Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 27-11-2007, 07:09   #6
ender
Tayfa
 
ender kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 03.10.07
Şehir: Balçova İZMİR
Mesaj Sayısı: 187
Varsayılan

Selamlar
Tarifteki bir şişe içme sodası yerine ben toz olan cep sodasını kullanıyorum.
daha öncede belitmiştim ama tekrarlıyayım. tüm canlılarda ölüm sonrası rigor mortis denilen ölüm sertliği oluşur. 4-8 saat içinde.Bu katılık kaslardaki lactic aside bağlı şekillenir ve 8-16 saat kadar sürer. ve lactic acidin parçalanması sonucu çözülme tekrar başlar.bildiğiniz gibi asitler alkalilerle tepkimeye girince nötr tuzlar oluşur.işte kalmardada sertliği yok etmek için alkali kullanılıyor şişe sodada alkali mineraller iz miktara ( Çok az ) bulunuyır ama cep sodası NaCo4
sodyum bi karbonat vucutta bulunan organizmaya zararı olmayan ve lactic asidi en hızlı parçalayan bir birleşim.bilgilerinize....
selamlar saygılar.
__________________
Huzuru bulduğum ve mutlu olduğum yer.... deniz.
Oğlum ve ben sizi seviyoruz.

Ender ÇAM
1966 A Rh +
İzmir-Balçova
0 232 459 24 10
0 507 747 63 32
endercam35@gmail.com
ender.cam@windowslive.com
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
ender Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
 

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Dikili ya da Çandarlı'da nerede yem bulunur ? Kolyoz Yem Tipleri, Kullanma Şekilleri ve Yemleme 5 30-07-2008 20:09
Aylar Neden 30 Yada 31 Gündür baturhan TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 1 28-12-2007 11:10
enerji tasarrufu iicn basit ama onemli Alparsbeğ TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 1 09-08-2007 11:21


Saat 01:27.