|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Yakışıklı Kardeşim Ahmet:
Taze Hamside veya diğer taze balıklarda kesinlikle kurt vede kurtlanma olmaz..... Ancak resimden de anlaşılacağı gibi o hamsi balığı taze değildir...Bunun nedeni Baş bölümüne doğru olan solungaçlarına yakın bölümlerinde kırmızılıklar bulunmaktadır.Yani hamsi nerden baksan 4-5 günlüktür.... Zaten Hamsinin en önemli püf noktası en fazla balık pazarlarında 2 gün içerisinde satılmasıdır.Bundan sonra yapısındaki kimyasal maddeler ( Fosfor )nedeniyle anında kokmaya başlar ve bozulur. Bu nedenle en iyi muhafaza şekli -20 / -25 derecelerdir. Evlerde dolaplarda mutlaka kafası kesilmiş ve içi temizlenmiş olarak dip frizde muhafaza edilebilinir....Dolaptan çıkartılan balıklar kesinlikle pişirilmeli, tekrardan dolaba konmamalıdır..Çünkü balık ağırlaşır, pis koku salmaya başlar...Böyle durumlarda balık çöpe atılmalıdır....Aksi halde balık zehirlenmesi söz konudur....
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
100 Hamsi | MAVİ FENER | Rastgelsin Kahvesi | 3 | 27-06-2012 10:54 |
Hamsi Tava | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 02-12-2011 01:22 |
Hamsi Yemekleri | uzman | Balık Yemekleri | 0 | 29-01-2006 20:27 |
Hamsi Çorbası | Bir Dost | Balık Yemekleri | 2 | 07-10-2005 22:37 |