![]() |
#2 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Gezdiğim bazı şehirlerde, kıbrıs oltasının ekmeğe sarıldıktan sonra iğnelerinin ekmeğin içine çıplak olarak gömüldüğünü gördüm.
Ben; kıbrıs oltası ile avlanacaksam, kıbrısı oluşturan bedeni ekmeğe bağladıktan sonra aşağı sarkan iğneleri ekmek veya hamur ile yemleyerek kullanıyorum. Genelde de hemen her attığım kıbrıs oltasında bu sayede büyük küçük birşeyler alıyorum. Gelelim konuya; Gözlemlediğim asıl konu; bu tür ekmekle yakalan balıkların kıbrıs ve sair oltalara ekmek olduğu için değil, un içeren maddeler olduğundan rağbet ettikleridir. Dolayısı ile, sizin hazırlayacağınız herhangi bir hamur zenginleştirilerek daha da aktif bir yem haline getirilebilir. Bu tür oltalarda balıkları yakalamadaki bir diğer husus da; ekmeğin lob şeklinde yuvarlak olarak takılması ve suda dağılması sonrası yakalama şansının azalması. Kıbrıs kullananlar, sarpa, kefal gibi balıkları yakalayanlar için bir tarifim var. Verdiğim tariflerin tamamını kendim kullanıyorum ve sonucu olumlu olarak alınmış tariflerdir. Yani, acaba, olabilir mi ? gibilerinden bir bilgi vermiyorum. Bunu da eklemiş olayım. Alternatif ama çok güçlü, kefal, sarpa, karagöz yemi Malzeme: Orta kalınlıkta sıradan çubuk makarna 100 gram sıradan beyaz peynir ve (varsa suyu) Sarımsak Tuz Maliyeti : Maksimum 1 YTL Hazırlanışı : Orta kalınlıktaki sıradan bir çubuk makarnadan ihtiyacımız kadarını alıyoruz. 6 saatlik bir av için 20-25 çubuk yeterli olur. 10 dakika suda haşlıyoruz. Ancak iğneden kolay alınmaması için aşırı haşlamayın... Piştikten sonra alıp süzgeçte soğuk su ile yıkıyoruz (Soğuk su gezdirmezseniz birbirine yapışırlar). 100-150 gram sıradan bir beyaz peyniri blendar'a alıyoruz (Eğer peynirin suyu da mevcutsa çok iyi olur mutlaka ekleyin), Tuzumuzu ve iki diş sarımsağımızı ekliyoruz. Karışımı, ayran kıvamına gelinceye kadar 1 dakika kadar blenderda çekiyoruz. Elimizde sütten biraz daha kıvamlı bir mayi olacak. Peynir ve sarımsak kokulu harika bir karışım. Karışımı küçük bir naylon poşede koyuyoruz, elimizdeki soğuk ve pişmiş çubuk makarnaları da aynı poşede koyup fazla bastırmadan ve makarnalar formunu kaybetmeden çalkalıyoruz. 1 gün buzdolabında bekletip balığa gittiğimizde istediğimiz uzunlukta keserek iğnemize takıyoruz. Avantajları : Öncelikle, bu yeme ekmeğe gelen tüm balıklar kesinlikle geliyor. Ekmeğe gelmeyen balıklar da geliyor. Örneğin ben bu yemle ispendek ve çipura tuttum ![]() Diğer bir konu; Hazırladığımız yem çubuk makarna şeklinde olduğundan iğnemize dikkatli bir biçimde kılıf gibi giydiriyoruz ve balık yakalama oranı önemli ölçüde artıyor. Bu sayede kolayca canlı yem elde edebilirsiniz. İsparoslar vurmadan direkt olarak bu yemi yutuyorlar.. ![]() Tuzlu suda daima kullanıp yanıma aldığım bir yemdir. Tatlı suda da işe yarayacağını düşünüyorum ancak deneme fırsatım olmadı. Saygı ve selamlar. Rastgele
__________________
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Daha önce hiç görmediğiniz zargana yakalama yöntemi | Taygun KOCABIYIK | Videolar | 12 | 30-03-2010 18:58 |
çıpura için avlak tarif edebilirmisiniz. | baris1975 | DENİZ AVI KARADAN | 2 | 09-12-2008 23:01 |
Sardalyalı dip kıbrısını tarif edebilecek yok mu? | Anıl ÜNALAN | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 35 | 10-09-2008 16:06 |
bir tarif lazim | twennwolf | Balık Yemekleri | 19 | 28-08-2007 19:21 |
Kullanılan Ağlar | Güven ÖZYELDAN | Diğer Malzemeler | 4 | 11-09-2006 15:10 |