|
Tatlı Su Balıkları Türkiyede yaşayan tatlı su balıkları hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() "karabalık" diye adlandırılan balığa bizim buralarda "sekiz bıyık" denmekte...seyhan nehrinin güney boylarında oldukça sık rastlanmakta...eti buralarda pek rağbet görmez...ama antakyalılar oldukça seviyorlar bu balığın etini...çamurlu ve sazlık bölgeler yaşama alanlarıdır...
"yayın" da konu içerisinde söylendiği gibi "gelebicin" adıyla anılmakta...eti oldukça beğenilen bir balıktır... eskiden seyhan barajında ve nehrin her bölgesinde sıklıkla rastgeliyordu, hatta 150-200 kg.lık balıklar yakalnıyormuş...adana da gördüklerim arasında en büyüğü yaklaşık 125 kg.dı...ancak şimdi çok rastlanılan bi balık değil...baraj gölünde sadece 2-3 kg.lık balıklar yakalanabiliyor...balıkçılar 2,5-3 metrelik yayınlar gördüklerini söylüyorlar... seyhan nehrininde belirli yerlerinde 8-10 kg.lık gelebicinler çıkıyor...yerlerini çok az insan biliyor ve sır gibi saklanıyor (ben biliyorum)...avını akşam suya bırakılan oltalarla yapıyoruz...oltaları sıkıca bağladıktan sonra sabah oltaları kontrol ediyoruz... seyhan barajına su sağlayan "çatalan barajı"nda halen bol miktarda varlar... rastgelsin... |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() 6 yada 7 kez sakarya ırmağına gittim,ama daha birkez yayın yakalayamadım.ne kısmettir anlayamadım gitti.yaw 10 tane dip oltasına bir yayın gelmezmi?akşamdan sabaha kadar ''zil sesimi geldi ,zil sesimi geldi''diye birbirimizin suratına bakıyoz.bana güzel bir yem önerebilirmisiniz?yada yayın için hangi kaşığı kullanmalıyım?yardımlarınızı bekliyorum...
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Murat,yayın sabır ve kısmet işidir.işkembe dene,canlı kurbağyı iğneye ayakları boşta kalacak şekilde makara ipliği ile bağla bu yöntemi tavsiye ederim,sakadatcıdan kedi ciğeri al hem ucuz hemde iyi iş yapar.
![]() |
![]() |
#4 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() evet yayın dehşet bir balık, ben köyceğizde yaşıyorum ve bizimde bir gölümüz var burada da zaman zaman yayın çıkmakta, ayrıca yayının dayanamadığı yem KURBAĞA dır onuda eklemek istedim, herkese rastgelsin
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() Bunlar adamı yer herhalde...
Bu mesaj en son " 24-05-2007 " tarihinde saat 15:16 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
yayın | fedo3 | TATLI SU AVI | 0 | 21-09-2008 01:19 |
Yayın Balığı(Anıyla Karışık) | hhlevent | Tatlı Su Balıkları | 17 | 21-12-2007 19:24 |
yayın balığı avı | hallederix | Videolar | 5 | 25-08-2007 19:59 |
Kızılırmak'tan Yayın balığı | expertus | FOTOĞRAFLARIMIZ | 11 | 22-09-2006 20:50 |
106 kiloluk Yayın Balığı | aserkansatı | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri | 11 | 31-01-2006 18:42 |