Yalnız Mesajı Göster
Eski 09-11-2006, 11:21   #18
karakayalı
Oltacı

karakayalı kullanıcısının avatarı

sn.kırımlı,
karakaya'da en kesin sonucu solucanla alıyoruz.boili ve mısır da denedim fakat vurmadılar bile.(birazda kısmet olacak tabi)mısır ile tutanları duydum.bir de bu mevsim ayçiçeği küsbesi ile tutulabiliniyor.fakat biraz küçük oluyorlar.3 kg üzeri çok zor..QUOTE=karakayalı]

hikayesi şöyle,balığa kardeşimle gideriz.mart sonları idi.o gün hiç balık tutamamıştık.(sabah namazı yola çıkar,öğlenden sonra döneriz.)saat on civarlarıydı.attığımız dip oltasının ipinin yavaş yavaş kalktığını gördüm.olta hemen önümüzde idi.üzerinde çıngırak olduğu halde hiç çalmadı. (zaten fırsatıda olmadı)misineyi sabitlediğim çubuk aniden yerinden sökülecek oldu.0.80 lik misina sanki çeliktel gibi gerildi.100m metrelik takımın 80m kadarını atmıştım.hayvan korkunç bir kuvvet ile sol tarafa doğru yattı.bilirsiniz balık sazansa ve iriyse hiç bir zaman düz gelmez.ya sağa yada sola yatarlar.on dakikanın üzerinde uğraşmıştık.burada avlandığımız yerler deniz sahili gibidir.yani gittikçe derinleşir.son üç,beş metre su ile kara sıfır gibidir.balık karaya yaklaştıkça sürtünmeden dolayı iyice direnci de artmıştı.tam kıyıya çektim,artık balık sudan çıktı,yerler çamur olduğundan biraz daha çekeyim istedim.asılmaktan olcak köstek bedenden koptu.125gr.kurşun tam önüme düştü.:dikkat: balıkla aramızda dört metre falan var.o anda kardeşimle göz göze geldik ama dilimiz tutulmuştu sanki.çamur demeden atladık üzerine.hayvanı zaptedebilmek ne mümkün.balığın kendi kayganlığı var,çamurda cabası....balığı kıyıya çıkardıktan sonra kardeşimle okeyleşip işte bu beeee,olay budur dediğimi hatırlıyorum

Bu mesaj en son " 09-11-2006 " tarihinde saat 12:11 itibariyle karakayalı tarafından düzenlenmiştir....
karakayalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla