|
![]() |
#1 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu da resmi Selim abi pek net değil ama belli oluyor.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() bilmeyen arkadaşlara yardımcı olması açısında mamunun yakın plan resmi açıklayacı bilgi olabilir......rast gelsin
|
||
![]() |
![]() |
#3 | |||
Miço ![]()
|
![]() arkadaşlar mamun'u derin dondurucuda dondurup sonra kullanmak mümkünmüdür.
![]() |
![]() |
#4 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() soguk havada saklanıyor canlı kalması için fakat difrize girip çözüldükten sonra yumusak olan yapısı bozulacaktır diye tahmin ediyorum ....
|
||
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
![]() Hüsnü hocam dediğiniz çok ilginç geldi bana.Acaba siz denediniz mi? Mamunu
yemciden alınca daha oradan ayrılmadan ben hemen üzerlerine talaş serperim.Nedeni ise uzun süre canlı kalmalarını sağlıyor bu yapılan.Doğruluk derecesini tam bilemiyorum ama büyüklerimden duyduğum kadarıyla mamunlar '' idrarları'' yüzünden birbirlerinini ölümüne yol açıyorlarmış.Talaş serpme onların daha uzun süre canlı kalmalarını sağladığı bir gerçektir.Ama dondurup tekrar kullanmak bana çok değişik bir fikir geldi.Ayrıca özellikle çupra avcılığında kıpır kıpır olanı makbul diyebilirim. |
||
![]() |
![]() |
#7 | |||
Miço ![]()
|
![]() ishak bey ben denemedim ama ince talaşla karıştırılıp defrize konursa muhafaza edilebilir diye düşünüyorum.
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ben mamunun bu şekilde dondurularak saklanabileceğini sanmıyorum. Nedenine gelince:
Dondurulan her canlı doku çözülürken hem dondurma hem de çözdürme hızlarına bağlı olarak değişen miktarlarda su salar. Bu su da çözünme sürecinde dokunun bir miktar bozulmasına yol açar. Özellikle uzun süreli çözdürme durumlarında bu durum su birikimi dolayısıyla daha fazla olacaktır. Mamun zaten yapı itibariyle narin bir yemdir. Bir de yukarıdaki durum buna eklenince çözdürülmüş mamunun oltada durmayacağını, dursa bile en ufak dokunuşta iğneden çıkacağını düşünüyorum. Ayrıca İshak Abi'ye sonuna kadar katıldığım bir nokta var: kıpır kıpır mamunlar çok iyi iş yapar ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() abi en üsteki resim karadesin küçüğü ama alttakini yeni görüyorum akdenizde hiç rastlamadım ama en güzeli canlı karades bence
![]() |
![]() |
#10 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
soruna gelince ona mamun derler karidese benzer ama değildir akdeniz de pek bulunmaz bulunsa bile cok azdır daha cok ege ve marmarada cıkar balığın bir numara yemidir balık bu hayvana dayanamaz usta balıkcılar mamun ile karides veya benzerlerini mukayese bile etmezler o kadar harikadır lakin dayanıksız bir yemdir ertesi güne bırakmak isterseniz muhafazası cok zordur aşaya bu [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]hayvanın bir kac resmini ekliyorum rastgele. URL=http://imageshack.us] ![]() [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bu en alttaki resimde karidese benzeyen bizim memlekette teke denen bir yem. |
|||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Çoklu alıntı nedir? Nasıl kullanılır? Önemi nedir? | Taygun KOCABIYIK | Üye olma ve Forum Kullanma Kılavuzu | 10 | 12-03-2010 10:03 |
Sis Nedir ? | MAVİ FENER | Atmosferle İlgili Herşey | 0 | 15-07-2009 21:50 |
Kar Nedir ? | MAVİ FENER | Atmosferle İlgili Herşey | 0 | 15-07-2009 21:39 |
Mamun | MAVİ FENER | Çimçim,Karides,Teke,Mamun | 1 | 15-06-2009 14:42 |
GPS nedir ? | levrek | GPS | 16 | 17-03-2009 15:32 |