|
Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() ben bu balığı bi belgeselde izlemiştim ama o belgeseldeki balık tatlı suda yaşıyordu bu balıklar yazın kuruyan ve bahar aylarında yağmurla dolan göllerde yaşıyorlar yazın göl kurumaya yüz tuttuğunda bu balık kendini balçık olmuş kumun içine gömüyor ve toprak tamamen çoraklaşssa bie toprağın yaklaşık olarak 30 ila 50 santimetre altında kendilerini yarı ölü biçimde muhafaza edebiliyor ve aynı bölgeye yağmur mevsiminde yağmur düşünce göl tekrar oluşuyor ve balık kendini dışarıya çıkarıp tekrar üremeye geçiyor ve o bölgede tekrar ekolojik dengenin bir halkası olarak yaşamlarına devam ediyorlar ve bu döngü içerisinde bu hep böyle gidiyor bende ilk izlediğimde büyük bir hayrete düşmüştüm hatta belgeselin sunucusu bu balıkların birini kuru toprağın altından çıkarıyor ve yaklaşık 20 dakika suda beklettikten sonra tekrar hayata dönşünü canlı canlı görüntülüyor buda RABBİMİN akıl almayan mucizelerinden biri tabi dediğim gibi bu balık tatlısudaydı ama denizdede bu türde bir canlı olduğunu bilmiyorum ama bu olaya şahit olduktan sonra ona da rahatlıkla inanıyorum
|
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() horozbinaya benzettim ama tam olarak da görülmüyor resimde. duyduğum kadarıyla horozbinalar çabuk ölmüyormuş. ordan yola çıkarak horozbina dedim
![]() |
![]() |
#4 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() arkadaşlar eskiden kayabaşı gölünden balık tuttum canlı canlı eve götürdüm buzluğa koydum buzluğa koyduktan sonra çıkardım suya koydum halen canlı duruyordu böyle şeyler başına gelen yazsın cvb bir de bu balığın ismini bilmiyorum
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() ben boğazda bu balıktan yüzlerce yakaladım...beykoz civarında dalyanıın etrafındaki çekek yerlerinde sazlıkların içinde,yakınında bi dünya vardı..Üstü yapış yapış kaygan..HOROZBINA
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() ![]() ama benim tuttuğum bu deyil
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() evet ben ce de horozbina bu
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() horozbinha tatlı su veya denizsuyunda rahatlıkla yaşayabilir yaz aylarında denize karışan dere ve göllerde bu balığa rastlamak mümkün rastgelsin
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() bu balıgı bende ılk defa goruyorum unıversıteye goturup ogrenmekte fayda var derım
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() banada böyle bi balık denk gelmedi ve görmedimde.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Naylon balığı (ateş balığı) (Sargocentrum rubrum) | CaTSiLeNcE | Deniz Balıkları | 20 | 23-11-2012 17:01 |