PDA

Tüm Versiyonu Göster : Denizle yeniden buluşma (24.12.2009, Güzelbahçe-İzmir)

The Lunatic
25-12-2009, 02:00
Günlerdir süren fırtına, yağmur, lodos gibi doğal ayıraçların neden olduğu deniz ayrılığı bugün nihayet bitti benim içim. İki kafadar düştük Güzelbahçe yollarına attık oltaları denize. Bu deniz ne mübarek birşeydir ki kafayı resetliyor hiç zaman kaybetmeden. Her türlü dert, sıkıntı gidiyor çarçabuk.

Attığımız kıbrıs oltasıyla bir tane sarpa tuttuk. Daha sonra dip oltası attık ve kendi kişisel balıkçılık tarihimde (sanırım 4 ya da 5 ay :-) ) ilk kez zargana tuttum. Hem de Güzelbahçe kıyılarından. Hava kararmaya yakın mırmırlar çıktı meydana. Arkadaşım harika bir mırmır tuttu. Tabii ben el koydum. Bu akşam bakacağım tadını. İşte resimler

[Only Registered Users Can See Links]

Balıkları denize attığımız sepetin içine koymuştuk. Ancak ne yazık ki kendi aralarında iyi anlaşamamışlar. Eve dönerken balıkları almak için geri çıkardığımızda sepeti denizden, şöyle bir manzarayla karşılaştık:

Mırmır Zargana'ya acımamış !

Murat ADAK
25-12-2009, 09:10
Paylaşım için teşekkürler.
Avlarınız her daim bereketli olsun inşallah.

Necati ARAT
25-12-2009, 09:34
Uğur kardeşim iyice sardı bakıyorum bu balık merakı ..
Haydi bakalım hayırlısı olsun..
Herzaman iyi balıklara denk gelmen dileklerimle..

Paylaşım için de ayrıca teşekkür ederim emeklerine sağlık..

discus
25-12-2009, 15:07
uğur kardeşim güzelbahçede hertürlü balığa denk gelebilrisin.ayrıca zargana avcılığı en güzel yapılan biryerlerden birisidir.
gelelim mırmıra bu sizler için iyi bir deneyim olmuş.draganalık dediğimiz ot kum ve taşlık yapısı bulunan bir deniz yapısına sahip olan güzelbahçede epey mırmır yakalanır.önemli olan doğru zaman doğru av şartları.benim sizlere tavsiyem canlı mamun la denemeniz sonuçlarını göreceksiniz.

zarganaya gelince bildiğim kadarıyla mırmırın işi değil o sanırım kayaların arasında ona başka bir balık saldırdı.müren olabilir.onlar hiç dayanamıyor zarganaya ama mırmırın yapacağını hiç sanmıyorum ki resimden gördüğüm kadarıyla et parçalanmış yani diş izi var mırmırda diş yoktur...

daha iyilerine rastgele...

delvel
25-12-2009, 21:15
uğur abi güzel bir av yapmışsınız.
mırmırın tam zamanı..
paylaşım için teşekkürler

ADNAN
25-12-2009, 22:30
Uğur teşhis doğru kafayı bire bir resetliyor balık avı..hemen fırsatı buldukça aynen devam avlanmaya sen sabırla devam ettikçe çok daha irileri de gelecektir başarılar ...

The Lunatic
25-12-2009, 23:23
Paylaşım için teşekkürler.
Avlarınız her daim bereketli olsun inşallah.

Teşekkürler Murat abi.

Taygun KOCABIYIK
25-12-2009, 23:24
Tebrik ederim zarganayı yengeçlerde yemiş olabilir pek severler hazır balık yemeyi.
Ayrıca bu zargana denen mübarek balığın tavası harika oluyor yalnız soğumaya başlar başlamaz lezzeti değişiyor eti sertleşiyor çok sıcak tüketmek lazım. Bir dipnot olarak geçmek istedim :)

Anıl ÜNALAN
25-12-2009, 23:26
Guzel denemeler abi devamlarini ve daha guzellerini diliyorum..

The Lunatic
25-12-2009, 23:26
Uğur kardeşim iyice sardı bakıyorum bu balık merakı ..
Haydi bakalım hayırlısı olsun..
Herzaman iyi balıklara denk gelmen dileklerimle..

Paylaşım için de ayrıca teşekkür ederim emeklerine sağlık..

Teşekkürler Necati abi. Dediğin gibi beni balık sevdası epey bir sardı. Birşeyler yaparken dinlendiriyor insanı. Yurtdışında kaldığım sürede şunu gözlemledim. 7'den 70'e herkesin bir hobisi var. Bizim ülkemizde ne yazık ki pek yaygın değil bu tarz bir kültür. O yüzden stres altında eziliyoruz her an

The Lunatic
25-12-2009, 23:33
uğur kardeşim güzelbahçede hertürlü balığa denk gelebilrisin.ayrıca zargana avcılığı en güzel yapılan biryerlerden birisidir.
gelelim mırmıra bu sizler için iyi bir deneyim olmuş.draganalık dediğimiz ot kum ve taşlık yapısı bulunan bir deniz yapısına sahip olan güzelbahçede epey mırmır yakalanır.önemli olan doğru zaman doğru av şartları.benim sizlere tavsiyem canlı mamun la denemeniz sonuçlarını göreceksiniz.

zarganaya gelince bildiğim kadarıyla mırmırın işi değil o sanırım kayaların arasında ona başka bir balık saldırdı.müren olabilir.onlar hiç dayanamıyor zarganaya ama mırmırın yapacağını hiç sanmıyorum ki resimden gördüğüm kadarıyla et parçalanmış yani diş izi var mırmırda diş yoktur...

daha iyilerine rastgele...

Mamunla ilk fırsdatta yeniden deneyeceğim. Bu bilgiler çok iyi oldu.

Zargana ya bu fenalığı yapan mırmır olamayacağına göre bu durumda oklar Taygun un dediği gibi yengeçe dönüyor. Sepet oldukça az bir derinlikte, kayalık bir yerde duruyordu.

The Lunatic
25-12-2009, 23:34
Guzel denemeler abi devamlarini ve daha guzellerini diliyorum..

Teşekkürler Anıl. Yavaş yavaş öğreniyorum. Umarım dediğin gibi devamı gelir

The Lunatic
25-12-2009, 23:38
Tebrik ederim zarganayı yengeçlerde yemiş olabilir pek severler hazır balık yemeyi.
Ayrıca bu zargana denen mübarek balığın tavası harika oluyor yalnız soğumaya başlar başlamaz lezzeti değişiyor eti sertleşiyor çok sıcak tüketmek lazım. Bir dipnot olarak geçmek istedim :)

Teşekkürler Taygun. Sanırım senin dediğin gibi Zargana'nın katili Yengeç. :) Sepet kayaların arasında duruyordu.

The Lunatic
25-12-2009, 23:39
uğur abi güzel bir av yapmışsınız.
mırmırın tam zamanı..
paylaşım için teşekkürler

Teşekkürler Veli. Geçen balıkçıda gördüm. Mırmır ın kilosu 22 tl. Mırmır avlamak karlı da bir iş aynı zamanda :))

The Lunatic
25-12-2009, 23:43
Uğur teşhis doğru kafayı bire bir resetliyor balık avı..hemen fırsatı buldukça aynen devam avlanmaya sen sabırla devam ettikçe çok daha irileri de gelecektir başarılar ...

İnşallah Adnan Abi. Balık avı esnasında yaşamın her türlü probleminden uzak oluyor insan. Tek bir dert var: balık tutacam mı tutmayacam mı. Aslında o bile çok önemli değil. Balık tutunca insanın keyfi yerine geliyor, bu bir gerçek. ama tutmasam bile keyifsiz eve dönmüyorum. Denizle sadece iç içe olmak dahi rahatlatıyor insanı.

seyirsubayi
26-12-2009, 14:54
guzel bır av olmus dostum... sansının her daım bol olması dılegı ıle......

The Lunatic
26-12-2009, 14:56
Teşekkürler Okan Abi.

ibrahimz35
27-12-2009, 16:07
Uğur Kardeşim, güzel bir av olmuş.
Balık az olsada kafayı dağıtmak için harika bir gün geçirmişsin.
Mırmır, mamun ve boru kurdu ile çok güzel avlanıyor.

The Lunatic
27-12-2009, 16:57
Bir sonraki sefere özellikle mamunla mutlaka deneyeceğim İbrahim Abi. Umarım şansım da yaver gider. sevgiler

Hasan BALIKÇI
27-12-2009, 20:35
uğur tebrikler kardeşim :helal:devamları daha bereketli olur inşallah ;):)

kaptankarabulut
27-12-2009, 20:44
Uğur iyi gelişmeler var sende.. Havaların bozukluğundan tekneyle çıkamadık,bakıyorum karaya vurdun kendini..eeee bu oltacılık böyle bi hastalık.iyi bir hastalığa yakalandın.. Tebrikler iyi bir av çıkarmışsın.devamını dilerim..

The Lunatic
28-12-2009, 00:07
uğur tebrikler kardeşim :helal:devamları daha bereketli olur inşallah ;):)

Teşekkürler Hasan Abi. İnşallah dediğin gibi devamı gelir. Sevgiler

The Lunatic
28-12-2009, 00:09
Uğur iyi gelişmeler var sende.. Havaların bozukluğundan tekneyle çıkamadık,bakıyorum karaya vurdun kendini..eeee bu oltacılık böyle bi hastalık.iyi bir hastalığa yakalandın.. Tebrikler iyi bir av çıkarmışsın.devamını dilerim..

Aslında karadan daha çok seviyorum. Tekneden sen de biliyorsun şu deniz tutması olayını aşamadım. Hep emedur kullanıyordum. Bundan sonraki ilk seferde antiem deneyeceğim. Umarım sonuç alırım

Bornovalı
28-12-2009, 17:07

paylaşım için teşekkürler.
zaregananın başına gelen bencede yengecin işi.

rasgele.

paşalı
28-12-2009, 19:04
Uğurcum daha nice böyle güzel avlara.

The Lunatic
28-12-2009, 23:11
Teşekkürler Turgay Abi. Sevgiler