![]() |
#2 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Kültür Balıkçılığının dezavantajları
Kültür ortamında pazar boyutuna gelecek şekilde yetiştiricilik ölçeğinin artırılması sıkıntılı konudur. Pazar boyutundaki yetiştiricilikte 1 kg çiftlik balığı üretebilmek için (1 kg ağırlık kazandırma için )2 kilo yem 2 Kg yem üretebilmek için 6,4 kg vahşi stok kullanılmaktadır. Dolayısıyla Pazar Boyutunda 1 kg çiftlik balığı üretebilmek için 6,4 kg vahşi stok tüketilmektedir. Her 1 kg kültür balığı için 5,4 kg vahşi stok atığa dönüşmektedir. Kültür Balıkçılığının avantajları Yavru balık üretimi fazladır. -Kültür Balıkçılığı yavru balık üretiminde doğal stoklara faydalı -Pazar boyutuna gelecek şekilde balık üretim ölçeğinin artırılması konusunda ise doğal stoklara zararlı olduğunu düşünüyorum.
__________________
Bünyamin İstanbul Varlığında kıymetini bilmediğimiz şeylerin yokluğundaki tokadıyla uyanacağız. Gelecekte daha büyük sıkıntılar çekip daha fazla geçmişe özlem duyacağız. |
|||||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Çevre Sağlığı ve Eğitiminin Önemi | beraşev | Tabiatı ve Canlıları Koruma | 14 | 11-07-2010 23:15 |
Çoklu alıntı nedir? Nasıl kullanılır? Önemi nedir? | Taygun KOCABIYIK | Üye olma ve Forum Kullanma Kılavuzu | 10 | 12-03-2010 10:03 |
Bayat Ekmekle Yapılabilecek Yemekler - Bayat Ekmek Değerlendirmenin Önemi | Taygun KOCABIYIK | Balık Yemekleri | 4 | 20-08-2008 21:10 |