Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 12-04-2007, 14:41   #3
katiti
Kaptan
 
katiti kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 10.11.05
Şehir: İzmir
Yaş: 47
Mesaj Sayısı: 2.176
Varsayılan

Duygu kalamar ya da mürekkep balığı benzer şekillerde pişirilebilir:

1. Tava için:

Kalamarı pişirmeden en az 10-12 saat öncesinden (ben bir gün önceden koyuyorum) sos yatırıp bekletiyoruz. Sos için iki seçenek var:

şeker, yemek sodası, tuz ve limon ya da bira, şeker, tuz ve limon

Daha sonra un, yumurta akı, limon ve maden suyu ile yoğun bir bulamaç hazılayıp kalamarları yıkamadan bu bulamaça daldırıyoruz ve bol kızgın yağın içinde 3-4 dakika pişiriyoruz. Sonra da bu sitede kalamar seven arkadaşları davet ediyoruz .

2. Izgara için

Yukarıdaki bekletme işleminden sonra kalamarları ızgaranın (tercihen mangalın) üzerinde pişirip sıcak sıcak mideye indiriyoruz . Izgara yapcaksanız kalamarları halka kesmenizi tavsiye etmem...
__________________
Mert Topoyan
İzmir - 1978

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
 

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Dikili ya da Çandarlı'da nerede yem bulunur ? Kolyoz Yem Tipleri, Kullanma Şekilleri ve Yemleme 5 30-07-2008 20:09
Aylar Neden 30 Yada 31 Gündür baturhan TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 1 28-12-2007 11:10
enerji tasarrufu iicn basit ama onemli Alparsbeğ TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 1 09-08-2007 11:21


Saat 00:23.