Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Tanışma

Tanışma Üyelerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz bölüm.




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 21-03-2008, 09:24   #22
SHIMANOCU
Oltacı
 
SHIMANOCU kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 27.02.08
Şehir: IZMIR
Mesaj Sayısı: 15
Varsayılan

Sevgili Ulaş,
Öncelikle cevap vermekte geciktiğim için özür diliyorum.
Kaybettiğiniz parçalardan oluşan kit, makinenizde, oltayı fırlatırken, misinanın sarılı bulunduğu göbek makarasının kendi ekseni etrafındaki boşta dönüş sertliğini ayarlar. Yani bir anlamda, misina boşalma freni de diyebiliriz.
Böyle bir ayara niye gerek duyuldu diyebilirsiniz. Evet, kıyıdan atışlarda, kurşun ağırlığına göre ayarlanır ama, çok da önem arzetmeyebilir. Ancak, tekneden aşağıya sarkıtırken, eğer bu fren kullanılmazsa, makinanın göbek makarasındaki sarılı misina, kabarır, karışır, dolaşır, veya, bazan misina denize salladığınız yem ve kurşundan daha önce inerek bedenin karışmasına neden olur.
Diğer bahsettiğiniz easy mag ayarları ise, oltayı attınız, bıraktınız, başka bir olta ile ilgileniyorsunuz, balık tutulduğu zaman ama genellikle "kapıp götürdüğü zaman" makinanın kalamasının boşalması sırasında "cırcır" sesi vermenin ayarlarıdır. Hangi güçteki asılmada cırcır sesi duymak istiyorsanız, o duyarlılığa ayarlamalısınız ki, sizin meşguliyetiniz anında haberiniz olabilsin.
Bir başka yararı ise şudur. Diyelim ki tekneden veya kıyıdan bir büyük balık tuttunuz, çekmekte zorlanıyorsunuz, misinanın kopmaması için, kalama ayarını gevşeltiyorsunuz. Ama tıkırtı sesini açıyorsunuz, yani balık ağzında oltayla çekip götürsün diye. İşte bu götürme anında, bu tıkırtı sesi duyulacaktır. Ne zaman tıkırtı sesi durdu, demek ki balık yoruldu demektir. O anda, kalama ayarını (yıldız şeklinde çarkı) sıkıştırarak, tekrar balığı çekmeye başlıyorsunuz. Tekrar direnirse tekrar aynı işlemi yapıyorsunuz. Sonunda balık, balıkçı tabiriyle " çatlıyor " ve sersemleyerek haraket edemez hale geliyor. O zaman da yavaş yavaş ve kolayca çekebiliyorsunuz. Yani bu tıkırtı, size balığın haraket halinde olduğunu anlatmak için bir düzenek.
Umarım faydalı olmuşumdur.
Sevgiyle kalın.
Rasim
__________________
Rasim - İZMİR
SHIMANOCU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
 

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Shimano alivio 6000 fa albayrak1616 Makara - Makinelerle İlgili Herşey 6 20-12-2009 14:03
alman uretimi dam ve japon shimano ikeida TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 0 14-01-2009 09:20
shimano tld 20/30 II nin Bakım açıklaması levrek Makara - Makinelerle İlgili Herşey 2 29-05-2008 20:51
shimano reos_mow Makara - Makinelerle İlgili Herşey 4 11-09-2006 13:36


Saat 12:44.