|
![]() |
#1 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Ender abi teknede dediğin sistem kullanılıyor genel olarak bu anlatılan karadan av şekli.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
Bodrum'da yaşamaktayım. Geçenlerde arkadaşlarımla deniz kıyısına gittik. Bir arkadaşım at çek yapmaya başladı. Sonradan kalamar avladığını söyleyince hemen yanına gittim. Kalamar, ahtapot, sübye, karides, kerevit dendi mi bende akan sular durur. Ardından 1-2 deneme de ben yaptım ve 1 kiloya yakın bir kalamar çektim. O saniyeden itibaren karşı konulmaz bir heves içindeyim. Bu kış zamanım da olduğundan kalamar avlamaya karar verdim. Amacım ticari değil, arkadaşlarımla oturup ziyafet çekelim yeter. Anlattıklarım neticesinde bu forumu ve yukarıdaki çizimi buldum. Öğrenmek istediğim; Çizimini yaptığınız sistemde "sunlight" olarak adlandırdığınız malzeme sanırım "glow stick" denen malzemeyle aynı. Tüp şeklinde ve ortadan büktüğümüzde "kıt" sesi çıkması akabinde fosforlu ışık veriyor. Bu ışığın hangi rengini tercih ediyorsunuz? Bu ışığın bir çok ebadı var. Kullandığınız hangi ebatlarda? Kalamar önce bu ışığa mı yapışıyor? Yoksa ışık sayesinde zokalara mı? Eğer direk ışığa yapışıyorsa, bu ışığın arkasına kalamar zokasının arkasındaki iğneleri adapte etsek daha iyi sonuç alabilir miyiz? Şimdiden teşekkür ederim. Herkese rastgele. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() tago paylaşım ıcın tskler
![]() |
![]() |
#4 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() kancaları aynı şekilde beyaz televizyon kablosuna içi dolu şekilde 2 metre uzunlukta baglayıp yapıyorum varise sarı şamielle sırım şeklinde keserek yok ise siyah şamieli aynı şekilde baglayıp üzerine damlalar halinde kırmızı yağlı boya yapabilirsiniz oldukça verimli
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() abi bu sistemi görebilmek için üye oldum siteye harika valla bizim adada kalamar tek tük çıkmaya başladı biraz önce babamı aradım enişte yakalamış bitane bende izin günümü iple çekiyorum saygılar
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Değerli bilgiler için teşekkürler.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kalamar avı.. | Kamil ESEN | Kalamar-Sübye | 21 | 20-09-2011 13:59 |
kıyıdan kalamar ve sübye avı | yilmaz | DENİZ AVI KARADAN | 5 | 09-11-2010 11:50 |
Kalamar | Taygun KOCABIYIK | Videolar | 5 | 12-12-2007 23:03 |
kıyıdan kalamar avı başladı | cemeryem | DENİZ AVI KARADAN | 5 | 01-12-2007 09:23 |
Dev Kalamar | levrek | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 14 | 04-03-2007 21:15 |