KOYMAK GERİKİR SUYU FAZLA GELİRSE UN VEYA EKMEK İÇİNİ FAZLA KOYARSINIZ YEM ÖZELLİĞİNİ KAYBEDER.
Yukarıdaki alıntı site üstadlarımızdan olan Murat ÇAKMAKCI nın konusundan alınmadır..

Rastgelsin..
Necati ARAT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hamur Olta Yemi ferhatözkara Yem Tipleri, Kullanma Şekilleri ve Yemleme 20 24-11-2016 18:30
Balık yemi yapım teknikleri xnode Su Ürünleri 1 29-06-2010 09:16
Balık kaçarsa,misina kırılırsa,yemi kaptırırsak.Hadi bakalım rastgele rüzgar2 TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 20 30-12-2005 03:14


Saat 22:40.