|
Dökümanlar ve Makaleler Makale veya döküman yayınlayabiliceğimiz bölüm. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#3 | |||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Yakalanan balıkların kovada su içerisinde uzun süre bekleyerek can çekişerek ölmesi halinde balığın lezzetinde de fark edilir bir değişme olduğunu tecrübe ettim. Uzun süre kovada kalan balık stres altında kasılarak ölüyor ve etinin lezzeti bozuluyor. Bu sebeple eğer kıyıdan avlanıyorsam kesinlikle kovaya su koymam, tavsiyede etmem. Aslında teknede de livarı kulanmamak lazım.
Açık sularda avda gelişmiş olan Japonlar dahi yakaladıkları balıkları gemilerin altına yaptırdıkları ve içinde farklı dişli balıkların olduğu devasa livarlarda saklamaktalar. Günler süren av esnasında livardaki balıklar, avcı dişli balıklar tarafında kovalanmakta ve hatta bazılarıda yenilmekte. Böylece balıklar doğal ortamında olduğunu sanmakta ve tazeliğin ve lezzetini korumaktalar.
__________________
Ahmet TARİH
İSTANBUL/1973 A Rh+ Bu mesaj en son " 17-02-2012 " tarihinde saat 12:51 itibariyle Ahmet TARİH tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kucuk balıklara dikkat | kadir 06 | Tabiatı ve Canlıları Koruma | 7 | 25-12-2011 11:25 |
Bu balıklara neler oluyor.... | kaptankarabulut | Süleyman Karabulut | 24 | 19-03-2011 17:11 |
Denizlerde ki Gemileri Canlı Canlı İzleyin (Haritadan) | Taygun KOCABIYIK | Meteoroloji,Navigasyon , Harita ve Denizcilik | 12 | 22-02-2010 18:40 |
Böcek ısırmalarında yapılması gerekenler nelerdir | MAVİ FENER | SAĞLIK | 0 | 18-07-2009 19:03 |
Asansörde Yapılması Gerekenler | uzman | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 4 | 21-07-2007 03:09 |