|
![]() |
#1 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Gürkan Abi fly yapımı ile ilgili sitemizde en son "moz" nickli Murat Abi'nin el yapımı flyları yer almıştı. Fotoğraflar kısmında idi, bulursam bağlantı olarak da eklerim. Onun dışında sitedeki arama kısmından girersen flyla ilgili başka yazılara da ulaşabilirsin.
Kullanımı konusuna gelince. Hiç denemedim ama filmlerden gördüğüm kadarıyla havada geniş kavisler çizdirerek oltayı balık olma olasılığı olan yerlere düşürme temeline dayanıyor. Kamış ve makarası özel. Makarada misina yerine ip kullanıyorlar, sadece son beden kısmı birkaç metre misinadan oluşuyor. Bu takımın Türkiye'de ne kadar kullanıldığını bilmiyorum açıkçası. Kullanan arkadaşlar varsa bilgi vereceklerdir mutlaka... Murat Abi'nin çalışmaları da burada... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... Bu mesaj en son " 08-02-2007 " tarihinde saat 22:24 itibariyle katiti tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Gürkan Abi öncelikle birşey değil.
Kamış ve makara konusuna gelince, evet fly kamışı ve makarası, hatta kullanılan ip bile farklı. Bu Cumartesi malzemecilerde birkaç fly makarası gördüm ama fotoğraflamak hiç aklıma gelmedi açıkçası Kullanma şekline gelince, yine filmlerde ![]()
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Tekrar teşekkürler mert. filimlerden bende izliyorum, ama bunu kullanmak film seyretmek gibi olmaz sanırım.
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() selam gürkan fly için kullanılacak malzemeler için avmarketi.com adresinde aradıgın herşeyi bulbilirsin kullanımına gelince bu özel üretilen misina attıgın zaman su üstünde birsüre duruyor zaten batmadan çekiyorsun tekrar atıyorsun yani birnevi atçek .flyı attıgın zaman zaten orada balık varsa hemen saldırıyor saldırmıyorsa batmasını bekleme çek tekrar at bu şekilde kullanılacak tabi ilk zamanlar biraz zor olur ama kullandıkça alışırsın selamlar.ratgele
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
![]() Arkadaşlar benim izlenimlerimde tüm tatlı sulardaki cephalus türleri ki bizde 2 veya 3 türü gözüküyor.. durgun sularda suya düşen bir ufak ucucunu su yüzeyinde yaptıgı titreşimleri /çırpınmaları görüp te su üstüne çıktıgını ve saldırdıgını çok gördüm. hatta balıgın boyu bir karış bile değildi...
aslında durgun sularda 1cm den ufak fly iş görür sanırım..izmir civarı dere göl vs. de denemek lazım.. |
||
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Daha Büyük | Kefal-İzmir | DENİZ AVI KARADAN | 0 | 15-09-2009 08:39 |
bir tane daha | mufi | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 28-08-2007 13:15 |
bir yeni üye daha | Salih Reis | Tanışma | 22 | 13-04-2007 00:41 |
Bir Rüzgar Daha | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 16 | 29-05-2006 05:51 |