Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN > Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 26-10-2005, 23:56   #1
aserkansatı
Guest

Ben o oynar kurşunlu takımı tercih ediyorum genellikle.Yem olarak da canlı teke veya ufak kaya balığı takıyorum.Yosun aralarında kepçeyle yakalanıyor kaya balığı yavrusu.Bir de mamun var tabi...( İlhancım levrek sonbahar ve ilkbaharda marmara karadeniz arasında gel git yapıyor ve boğazlardan geçiyor.Sen oltanı at ,nasibin varsa gelir kardeş.)

Bu mesaj en son " 27-10-2005 " tarihinde saat 00:01 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 27-10-2005, 02:58   #2
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

hatta ve hatta egedeki levreklerden daha büyükleri çıkıyor marmarada.

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-10-2005, 05:00   #3
ilhan
Kaptan

ilhan kullanıcısının avatarı

arkadaşlar levrek tutabileceğimi hiç sanmıyorum inşallah tutarım ama nerde olur nerde olmaz bilmiyorum. kayık aldım bakalım kayıkla kısmetim açılacakmı. arkadaşlar boğazın karadeniz tarafında geçen gece çapari ile 70 kg çinekop çekmiş şu sıralar çinekop iyi daha kayıktan olta atmak nasip olmadı ama bakalım ne olacak.. kayık alarak sanki başıma bela aldım gibi
ilhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-10-2005, 00:59   #4
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

tekne almakla hiçte bela almadın ilhan abi gün gelicek karadan balık avlanamıycak kadar soğuk havalar olucak o zaman teknesizler denizi izlerken sen tekneye atlayıp balığını tutucaksın

Eski 28-10-2005, 19:58   #5
ilhan
Kaptan

Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi
tekne almakla hiçte bela almadın ilhan abi gün gelicek karadan balık avlanamıycak kadar soğuk havalar olucak o zaman teknesizler denizi izlerken sen tekneye atlayıp balığını tutucaksın
Ben teknenin bakımı ve duracağı yer açısından sıkıntılıyım adamlar sömürüyorlar daha yeni olduğum için. Geçen hafta ilk suda deneme yapacam marinacı demezmi karaya çıkarttığımızı denize indirirken 50 milyon alırız. sonra biraz bakımıvar motoru sürekli üzerinde duracak çalınma riski var. Aslında şöyle güzel bir av yapsak tekne ile ozaman tüm zorlukları unutup ava konsantre olabilrim..
Eski 29-10-2005, 22:35   #6
Bir Dost
Kaptan

Bir Dost kullanıcısının avatarı

ilhan marinalarda kira mecburidir ve bu bedel belediye tarafından fiyatlandırılır öncelikle oradan tekneyi indirme yapacaksan verdiğin ücret karşılığı makbuz vermek zorunda olacaklar makbuzunu iste ama sana tavsiyem marinalar değilde balıkçı barınaklarını kullan istanbulda çok yer var burada sana yardım edecek birilerini kesinlikle bulabilirsin ayrıca bir fikir daha ben teknemi balıkçı barınaklarında tutuyorum balıkçı bir tanıdığım hafta içi kürekli kiraya veriyor o alınan ücret tamamen kendine ait hafta sonu teknemle motorlu çıkıyorum yani alan memnun veren memnun sendebunu düşüne bilirsin elbet güvenilir birileri vardır unutmaki teknen fiber bu nedenle bakıma gerek yok fiberin neyine bakım yapacaksın sadece motor bakım ister adamım bunları bir düşün ve tekne sahibi olmaktan asla yakınma inan bu fırsat herkesin eline geçmez şimdilik hoşçakal
Eski 30-10-2005, 10:47   #7
ilhan
Kaptan

Alıntı:
hudutt tafarından gönderildi
ilhan marinalarda kira mecburidir ve bu bedel belediye tarafından fiyatlandırılır öncelikle oradan tekneyi indirme yapacaksan verdiğin ücret karşılığı makbuz vermek zorunda olacaklar makbuzunu iste ama sana tavsiyem marinalar değilde balıkçı barınaklarını kullan istanbulda çok yer var burada sana yardım edecek birilerini kesinlikle bulabilirsin ayrıca bir fikir daha ben teknemi balıkçı barınaklarında tutuyorum balıkçı bir tanıdığım hafta içi kürekli kiraya veriyor o alınan ücret tamamen kendine ait hafta sonu teknemle motorlu çıkıyorum yani alan memnun veren memnun sendebunu düşüne bilirsin elbet güvenilir birileri vardır unutmaki teknen fiber bu nedenle bakıma gerek yok fiberin neyine bakım yapacaksın sadece motor bakım ister adamım bunları bir düşün ve tekne sahibi olmaktan asla yakınma inan bu fırsat herkesin eline geçmez şimdilik hoşçakal
Can dediğin gibi bu fırsak çoğu kişinin eline geçmez bende çok hevesli idim tekne ile av yapmaya daha nasip olamadı. ama az sonra çıkacağım ilk tekne ile balık avına adalara doğru gidecez arkadaşla. Marina konusunda tekneyi alan arkadaşlar aralık sonuna kadar yerparasını peşin ödemiş ama satın alırken 50 lşra marinacıya eldeğiştirme parası verdim bu değil canıımı sıkan adam karaya çektiği tekneyi suya indirmek için para istiyor. bana mantıksız geliyor belki bu işer böyle yürüyor.. Bana kalırsa marinacı yolmaya çalışıyor. Birde bende tekneyi 4rm fiber sanıyordum ama 5.5 m. aynakıç ahşapçıktı biraz bakım istiyor yakamozolmuş ve de boyası pek iyi durumda değil. onlar sorun değil elimden ve arkadaşların elinden gelir. Evet aralığa kadar beykozdaki balıkçı barınaklarına çakaceğim tekneyi balık zaten boğazda oluyor çogunlukla.
bilgiler için teşekkürler.
Eski 12-08-2006, 21:26   #8
Uzm.Dr.Rastgele
Guest

Varsayılan Levrek avcılığı...

İzmir'de yaşayan ve ben levrek tutmadım diyen arkadaşlara benim acizane tevsiyelerim var:
Ben şimdiye kadar kıyıdan el oltası ile (kamış değil) izmir/güzelbahçeden çok levrek almışımdır.Ve de sabah kantoda (mezat) çok da satmışlığım vardır.Ama eski bereketin çok azaldığını da belirteyim.Levrek kıyıda yemlenmeye Eylül ortalarından başlar ve taa şubat sonuna kadar devam eder.Havalar soğudukça daha iyi av verir.1,5-2 kiloluk levrekler çok aldım.Espirisi şu:Kendi yörem için konuşuyorum.İllaki denizin ayağa kalkması ve kıyıya doğru köpüre köpüre gelmesi gerekir.Ve babaç levrekler yeminle bu köpüklerin içinde gece sabaha kadar gezer.Rüzgardan karışmaması için ana bedeni 0,40 ve üstü kullanırım.Takımda dipde 0,100 gr kurşun olan üçlü köstekli takımdır.Neden eşşek kadar kurşun derseniz: dalgalar takımı karaya sürmesin diyedir.Bu takımın iş yapması için avlanacağınız yer ince kumluk ve yer yer fındık-ceviz büyüklüğünde taşlık olamalı.(Kayalık yer değil.)Takımı ileri fırlatın boşluğunu alırken sürüye sürüye çekin.Kıyıya yaklaşık 3-4 metre kaldığında tıkır tıkır diye kurşun sekmeye başlarsa orada bekleyin.İspendek geldiğinde yemi 2 hamlede alır.Yarım kilo üstü geldiğinde ise tek hamlede yemi kapar.Sizin yapacağınız sadece balığı kıyıya çekmekdir.Eğer kilo üstü ise .çekerken mutlaka kendini suyun üstüne vurur.Halbuki bildiğiniz gibi çupra son ana kadar hep dibe daha dibe kaçmaya çalışır.Hava ne kadar soğuksa ve saatler gece 02.00'yi geçmişse büyük balık şansınız daha da artar.Çünkü kışın hava soğumuş,isparoz dahi göç etmiş kıyıda sadece kaya balığı ve levreğin yiyeceği küçük yengeçler kalmıştır.Bizim levrek de karnı taşa değecek kadar kıyıya yanaşıp bu yemleri arar.Avlandığım mekanlar ise Narlıdere istihkam viyadüğünün yanında yer alan eski halk plajının olduğu yerden tutunda taa,Güzelbahçe siteler'e kadar olan güzergahdır.Bu mekanı 30 seneden beri bilir ve kışın geceleğin soğuğa dayanıp balığımı da alırım.(Not:Yalnız gece avcılığında ne olur ne olmaz asla tek olmayın.En az iki kişi olun.)
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-08-2006, 22:22   #9
aserkansatı
Guest

Aramıza hoşgeldiniz.Verdiğiniz bilgiler oldukça ayrıntılı ve yararlı.Teşekkür ederiz...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-08-2006, 07:27   #10
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

İshak abi gerçekten detaylı ve değişik bir tecrübeni bize aktarmışsın çok teşekkürler.

Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları