Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > Amatör Balık Avı Genel Bilgiler > Üstadlar Köşesi > Baba Yalçın




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 15-05-2012, 21:04   #1
Baba Yalçın
Profesyonel Balıkçı
 
Baba Yalçın kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 16.03.12
Mesaj Sayısı: 1.022
Varsayılan Zıpkınla balık avlama şampiyonasına devam

Zıpkınla balık avlama şampiyonasına devam 25.04.11, 03:26


Balık çiftliklerine gelince,değerli arkadaşlar balık çiftliklerini büyük baş hayvan ve tavuk çiftlikleri ile karıştıran arkadaşlarımız mevcut. Kurulduğu noktada, kurulur kurulmaz balık çiftliği suyun rengini maviden yeşile döndürür. (Bu konuda da üniversitelerimizle çalışmaya başladık.) Bu yeşillik güneş ışığının derine inmesine engel olur. Bu da ekosistemi yok eden en büyük kirliliktir. Kefal, levrek, kofana gibi balıkların sayılarının artması sizi yanıltmasın. Asıl yok oluş derinlerde meydana gelir. Bunları şimdilik sizin anlayacağınız basitlikte anlattım. Yakında çalışmalarımız sonuçlanınca deniz çayırları, kabuklular, balıklar ve diğer deniz canlılarının balık çiftliklerinden etkilenişlerini bilimsel olarak buralardan ya da kitap halinde sizlere sunacağız. Hayatını denizde geçirmiş biri olarak 30 metre görüş olan suların, onlarca km.' lik bir alanı etkileyecek şekilde marmarayı bile aratır bulanık sulara dönüştüğüne canlı şahitlik yaptım ben. Lütfen kimse tavuk çiftliği ile balık çiftliğini birbirine karıştırmasın. -Gökhan Çetin-

Ne oldu ünvanını göremedim, diplomayı rafamı kaldırdın, iptalmi ettin. Balık çiftliğinin ne yaptığını anlaman için denize dalmana gerek yok 200mt. yukardan uçurumun tepesinden bak anlarsın. Bunu dalan herkes bilir. Kimlere neyi anlattığına dikkat et, komik duruma düşmeyesin, konumuz bu değil. Konumuz şişe geçirilenler. O konuda anlatacaklarını, önce çırak tayfalarına, sonrada, ceket, gravat balık çiftliğini teftişe gelip, arabanın bagajını çiftlik balığı ile dolduran millet vekillerine anlat. Burdaki herkes konuların çoğuna vakıf, maşallah hepsi fırtına gibi, Sayın Mehti Eker'e, Sayın Kamuran Patrona'ya anlat, Sayın Vahdettin Kürüm ve Sayın Koçak Beylere anlat. Mantar gibi koylarda tepelerde biten sitelerin geceleri arıtmadan gece koyuvermeleri hangisini anlatıcaz. Kitabını gene yazda,, Bu konuda önemli ama buralarda daha acil sorunlar var.

İnşaat Mühendisi Arkadaşım; Ötrifikasyon olayını biliyoruz, burdaki arkadaşların çoğuda bilir. Çin'in balık çiftliği işinde 1 numaraya oynadığını bunun sonucunda denizlerini plasentaya çevirdiğini biliyoruz da büyük baş hayvan ve tavuk çiftliği ile balık çiftliğini karıştıran kimmiş onu merak ettim. O arkadaş kimse, ona anlat ki etrafı Okyanus'la çevrili Avustralya'yı bir incelesin, önce balık çiftliklerini denizde kurdurup sonuçlarını Çin gibi almaya başlayınca, balık çiftliklerini karada kurdurup, kesinlikle yanıbaşında arıtmalarını kurdurmak şartıyla. Şöyle bir Avustralya'ya uzansın. Büyükbaşlar ve tavuk çiftlikleri denizdemiymiş inceleyip baksın. Gökhan'cım sana yardımcı olayım. Buna ilaveten Marpol-73/78 Sözleşmesine göre denizlerimizin tamamı iç deniz statüsünde ve balık çiftliği kirletici unsur olarak geçiyor, yani iç deniz statüsündeki denizlerde kurulması sakıncalı durumu. Devlet stcw kurslarında elindeki ehliyetine vize için tekrar para alıp kurs vererek sana bunu anlatıyor. Ötrifikasyon sonucu kay kay-leze boğulan Marmara'da Yassıada'ya balık çiftliği kurduruyor. Ve ilk defa Marmara'daki kay kay-lez olayı 2010'da Çanakkale Boğazı, dışına çıkıp önce Bozcaada'yı, sonra Gökçeada'yı ziyaret ediyor ve ardından Saroz Körfezi'ne ulaşıyor. Resmen çan çalıyor, tık yok. 2010'da öyleyse, sonrasında burdaki tokmak oralarında kafasına geçecek, tiye almadan önce sayıyla kendine gelip bir daha düşün, kendine bir ince ayar çek derim.
Hangi üniversiteyle çalışıyorsunuz!!?? O işlere Sayın Kam. Pat. Hanımefendiyi de katmanız lazım gelebilir. O işlerden sorumlu o bakıyor. Çevre temizliğine katkılarınız için hepimiz adına teşekkürler. Hepimizin görevi. Aynı şeyleri elimizden geldiğince her zaman yaparız ama film foto çekip reklamını yapmayız, savunma amaçlı da kullanmayız. İyilik yap denize at durumu. Çünkü bu ekmeğini yediğimiz denize şükran borcumuzdur.

Baba Yalçın

Gökhan Çetin o yazıyı yazıyor ama her haftasonu Güzelbahçe'de mezata orfozları lagosları getiriyor bilginize.
msimsek

BUNLAR ÇOK GÜZEL BİLGİ, fotolar,, kamera yakın markaj!!!???
Birde şu balıkların fotolarını görseydik. Albümün tümünü!!??
İnşaat mühendisi arkadaşım, siz balıktamı satıyorsunuz bu doğrumu!!??
Doğruysa karizma fena halde çizilir, haşat olur, seni ben bile kurtaramam, haberin olsun..,,
Koruma kontrol duymasın!!??
Eğer öyle bir şey yaptıysan yandın!!??
İnşaat Mühendisi adam balık satacak!!??
Hani beni ne mühendisler, doktorlar istedide vermediler, etiket durumu hani,, Bu güne kadar ortaya koyduğun zurnanın son deliği bazı fotoların haklı (yani mini hedefin yanlış) hiç biri seni kurtarmaz. Bu güne kadar anlattığın tezlerin tamamının altında kalırsın. Tatlı su kurnazlıkların seni aklamaz.

Kefal, levrek, kofana gibi balıklar nerde artmış. Olan yer varsada sakın söyleme. Sizin lüfer kampanyasındanda mı haberiniz yok. Ne kofanasından bahsediyorsun, bırak lüferi çinakopun tohumunu kuruttular. Seninki kaç cm. kampayasından da haberin yokmu!!?? Bak "Mavi Ormanın SON KRALI" "Lüfer" ismi başlıkta gizli ama bazıları ona bile uyanmıyor. Lüfer soyu, çinakop görülüpte lüferin olmaması tür çöküşün eşiğinde demek hala uyuyorlar, tın tın. Benim gördüğüm çoğu bölgelerde kefal bile çöküşün eşiğinde. Bunlara girmiyorum. Gökhan'cım baştan peşin söyliyeyimde; Bazı konularda sirküler yazdıran endüstriyeller var, ilk 50 içinde, siyasileri ayartıp 50 sene sirküler yazdıran, av yasağını her sene uzatmak isteyen, uluslararası suları açıp yukarı yumurtaya çıkacak balığın önünü Ege'de kesen, istedikleri her şeyi alan. Ve saçma sapan tezlerin arkasına sığınan, siyasileri halkı 50 sene uyutanlara. Denizlerimizde iç deniz statüsünde olduğu için biz onlara "Tatlı Su Kurnazları" deriz. Sakın olaki daha önce olduğu gibi, sende tatlı su kurnazlarının su altı versiyonuna soyunma, burda asla hiç bir işe yaramaz. Sana bunu garanti ederim. Ne beni yor nede sen yorul. Çünkü denizlerimizin vakti kalmadı.


Baba Yalçın'nın açılımınıda yapayım. Balıkların, balıkçı esnafının (buna zıpkıncıda dahil) koruyup kollayıcısı, denizlerin bu durumundan dolayı da ayvayı yedi anlamında. Diğer bir lakabımda yakın markaj. Sen bir ara sıkı yakın markajımdaydın. Sezgün arkadaşıma tel. falan vermiştim beni İst.'a geldiğinde araman için. Bilmediklerini, görmediklerini ve hedefin konusunda uyarmak için. Bilgisayarı 1-2 günlüğüne çocuklardan alıyorum, balıkçılıktan alete zamanımız olmadı, 60 yaşından sonra çocuklardan öğrendik, ancak ölmeyecek kadar yazıyorum. Beni yorma denizlerin zamanı yok. Belliki birileriyle takışmış ve hattı müdafayı seçmişsin. Biliyorsun hattı müdafa yoktur, sath-ı müdafa vardır. O satıh bütün vatandır. Bütün karasularımızdır. Eğer gerçekten idealist ve balıkçılığın kurtulması için bir şey yapmak istiyor ve bunda samimi isen. Strateji, taktik değiştirmen gerekir. Hedefin çok küçük ve yanlış. Aynı hedefte gitmeye kalkarsan bu sadece bencil hedefleri (zıpkınla istediğimi, istediğim şekilde önceden zemin yaratarak alayını şişe geçireyim, ama buna akıllıca kılıf bulayım, burda işlemez) korunmaya yönelik olmaktan öteye gitmez, onuda burda kimse yemez. Gırgır benim param var, 60mt. kayık yaparım, 10 km.'den balığı gören cihazı alır, şu kadar ağı koyar balığında kökünü kazırım der. Diğeride ben 30mt.'ye inerim skin dalar kazırım der. Bundan bir cacık çıkmaz. Türler itibariyle farklı ama kafaların çarpacağı duvar aynı. Eski ezberler bozulacak. Herkes dürüst olacak, herkes istediğini almaya kalkarsa sıfıra sıfır elde sıfır olur. En az 6 ay burdaki yazı ve fotoların tamamını videoları seyretmen yani burayı hatmenmen gerekir. Sana burdan inanılmaz malzeme çıkar. Ülkeler içten yıkılır. Balıkçılıktada öyle olmamalı, bu işe 50 yıl ömrünü adamış kişi olarak söylüyorum. Bir arkadaşımız insanlar ne kadarda bencil demiş bazı konularda maalesef doğru. Bu genlere işlemiş seninde öyle olmadığına inanmak istiyorum. Denizlerimizin özelliğini göz önünde bulundurarak, filo yapısı, istihsal rakamları ve türler itibariyle, "Mavi Anayasa" "Mavi Devrim" "Mavi Açılım" "Mavi Sirküler" "Mavi Seferberlik" derhal vakit geçirmeden hayata geçmeli. Bu işler nabza göre şerbetle, tatlı su kurnazlığıyla yürümez. Kimse bir birini yemiyecek yemeğe çalışmayacak. Bu foruma girmekle bence başına iş aldın. Endüstriyele bakacaksın. Vaktin varsa döküman bol.


2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ; Ancak Marmara Denizi'de 1 Eylül -1 Aralık tarihleri arasında gırgır ağları ile 6 kulaca (11mt.) kadar olan sularda avcılık yapılması serbesttir. Marmara Denizi'ndeki 90 kulaç derinliğindeki ağlarla yuh!!!
7-8 mt.'ye başı kara edenlerin sayısı belli değil. Bu nedir!!?? "Tatlı Su Kurnazları" versiyonu,,


2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ: Sh.10, Madde:17, Şık:6 Sualtı tüfeği ile yapılacak avcılıkta ışık kaynağı, şnorkel hariç, yapay hava kaynağı, tüp, nargile, her türlü soluma cihazı ve yedek hava kaynağı kullanılamaz. Ancak amatör su altı avcılarının emniyeti açısından en fazla 6 volt gücünde fener bulundurabilir. Bu nedir!!?? "Tatlı Su Kurnazlarının Su Altı Versiyonu" bizde bunu yedik,, Gökhan'cım bu senin marifetinmi!!?? Ankara'dakiler hangi yeme atlamadılarki buna atlamasın. Senin değilde kimin marifeti ise, şimdi 50 yılını denize adamış birine (su altı su üstü) bunu neyle nasıl anlatacaksın. Bu ülke halkıyla biz ne yapıcaz kafanı çevirmeden, birileri, birilerini, bir yerleri tırtıklıyor. Evet ben işin başındayım. 50 yılda balık vurdum, bana bunu TEKLİF DAHİ EDEMEZLER. Tarım bakanlığının bahçe duvarının kapısından bile içeri sokmam in olmadan cin çarpacaksınız. Önce herkes ellerini başının arasına alıp düşünecek. HERKES DÜRÜST OLACAK. Konu uzun girmiyorum, mevsim, derinlik, bir kaç şık değinmiştim önceki sh.'larda.


"Geleceğin avlanma Yöntemi Zıpkınla Avcılıktır" Bakalım doğrumudur!!??
ADAM GİBİ DÜRÜST OLANA; Tek tek vurduğu için doğrudur,,,
Daha önce yazdığım mevsime harfiyen uyarsa tamamdır,,
Daha önce yazdığım derinliği geçmezse harfiyen uyarsa tamamdır,,
Daha önce yazdığım satış yapamaz, yapmazsa tamamdır ,,
Daha önce yazdığım gündüz şnorkelle dahi olsa su altı el feneri asla kullanamaz, kullanmazsa tamamdır,,,
Mevsim, derinlik, lamba kullandınmı, bunlara uymadınmı ayvayı yedin, Kim poposuna şişi yemek ister, varmı gönüllü, yok. Balık da istemez, niye diyorum çünkü isteği dışında, yuvasında dinlenirken uyurken mıhlıyoruz. Evinde ailece dinleniyorsun hava sıcak, cam açık biri camdan sessizce içeri süzülüyor kamuflajını giymiş elinde zıpkın şşştoongg 1 atışta 2 kişiyi poposundan vuruyor. Kimse kimseyi kandırmayacak. Herkesin bir hakkı var onu kullanacak ama dürüstlüğü elden bırakmasın canımı yesin. Salim reis vardı eskilerde trol çektiği için tabuta girsen kolların dışarda kalacak derdim, o da bana karagözler çoluk çocuk ailece gezintiye çıkmış kahvaltı yaparken onları vuruyorsun diye takılırdı.


"Geleceğin Avlanma Yöntemi, Olta İle Avcılıktır" Bakalım doğrumudur!!?? "Deniz Bitti" Belgeselini izlediniz hepiniz herhalde, başlığı bu işi küçümsemek olur. Doğrusu "Okyanus Bitti" olacaktı. Büyüklüğü açısından vay anasına diye daha düşündürücü olurdu.,,, Denizlerimiz iç deniz statüsündeyse doğrudur. Stoklara hiç bir zararı yoktur, bilhassa pelajikler açısından,, Zorla istem dışı şişe geçirmiyor. İstem dışı avlamıyorsun,, Kendi arzu ederse gelirse yakalarsın. Beğenmediğini bırakırsın, Bunu zevk, spor için yapmıyorsun, geçimin bu, ileriyi düşünüp akıllı hareket etmezsen, sonunda küpeşteyi kemirmeye başlarsın, geçti palamutun alayı durumu,,Bu her branş için geçerli,,Burda o yöreler için aklından geçeni bilirim açıklamakla yorulma.


Birde fotolar, istem dışı ıskarta avlar. Olmaması gereken görüntüler. Birde bunların arasındaki balıkların ekonomik değerleri arsındaki farkın önemi var türler itibariyle.Elimde zıpkınla balık avı dahil 15.000'ne yakın resim hangisini tarayıp buraya koyayım.Kötü örnek örnek değil hep yol gösterici olucaz, üçkağıda kaçmadan, şark kurnazlığı, tatlı su kurnazlığı yapmadan.


Antalya kuzu avı, Habil Reis (akya), Geçiciler 1200 kasa kolyoz, Ergun Kardeşler palamut, İğneada palamut show, orkinos videoları, bizim denizler, bunların dışında, en az 6 ay tüm bilgileri taraman gerek.


Birde daha önceki yazımda belgeselide yazacaktımda unuttum. Bizdeki Bozcaada ve Gökçeada'nın toplamından daha büyük Okyanusta bir adada Baba oğul var. Ama sadece babası 35mt.'lere inip çalışıyor, oğluda yukarda yardımcı, babası derine inmesine izin vermiyor. İstakoz, böceği elinle topluyor. Onun dışında sadece zıpkınla balık vuruyor. Adanın işinin bitmesi 17 yıl sürüyor 1 kişi 17 yılda koca okyanustaki koca adayı bitiriyor. Kılçık bırakmıyor. O da öyle bir şeydi işte. Burda keseyim. Baba Yalçın

25.04.11, 10:36

Sevgili baba yalçın, İzmir'de bu işin biraz içinde olanlar Gökhan Çetin'in Güzelbahçe mezata zıpkınla vurulmuş orfoz-lagos-sinarit vb. balıklar getirdiğini bilir. Sadece kendisi değil bu işi yapan ama kendisinin bu derece çevreci görünüp vatan millet sakarya diye yazı yazıp, söylediklerine aykırı düşen eylemler yapmasına ne demeli bilemiyorum. Amaçlanan nedir onuda söyleyeyim. Zıpkıncılığın en "seçici" avcılık olduğunu ispat edip zıpkınla balık avlayan kişilerin profesyonel avcı statüsüne geçebilmesinin sağlanması ve bu şekilde yıllar yılı yapılan yasa dışı işin yasal zemine oturtulması. Ondan sonra sen ortaya çıkacak tabloyu düşün bakalım...Bu arada bu işi hobi olarak yapan yasalara uyan kişilere söyleyecek hiçbirey yok.
Su Dünyası

25.04.11, 11:35
Orta kademeden bir bürokrat Kırşehir'den Mucur'a doğru gidiyormuş. Yolda bir köye yaklaşırken, bataklık kenarında mola vermiş, nasıl olmuşsa ayağı kayıp bataklığa düşmüş. "İmdat" diye bağırmış. "Boğuluyorum. Kurtarın beni!" O civardan geçen bir köylü, sesini duyup yaklaşmış. O civardan geçen bir köylü, sesini duyup yaklaşmış. Bürokrat, "Bataklığa düştüm. Kurtar beni!" Köylü, "Geçmiş olsun" demiş ama kurtarmak için hiç gayret göstermiyor. Hani nerdeyse dönüp gidecek. Bürokrat paniklemiş ister istemez, "Lütfen" diye yalvarmış. "Bir dal uzat. Kurtar beni!"Köylü, "Olmaz" demiş. "Sen şu anda Hazine toprakları üzerindesin. Hazine malından bir şey almak suçtur!" Ölümle yüz yüze gelmiş bir insana söylenecek şeyler mi bunlar? "Sen, dalga mı geçiyorsun" diye bağırmış ağzına dolan çamurlarla bürokrat "Ölüyorum Kurtar beni" Köylü hiç istifini bozmadan cevap vermiş. "Ben Hazine'den mal alıp suçlu duruma düşemem. Fakat, seni böyle bırakacak değilim. Gidip muhtara haber vereceğim. O kaymakamı, kaymakam da valiyi arar mutlaka. Malmüdürüne falan sorulur. Şayet, Hazine arazisi değilse, vali itfaiyeye talimat verir ve seni kurtarırlar..." "Yahu" demiş bürokrat, "Bunlar oluncaya kadar ben ölürüm. "Köylü gülmüş, Ben ölmezsin demiyorum ki" demiş. "Ölsen de, mevzuata uygun ölürsün!" Arkadaşlar işte bu zihniyetle yapılacak iş ve hizmetlerle alakalı iç mevzuata uygun ölürsün!" Arkadaşlar işte bu zihniyetle yapılacak iş ve hizmetlerle alakalı hiç bir birikim sahibi olmayan kişilerin uygulama ve düzenleme yapacak makamların başına getirilmesi yaşanan gerçeklerle alakasız düzenlemelerinde yapılmasına neden olabiliyor. Birisine soruyorsun adam Liman Başkanı olarak atanmış ya ben esasında öğretmenim İlköğretim müfettişi idim beni buraya atadılar gibi garip yanıtlar alıyorsunuz. Ehliyeti olmayan birisini trafik polisi yapmak gibi garip bir durum (ben bu olayı bizzat yaşadım). Liyakat , hizmet, tecrübe yerine başka mantıklar yürütüldüğünde böyle şeyler olağan bir hal alıyor. Yıllardır bu zihniyet hakim bu zihniyetin kırılması gerekiyor. Tiryaki 52


25.04.11, 14:09
Sevgili baba yalçın, İzmir'de bu işin biraz içinde olanlar Gökhan Çetin'in Güzelbahçe mezata zıpkınla vurulmuş orfoz-lagos-sinarit vb. balıklar getirdiğini bilir. Sadece kendisi değil bu işi yapan ama kendisinin bu derece çevreci görünüp vatan millet sakarya diye yazı yazıp, söylediklerine aykırı düşen eylemler yapmasına ne demeli bilemiyorum.
Su dünyası


AKLINA AĞZINA NE GELİRSE SÖYLEMELİSİN..,,Amaçlanan nedir onuda söyleyeyim. Zıpkıncılığın en "seçici" avcılık olduğunu ispat edip zıpkınla balık avlayan kişilerin profesyonel avcı statüsüne geçebilmesinin sağlanması ve bu şekilde yıllar yılı yapılan yasa dışı işin yasal zemine oturtulması. BRAVO TEŞHİS TAM İSABET. Yanlış hesap Bağdat'tan döner.,,Ondan sonra sen ortaya çıkacak tabloyu düşün bakalım...Bu arada bu işi hobi olarak yapan yasalara uyan kişilere söyleyecek hiç birşey yok.
Su Dünyası

Burasıda OKEY,,Hepsinden haberim var kardeşim. İnanmak istemedim. Onun gibilere ömür boyu dalma yasağı koyacaksın. Hani bir ülkede yanında çalışanınımı dövmüştü ne yapmıştı. Afrikalı mankene (Naomi Campel) bir müddet pas pas yaptırmışlardı ya öyle. Bu kurnazın da kurnazı. Utanmadan soykırım yapacaksın (türleri itibariyle) balıkları satacaksın, daha başka kurnazlıklarıda var. Bu da beyaz yamyamın diplomalısı. 50 sene balık vuran birisine neyin müdafasını yapacaksın. Ben bunu Marmaris'te diye biliyorum. Bak kardeşim önce delil döküman toplayın, kameranın zumunumu kullanırsınız, ne yaparsınız bilmem, bütün hepiniz toplanıp bu adamı dalmaktan men etmeye bakın nasıl yaparsınız bilmem. Hepinizi uyutmaya kalkar. Bunun gibi 10 kişiden men ettinmi türler ve mıntıkaları bayağı mesafe alır. Söylediğimiz şartlarda dalan dalsın vuran vursun, onlara yol göstericiliğe soyunacaksın. Sonrada tüm meraların ırzına geçeceksin. Daha önceden, gündüz lamba işinin derhal kaldırılması için üst birliğe verdiğim dosyada yer vermiştim. Kısaca deyineyim. Sezonda geliyor. Dalyana bunuda ilave etmek lazım, hemen. Mevsim, derinlik, lamba ve satış işini.

1) 12mt. derinlik geçilmeyecek,,,İple ağırlık hemen iskandil derinliğe bakıp bileti keseceksin sirkülere konacak.

2) 1-15 Haziran---1 Kasım arası,,(15 gün oynama sudaki ısı farkı, kışın sert geçip geçmemesiyle alakalı) Bu tarihler arası dışında kesinlikle balık vurulmayacak.

3) Gecesi gündüzü hiç bir şekilde su altı el feneri kullanılmayacak.,,Onun şartları var, pis bir yer olur zıpkın demiri sıkışır, kerterizini alır ipi keser dönersin, daha sonra lambanı alır gidersin, demirini kurtarmak için 1-2 lüzumlu şey ne gerekirse alırsın, ışığınla kovuğa bakarsın demirini bulman için, çıkarabileceğin durumdaysa kurtarırsın. Sonra yallah doğru karaya lambayı bırakacaksın üzerinde lamba varken balık ve zıpkın olmayacak. Tatlı su kurnazı seni aklından bile geçirmemesi gereken şeyi gitmiş sirkülere koydurmuş. Teklif dahi edemez.

4) Asla balık satamaz,,Vur vur çatlayana kadar ye, lokantaya girdin açık büfe ne kadar yersin!!??
Satış işi araya girdimi durumlar mort,,,


Birde bilmeyenler için söyliyeyim mesela bazı bölgelerde zıpkınla daldığında balık olmayacağını suya girmeden anlarsın, ama teftiş edeyim (gözlem için) gidersin sahilin 12mt. derinliğe kadar olan kısmı, koy, burun, bir koy burun daha biraz geç girmiş olabilir zamanı kestiremezsin, dönüşe geçersin, rüzgar tersten eser, birde giderken yardım eden akıntıda tersine döner git git bir bakmışsın dolunay çıkmış inşallah bekleyenler jandarmayla aramaya çıkmaz bir şeymi odu diye içinden geçirirsin, lambanda yok ay ışığı ile dönersin. Saat olur gece 22.30 hani giderken seyre dalıp fren tutmama durumu, gece döndün gece dalmıyorsun diyelimki balığında var, ama LAMBAN yok herhalde bu da anlaşılmıştır. Dürüstlük bir numarada olacak. Kurnazlık para etmez.


Bunun gibilerini suç üstü yakaladığında, geriye dönük tüm mal varlığına el koyup diplomasını da iptal edeceksin. Ömür boyuda dalış yasağı koyacaksın bakalım kurnazlık nasıl oluyormuş. Benim elimde yetki olacak elime düşmesin. Kendi şahsi menfaat ve egosu için, yeni çıraklarıda kullanır. Tıpkı ilk 50'nin şu kadar kişiyiz diye kıyı ve geleneksel balıkçılığı sayısal olarak kullandığı ve yok ettiği gibi. Dergide kendini idealist gibi gösterip, çıraklara yol göstericilik yapan birisinin balık satacağına ihtimal vermiyordum, harbiden şalterim attı gene..,,Birde İnşaat Mühendisi olacak diplomasındanda utanmıyor,,,İşte bu işe gönül verenlere en büyük zararı, kuzu postuna sarınmış kurt modunda kendisi veriyor. Bu işin dosyasıda damardan kısmı hazır çok basit. Ama uzun olduğu için girmiyorum. Diğer arkadaşın yazdığınada göz atayım, kestim. Saygılar.
__________________
Baba Yalçın

Bu mesaj en son " 04-09-2012 " tarihinde saat 00:50 itibariyle Baba Yalçın tarafından düzenlenmiştir....
Baba Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Avcılarda balık avlama mhtyazgan Tanışma 4 05-09-2011 14:24
zıpkınla balık avı deliyeşil Tanışma 11 16-06-2010 23:47
Zıpkınla balık avı MAVİ FENER Videolar 0 27-11-2009 00:36
balık avlama oyunları tutku_mollaoglu_33 TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 5 26-12-2008 07:15


Saat 21:35.