|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() Abi öyle bir anlatmışsınki sabah okurken sabloları nereye sokcağımı şaşırdım ayağımın altındakileri duvara doğru itekleyip durdum.Az önce çamaşır makinesi yüksek devirde çalışmaya başlayınca nasıl kaçacağımı şaşırdım.Meğer nelere maruz kalıyormuşuz.Bilgilendirmen için teşekür ederim Necati abim ayrıca şu kumu nereden temin edebiliriz?
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
İlaveten koruyucu ( kalkan) olarak kullanılacak madde sadece yüzeyinin maruz olduğu elektromanyetik dalgalarla muhatabtır. Yüzey alanı dışına bir faydası olmaz . Kaldı ki günümüz teknolojisinde ametist de dahil olmak üzere birçok mineral madeninin araştırılmasında yine elektromanyetik dalgalar kullanılmaktadır. Eğer minerallerin bu şekilde bir absorblama ( emme ) özelliği olsa idi ; toprağa verilen elektromanyetik dalgaların yine toprak yüzeyinde bulunan araştırmacıların alıcılarında herhangi bir sayısal değer oluşmazdı . Sonuç olarak bilimsel bir araştırma yapılamazdı bile. Burada hepinizden özür dileyerek "çok bilen" durumuna düşmek istemem . Ancak elektromanyetik alıcı ve vericiler asıl mesleğim değil sadece hobimdir . Özellikle de ELF-ULF-VLF ve LF dalga boylarında araştırmalar yaparak kendimi geliştirmeye çalışmaktayım. Eğer yanlış olarak verdiğim düşünülen bir bilgi varsa lütfen itiraz edilsin ki , doğruya hep beraber ulaşalım .Bu konuda soru var ise bildiğim kadarıyla cevaplamaktan zevk duyarım. Saygılar ...
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() Ancak sadece cihazların çalışmaları sırasındaki frekanslar değil , karasal yayınları aldıkları frekanslar ( yayın frekansları) yüksek frekanslardır . Yani MHz.ler seviyesinden yukarı doğru giden kısa dalga boylarıdır.Cep telefonu ve bir çok telsiz gibi vericilerinde frekansları mikrodalgalardır. İşte tam bu nokta çok önemlidir . Bildiğim kadarıyla 455 KHz. üzeri frekanslarda madde veya toprağın dielektrik özellikleri devreye girmektedir . Ben sadece elektromanyetik dalgaların genel davranışlarından yola çıkarak bilgi verdim . Mineralli ortam da yüksek frekasların davranışları mutlaka değişecektir . Ancak ben ametist veya başka bir mineralin yansıtma veya kırma dışında elektromanyetik dalgaları absorblaması şeklinde bilimsel yazı ile karşılaşmadım . Bu yüzden gelebilecek her türlü bilgiyi büyük merakla beklemekteyim . Ancak ametist veya başka bir kristalin yüzey alanı dışındaki alanlara etki edebileceğini düşünemiyorum . Yoksa röntgen çektirdiğimiz radyoloji bölümlerinde ametist veya o frekanslarda etkili olabilecek başka bir kristal kullanılır ve kurşun kalkanlara gerek kalmazdı ![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Telefonu Her Açışımızda Neden "ALO" Deriz ?? | Necati ARAT | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 21 | 05-04-2010 07:53 |
"""Mersin'de Levrek Avı""" | western222 | DENİZ AVI KARADAN | 11 | 05-05-2008 20:40 |
27 Nisan Pazar KAMADER "Turna Balığı Tutma Yarışması" | AVCI41 | Organizasyonlar | 0 | 25-04-2008 14:55 |
Kültür balıklarına "doğal renk" makyajı | Bir Dost | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 31-12-2005 17:49 |