|
TATLI SU AVI Tatlı sularda olta ile yapılan avlar hakkında herşey. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Aramızda İtalyanca bilen varsa elimde iki tane dergi var çok güzel tarifler var bu konularla ilgili. Geçtiğimiz ay teyzem İtalyaya gitti gazete bayisi gibi bir yerde görmüş balık hastası olduğumu bildiğinden almış. Fakat ben tatlı su avı yapmıyorum bari sizlerin işine yarasın.
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
Ustam gerçekten içinde yararlı bilgiler vardır mutlaka ama kim tercüme edecek,sorun bu işte. Şahsen benim italyancam çok zayıftır ![]()
__________________
Selim -14 Kasım 1977 - Tokat (Samsun) ''Balık Sevdadır,Özlemdir,tutkudur,Her bi'şeydir'' |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Selim tebrikler güzel av olmuş tarif içinde teşekkürler sazancıların işine yarar.Bende seninkine benzer(trabzon ekmeği hariç) bir hamur yapıyorum.Beyaz un,yumurta,pudra şekeri ve en önemlisi vanilya.Balıklar vanilyanın kokusunun çekiciliğine bayılıyor.Ancak kötü yönü küçük balıkların hamura saldırıp hamuru düşürmeleri.Yumurta biraz sertlik veriyor hamura.Ancak zilli dip oltalarında küspeli olsun olmasın sana ve tüm sazancılara tavsiyem mısırdır.Mısır kolay kolay iğneden düşmez.Tabi takılış şeklide çok önemli.Mısıra hamur gibi saldırmaz balıklar.Mısırda beklemek çok önemli saatlerce balık vurmayabilir ama geldimi mısıra genelde büyük balıklar gelir.birde takıldığı zaman zili oyle bir sallıyorki beni mest ediyor o an.Birde bu tür sulama göletlerinde balıklar genelde hamura alıştırıldıkları için hamur iş yapar.mısıra alıştırmak lazım.Ben 2 yıldır gittiğim göletde devamlı mısırıda kullandım ve av sırasında ve av bitiminde sürekli mısırla yemleme yaptım.Sonunda da semerisini almaya başladım.Herkese rastgelsin.
__________________
Murat KARAOĞLU(sazancı) Gaziantep/Batman 1976 O rh(+) Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde fani dünyada bıraktığın eserlere kıymet verme.
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
aynalı | genc balıkcı tunahan | FOTOĞRAFLARIMIZ | 12 | 27-10-2007 23:08 |
Aynalı Sazan | balıkcı67 | Tatlı Su Balıkları | 22 | 29-08-2007 13:17 |
aynalı sazan | karakayalı | FOTOĞRAFLARIMIZ | 9 | 10-10-2006 19:45 |
sazana bakın hele | sssuvari | Videolar | 10 | 03-09-2006 09:54 |