|
![]() |
#1 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Mustafa abi inşallah içindeki balık aşkı hiç sönmez.Sen bgaş ağrıt yeter ki.Paylaştıkça rahatlıyoruz biz.Paylaştıkça öğreniyoruz.BEn bu çapari işini Enez limanından denedim ama rüzgardan attığım çaparisuyun içinde kendiliğinden kıyıya geliyordu.Arkasından ufak sürü balıklarının geldiğini gördüm fakat daha yavruydular.Benim çapari yeşildi.Neyse sonra adamlear geldi sıyırtma yaparak zargana kuyruğuyla leverkleri uskumruları çekti bizim yerimizden.Bende bakakaldım.Sıyırtma kurşunu bile bulamıyorum bu Kırklareli'de kafayı yiyecem.benim teşfiklerimle balıkçı güzel şeyler getirmeye başladı.Boili getirdi ama takım malzemesi yok.Herşey zamanla.Kısmetse deniz olan bi yere yerleşip kafamı dinleyecem emekli olunca.Daha çookk var ama inşallah yapacam bunu.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() saol Yunuscan kardeş,
Eminim benimde birilerine bir seyler anlatıcagım gunler gelecek. İstanbulda balik malzemesi alinabilecek cok yer var. Ama aci olan ne alacagini bilememek.Simdi sıyırtma mevzusu cıktı onu biraz arastırdım. Peki bu takımın normal capariden ne farkı var bir turlu anlıyamadım kursun ok. ama sagladıgı avantaj nedir bir aydınlatırsanız sevinirim. Emeklilik ![]() ![]() Rastgelsin, Bu arada simdi farkettim mail adresini hala devammı ogame e ve kacıncı evrendesin ![]()
Mustafa YUCETEPE 1975 İstanbul Birisine bir balik verirseniz, bir gün doyar. Ama ona balik tutmasini ögretirseniz her gün doyar. ><((((*> ...***... ><((((*> ...***.. .>((((*> Bu mesaj en son " 12-08-2006 " tarihinde saat 09:59 itibariyle Mustafa YUCETEPE tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Mustafa abi dedilerin beni çok etkiledi.Bu sıyırtma makaralı oltanın ucuna bağlanıyor.Bağlandıktan sonra diğer boşta kalan tarafa 3.5-5 metre uzunluğuda bir misina bağlanıyor ve ucuna zargana kuyruğu yada silikon takılıyor ve atılıyor.Kurşunun avantajı şu;Uzağa gitmeyi sağlıyor ve durmadan çekildiğinde vazla yukarı çıkmadan suyun orta kısımında kalıyor ve balığın ilgisini daha çok çekiyor.Sistem zargana topuyla aynı en azından biz öyle yapıyorduk fakat zargana topu gibi yemin çok fazla yukarıdan gelmesini engelliyor.Diğer üyelerimiz de sana yardım edecektir abi.Benden bu kadar kolay gelsin.
![]() |
![]() |
#4 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Mustafa abi sıyırtmadan ziyade çapariyi tavsiyte ederim
![]() ![]() Ve aklıma yeni gelen bi konu var Mustafa abi çapariyi 10lu değil 5 li atarsan takılmaları azaltıp daha rahat av yapabilirsin diye düşünüyorum.
![]() |
![]() |
#5 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Evet Taygun bu sekilde bir denemem lazim takim takmaktan iflas edicem yakinda ama gittikce takilmalar azaldi. gecen aksam iki kere taktim oda telefon geldi makinayı ceviremedim dibe kadar indi sanirim.
Birde bende uskumru ve kalyoz caparisi var hafta arası cok erken kalkip gidicem gune dinc baslamis oluruz hem hemde bu caparileride denemis olurum. Gerci istatistikler marmarada uskumrunun hayal oldugunu soyluyorlar. Farkli seyler deneyip sonuclarini gormek istiyorum. Ama tavsiyene uyucam az igneli capari.
![]() |
![]() |
#6 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() sanırım o büyük beyaz tüylü çaparilerden bahsediyorsunuz onları son baharda çinekop için kullanabilirsiniz şimdilik ufak iğneli ve ufak tüylü istavrit çaparisini denerseniz daha iyi olur gibi geliyor bana
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() ÇApariyi kumsaldan sallasam acaba levrek,mırmır,karagöz gibi kıyı balıklarından çıkar mı?Ya da tutan var mı??
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() mustafa bey aramıza hoşgeldiniz. herkes bir zamanlar acemiydi.önemli olan o acemilik heyecanını ve öğrenme isteğini hiç kaybetmemek.saygılarımla
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Araniza Kabul Edermisiniz..... | meto16 | Tanışma | 20 | 16-03-2009 17:18 |
Aramıza yeni bir balıkçı daha katıldı | murcey | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 5 | 13-08-2008 07:41 |
acemi pilot | ibrahimz35 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 13 | 06-12-2007 04:07 |
Araniza Yeni Katildim Ama Bir Kaç Fotografta Ben Göndereyim Dedim | orhanxx | FOTOĞRAFLARIMIZ | 9 | 13-11-2007 17:46 |