|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#11 | ||
Guest
|
![]() Bu Yunus, sesi çağları delen ozanımız olmadığı için kendini balık sanan ayrı bi tür Ali Rıza boşver gitsin abi...
|
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#12 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Benim gözüme sana bilgi ararken şu çarptı ve yazmak istedim.Bana ilginç geldi.
Alıntıdır... YUNUS Yunusların kubbe biçimindeki kafa çıkıntılarının "damla"yı andıran biçiminin suyu çok daha iyi yardığı anlaşılmıştır. Bunun üzerine gemilerin çoğuna, yunus kafasına benzeyen bir pruva şekli verilmiş, bu da hızın yükseltilmesini ve yakıttan yaklaşık % 25 oranında ekonomi yapılmasını sağlamıştır. Bilim ve Teknik, Sayı 231, s.9 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Yaw ben de ciddi bir konu sanıp olaya Yunus gibi daldıydım. Kusura bakmayın yaw. Muhabbete 3. lazım mı diye düşünmekten oldu bu karışma eylem. Öyle ya bu okey falan değil ki adam aransın...
![]() |
![]() |
#14 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Alıntıdır YUNUS BALIĞI Yunus balıkları, alt çeneleri yardımı ile işitirler. Bu deniz memelilerinin yaydıkları "ultra seslerin" yankıları, onlar için çevrelerini kuşatan dünyanın bir görüntüsünü oluşturma olanağı sağlar. Bu son derece incelikli sonarın nasıl işlediği, onlarca yıldan beri araştırmacılar için bir bilmece konusu olmuştur. Yağımsı bir madde ile dolmuş olan içi oyuk kemikler sesleri yükseltir. Balığın alt çenesinin, bu sonar sisteminin zorunlu bir parçası olduğu bulunmuştur. Bilim ve Teknik, Sayı 237, s.31 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Guest
|
![]() Yunus B A L I Ğ I VE Bilim ve Teknik ha...okumuyorum artık ayıp yaaa...
|
||
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Saygılar...
![]() |
![]() |
#18 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Hocam ben alıntının yalancısıyım..Yaaa seviyorum şu yunusları bende isteyerek etkileniyorum...
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Anlıyorum...
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 | ||
Guest
|
![]() Ali Rıza , memeliye balık yazan derginin adı Bilim ve Teknik olsa ne olur olmasa ne olur okumam ben abi takarım böyle şeylere...O zaman yarasaya da kuş yazarlar yarın...
|
||
![]() |