|
Dökümanlar ve Makaleler Makale veya döküman yayınlayabiliceğimiz bölüm. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#6 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Kültür balıkçılığında yavru balık üretimi doğal ortamındakine göre binlerce kat fazla olacaktır. Buna katılıyorum..
Ancak kültür ortamında pazar boyutuna gelecek şekilde yetiştiricilik ölçeğinin artırılması sıkıntılı konudur. Pazar boyutundaki yetiştiricilikte 1 kg çiftlik balığı üretebilmek için (1 kg ağırlık kazandırma için )2 kilo yem 2 Kg yem üretebilmek için 6,4 kg vahşi stok kullanılmaktadır. Dolayısıyla Pazar Boyutunda 1 kg çiftlik balığı üretebilmek için 6,4 kg vahşi stok tüketilmektedir. Her 1 kg kültür balığı için 5,4 kg vahşi stok atığa dönüşmektedir. Kültür Balıkçılığı yavru balık üretiminde doğal stoklara faydalı Pazar boyutunda balık üretim ölçeğinin artırılması konusunda ise doğal stoklara zararlı olduğunu düşünüyorum. İstihdama Entegre Eğitim + Sürdürülebilir Ekoloji + Nitelikli İstihdam + Sürdürülebilir Nüfus(km2'ye) = Sürdürülebilir Yaşam Saygılar
__________________
Bünyamin İstanbul Varlığında kıymetini bilmediğimiz şeylerin yokluğundaki tokadıyla uyanacağız. Gelecekte daha büyük sıkıntılar çekip daha fazla geçmişe özlem duyacağız. Bu mesaj en son " 04-12-2011 " tarihinde saat 09:03 itibariyle bnymnblr tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Neden kültür balığı ??? | jellyfish | Su Ürünleri | 16 | 12-03-2010 14:54 |
Balık avına yağmurun etkisi | Kamil ESEN | DENİZ AVI KARADAN | 29 | 03-03-2010 08:12 |
Kültür Mantarı | Alparsbeğ | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 10-05-2007 08:23 |
kültür çipurası | biohazard17 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 17 | 01-05-2007 06:03 |
Kültür ve Sanat | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 26-12-2005 03:21 |