|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Ben o oynar kurşunlu takımı tercih ediyorum genellikle.Yem olarak da canlı teke veya ufak kaya balığı takıyorum.Yosun aralarında kepçeyle yakalanıyor kaya balığı yavrusu.Bir de mamun var tabi...( İlhancım levrek sonbahar ve ilkbaharda marmara karadeniz arasında gel git yapıyor ve boğazlardan geçiyor.Sen oltanı at ,nasibin varsa gelir kardeş.)
Bu mesaj en son " 27-10-2005 " tarihinde saat 00:01 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() hatta ve hatta egedeki levreklerden daha büyükleri çıkıyor marmarada.
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() arkadaşlar levrek tutabileceğimi hiç sanmıyorum
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |||||
|
![]() tekne almakla hiçte bela almadın ilhan abi gün gelicek karadan balık avlanamıycak kadar soğuk havalar olucak o zaman teknesizler denizi izlerken sen tekneye atlayıp balığını tutucaksın
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ilhan marinalarda kira mecburidir ve bu bedel belediye tarafından fiyatlandırılır öncelikle oradan tekneyi indirme yapacaksan verdiğin ücret karşılığı makbuz vermek zorunda olacaklar makbuzunu iste ama sana tavsiyem marinalar değilde balıkçı barınaklarını kullan istanbulda çok yer var burada sana yardım edecek birilerini kesinlikle bulabilirsin ayrıca bir fikir daha ben teknemi balıkçı barınaklarında tutuyorum balıkçı bir tanıdığım hafta içi kürekli kiraya veriyor o alınan ücret tamamen kendine ait hafta sonu teknemle motorlu çıkıyorum yani alan memnun veren memnun sendebunu düşüne bilirsin elbet güvenilir birileri vardır unutmaki teknen fiber bu nedenle bakıma gerek yok fiberin neyine bakım yapacaksın sadece motor bakım ister adamım bunları bir düşün ve tekne sahibi olmaktan asla yakınma inan bu fırsat herkesin eline geçmez şimdilik hoşçakal
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() bilgiler için teşekkürler.
![]() |
![]() |
#8 | ||
Guest
|
![]() İzmir'de yaşayan ve ben levrek tutmadım diyen arkadaşlara benim acizane tevsiyelerim var:
Ben şimdiye kadar kıyıdan el oltası ile (kamış değil) izmir/güzelbahçeden çok levrek almışımdır.Ve de sabah kantoda (mezat) çok da satmışlığım vardır.Ama eski bereketin çok azaldığını da belirteyim.Levrek kıyıda yemlenmeye Eylül ortalarından başlar ve taa şubat sonuna kadar devam eder.Havalar soğudukça daha iyi av verir.1,5-2 kiloluk levrekler çok aldım.Espirisi şu:Kendi yörem için konuşuyorum.İllaki denizin ayağa kalkması ve kıyıya doğru köpüre köpüre gelmesi gerekir.Ve babaç levrekler yeminle bu köpüklerin içinde gece sabaha kadar gezer.Rüzgardan karışmaması için ana bedeni 0,40 ve üstü kullanırım.Takımda dipde 0,100 gr kurşun olan üçlü köstekli takımdır.Neden eşşek kadar kurşun derseniz: dalgalar takımı karaya sürmesin diyedir.Bu takımın iş yapması için avlanacağınız yer ince kumluk ve yer yer fındık-ceviz büyüklüğünde taşlık olamalı.(Kayalık yer değil.)Takımı ileri fırlatın boşluğunu alırken sürüye sürüye çekin.Kıyıya yaklaşık 3-4 metre kaldığında tıkır tıkır diye kurşun sekmeye başlarsa orada bekleyin.İspendek geldiğinde yemi 2 hamlede alır.Yarım kilo üstü geldiğinde ise tek hamlede yemi kapar.Sizin yapacağınız sadece balığı kıyıya çekmekdir.Eğer kilo üstü ise .çekerken mutlaka kendini suyun üstüne vurur.Halbuki bildiğiniz gibi çupra son ana kadar hep dibe daha dibe kaçmaya çalışır.Hava ne kadar soğuksa ve saatler gece 02.00'yi geçmişse büyük balık şansınız daha da artar.Çünkü kışın hava soğumuş,isparoz dahi göç etmiş kıyıda sadece kaya balığı ve levreğin yiyeceği küçük yengeçler kalmıştır.Bizim levrek de karnı taşa değecek kadar kıyıya yanaşıp bu yemleri arar.Avlandığım mekanlar ise Narlıdere istihkam viyadüğünün yanında yer alan eski halk plajının olduğu yerden tutunda taa,Güzelbahçe siteler'e kadar olan güzergahdır.Bu mekanı 30 seneden beri bilir ve kışın geceleğin soğuğa dayanıp balığımı da alırım.(Not:Yalnız gece avcılığında ne olur ne olmaz asla tek olmayın.En az iki kişi olun.) |
||
![]() |
![]() |
#9 | ||
Guest
|
![]() Aramıza hoşgeldiniz.Verdiğiniz bilgiler oldukça ayrıntılı ve yararlı.Teşekkür ederiz...
|
||
![]() |
![]() |
#10 | |||||
|
![]() İshak abi gerçekten detaylı ve değişik bir tecrübeni bize aktarmışsın çok teşekkürler.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
12,200 gr LEVREK | müjdat | FOTOĞRAFLARIMIZ | 34 | 17-11-2009 09:27 |
Levrek | mufi | DENİZ AVI KARADAN | 3 | 20-03-2008 06:02 |
levrek... | ismail çakır | FOTOĞRAFLARIMIZ | 17 | 02-12-2007 06:30 |
Levrek | Sohbetcibaba | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 1 | 31-05-2006 08:29 |
Levrek | Anıl ÜNALAN | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 1 | 24-02-2006 04:04 |