Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 06-04-2012, 14:42   #1
MAVİ FENER
Kaptan
 
MAVİ FENER kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 13.06.09
Yaş: 75
Mesaj Sayısı: 2.415
Arrow

Yakışıklı Kardeşim Ahmet:
Taze Hamside veya diğer taze balıklarda kesinlikle kurt vede kurtlanma olmaz.....
Ancak resimden de anlaşılacağı gibi o hamsi balığı taze değildir...Bunun nedeni Baş bölümüne doğru olan solungaçlarına yakın bölümlerinde kırmızılıklar bulunmaktadır.Yani hamsi nerden baksan 4-5 günlüktür....
Zaten Hamsinin en önemli püf noktası en fazla balık pazarlarında 2 gün içerisinde satılmasıdır.Bundan sonra yapısındaki kimyasal maddeler ( Fosfor )nedeniyle anında kokmaya başlar ve bozulur.
Bu nedenle en iyi muhafaza şekli -20 / -25 derecelerdir.
Evlerde dolaplarda mutlaka kafası kesilmiş ve içi temizlenmiş olarak dip frizde muhafaza edilebilinir....Dolaptan çıkartılan balıklar kesinlikle pişirilmeli, tekrardan dolaba konmamalıdır..Çünkü balık ağırlaşır, pis koku salmaya başlar...Böyle durumlarda balık çöpe atılmalıdır....Aksi halde balık zehirlenmesi söz konudur....
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim.
Üstad Kaptan
Nuri DENİZ
İstanbul - 1949
İTÜ /Kimya ve İşletme Müh.


MAVİ FENER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
100 Hamsi MAVİ FENER Rastgelsin Kahvesi 3 27-06-2012 10:54
Hamsi Tava MAVİ FENER Balık Yemekleri 0 02-12-2011 01:22
Hamsi Yemekleri uzman Balık Yemekleri 0 29-01-2006 20:27
Hamsi Çorbası Bir Dost Balık Yemekleri 2 07-10-2005 22:37


Saat 21:22.