25-04-2011, 11:12
|
#1
|
Kaptan
Üyelik Tarihi: 14.09.09 |
Mesaj Sayısı: 3.142
|
|
|
Davut bey sanırım bahsettiğiniz şey Çiftlik yeminin hamur haline getirilmişi..
izmirde bizde kullanırız..
Alıntı:
Yemin tarifi..
Çiflik yemleri numaralıdır eğer macun haline getirip avlanılacaksa 6 numarayı geçmemek lazım.Eğer büyük yem olursa suda geç erir.O nedenden ne kadar küçük olursa çabuk olur.AYARI---3 kg.lık yoğurt kasesine 2 parmak kalınlığında yem konur ve yemin seviyesine kadar su konur. 2,3 saatte yem erir su kaybolur. suyu fazla koymamak gerikir.Eridikten sonra 1 tane yumurta, 2paket vanilya, un veya ekmek içi konulup yoğurulur. yalınız un veya ekmeği azar azar atılıp yoğrulması gerikir. Kıvamı sakız gibi olmalıdır.
NOT::::: EĞER FAZLA KONULURSA YEM KOKUSUNU KAYBEDER.BAŞTA SUYUDA KIVAMINDA KOYMAK GERİKİR SUYU FAZLA GELİRSE UN VEYA EKMEK İÇİNİ FAZLA KOYARSINIZ YEM ÖZELLİĞİNİ KAYBEDER.
|
Yukarıdaki alıntı site üstadlarımızdan olan Murat ÇAKMAKCI nın konusundan alınmadır..
Rastgelsin..
|
|
|