|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Duygu kalamar ya da mürekkep balığı benzer şekillerde pişirilebilir:
1. Tava için: Kalamarı pişirmeden en az 10-12 saat öncesinden (ben bir gün önceden koyuyorum) sos yatırıp bekletiyoruz. Sos için iki seçenek var: şeker, yemek sodası, tuz ve limon ya da bira, şeker, tuz ve limon Daha sonra un, yumurta akı, limon ve maden suyu ile yoğun bir bulamaç hazılayıp kalamarları yıkamadan bu bulamaça daldırıyoruz ve bol kızgın yağın içinde 3-4 dakika pişiriyoruz. Sonra da bu sitede kalamar seven arkadaşları davet ediyoruz ![]() 2. Izgara için Yukarıdaki bekletme işleminden sonra kalamarları ızgaranın (tercihen mangalın) üzerinde pişirip sıcak sıcak mideye indiriyoruz ![]()
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Dikili ya da Çandarlı'da nerede yem bulunur ? | Kolyoz | Yem Tipleri, Kullanma Şekilleri ve Yemleme | 5 | 30-07-2008 20:09 |
Aylar Neden 30 Yada 31 Gündür | baturhan | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 28-12-2007 11:10 |
enerji tasarrufu iicn basit ama onemli | Alparsbeğ | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 09-08-2007 11:21 |