![]() |
#10 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() erol ustadan önce ben birşeyler yazayım, mutlaka onun da ekleyecekleri olacaktır.
kefal yemini ısırarak değil, emerek alır. bu nedenle de yumuşak yemler tercih edilir. ekmek dışında sardalya (kıbrıs şeklinde), kıyma, hamur (denemedim ama sert olur gibi geliyor) gibi yemlerle de avlanır. ekmeğin güzel tarafı suda biraz daha yumuşayarak tam kefalin ağzına layık bir hale gelmesi ve biraz da dağılmadan dolayı suda koku yapmasıdır. dört iğne olayına gelince, sanırım o da kullanılan ekmeğin büyüklüğüne göre seçilmiş bir sayı. bu arada resimdeki takımdaki iğneler uzun palalı, ama ben kefal avında kısa palaı iğneleri tercih ediyorum. yine de diğerleri kullanılmaz diye bir kural yok tabi. son sözü usta söyleyecektir ![]()
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Firinda kefal | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 13-06-2009 13:29 |
Kefal sürüsü | genç_balıkcı_77 | ANILAR | 11 | 24-12-2008 20:46 |
Kolay Kefal Avı | seçkin | DENİZ AVI KARADAN | 9 | 30-09-2008 12:54 |
08/02/08 kefal | serkan_dalaman | DENİZ AVI KARADAN | 8 | 09-02-2008 21:55 |
Kefal... | ykmk | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 13 | 28-07-2006 08:50 |