PDA

Tüm Versiyonu Göster : Ahtapot Salatasi

aserkansatı
21-10-2005, 06:38
1 ½ kg ahtapot
1 adet limon
1 fincan zeytinyağı (tercihan sızma)
Tuz

Yapılışı:
Ahtapotları dövülmüş olarak alınız ve deep-freeze’de 2 ila 3 gün bekletiniz. Güzelce yıkayıp düdüklü tencerede yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlandıktan sonra derisini soyup atınız ve pembemsi beyaz derisini kuşbaşı doğrayınız.
Doğranmış ahtapotları servis tabağına alıp tuzlayınız. 1 fincan zeytinyağı ve 1 adet limonun suyunu çırpınız. Karışımı ahtapotun üzerine gezdiriniz.
Soğuk servis yapınız.(Ben kendi ahtapotumu kendim döverim diyorsanız,iyice köpürene kadar dövün.Acımayın yani ...Sonra lastik gibi oluyor,yiyemezsiniz.) Hadi afiyet olsun.Can bu benim fiks salatamdır kardeş bir gün sana yapıcam bu salatadan inşallah.

Bir Dost
22-10-2005, 04:17
adamım sen bugün ahtapota takmış vaziyettesin valla adamım insanın iştahını açıyorsun harbi birgün bu salatayı bana yapmanı bekliyeceğim eminim harika yaparsın şüphem yok

aserkansatı
22-10-2005, 04:31
İzmirde denk gelelim yapıcam zaten.Yiyenler beğeniyo...Sen de seversin umarım.Ama ahtapotu biz tutcaz.Tek şart bu.

Taygun KOCABIYIK
22-10-2005, 16:17
oruçlu oruçlu işkence yapıyorsunuz ya olmaz ki :(
kafadan bacaklı familyası kadar lezzetli bir familya yoktur heralde.

Bir Dost
29-10-2005, 23:05
bu balık pişirme bölümüne pek birşey yazılmıyordu ramazandan beri acayip bir talep var millet aşkamı geldiniz ne iş tarifler çoğalıyor (söyliyene bir bakın hele)