|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Baharatlı domates sosunda mezgit nasıl yapılır :
1 kg.fileto edilmiş mezgit balığını soğuk suda güzelce yıkayınız, önce süzgeçte süzüp sonra kağıt bezle kurulayınız ve bir kenara koyunuz. 1 adet orta boy soğanı ve 6 diş sarımsağı soyup ince ince doğrayınız . 3 adet kerevizi ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayınız. 3 çorba kaşığı zeytin yağını tavada kızdırıp soğan,sarımsak,ve kerevizi biraz kavurunuz. 6 adet domatesin kabuğunu soyunuz ve 12'ye bölerek ekleyiniz 400gr.balıkyağının yarısını içine dökünüz. 3 dal kekik,2 dal biberiyeyi yıkayınız ve birbirlerine bağlayarak sosun içine yerleştiriniz. 25 dakika boyunca arada bir karıştırarak düşük ısıda(1ooC')de kaynatınız. Ardından Kekik ve biberiyeyi çıkarınız ve kalan balık yağınıda tavaya döküp balığıda yerleştiriniz. Tuz,karabiberi de ilave edip 10 dakika pişiriniz.Ardından geniş bir tabakta servis yapınız. Afiyet bal olsun..kilo yapmasın.. kyn: nurideniz Not : -Herzaman olduğu gibi bez eldiven kullanınız -Tavanın sapını duvara doğru çeviriniz -Balığı kağıt havluda kurulamaktaki amaç,suyun,kızğın yağ içerisinde sıçramasını önlemek içindir. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
palamut avı sırtı | ewrim | Videolar | 9 | 15-12-2009 17:45 |
Palamut avı | Güven ÖZYELDAN | Çapari | 6 | 13-08-2007 20:38 |
Palamut Avı | panderma | ANILAR | 20 | 01-04-2006 01:33 |
Levrek Buğulama | VOLKAN | Balık Yemekleri | 1 | 29-10-2005 23:08 |