|
![]() |
#1 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Babalar balık konusunda hepinize yerden göğe kadar katılıyorum.İnsan sağlığını %100 ilgilendiren ve faydaları saymakla bitmeyen bu muhteşem besin kaynağının değerini tüm dünya biliyor bizlerde biliyoruz ama YURDUM İNSANI balık yemenin pişirmenin meşakkatli bir iş olduğunu düşündüğü için uğraşmıyor uğraşmadığı için pişirmiyor yemiyor.Birde şöyle bir durum var geleneksel yemeklerimizin hiç bir tanesinde balık yemeği göremezsiniz sadece kıyı bölgelerimizde çeşitli balık yemeklerimiz mevcut onlarda o yörenin balıklarından oluşmuştur.
__________________
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K. İZMİR-İZMİR-İZMİR haldunyalimli@gmail.com |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Türkiye'de balık tüketimi
'' Türkiye'de kişi başına 6.5 kilogram balık düşüyor, bu rakam Japonya'da 85, Almanya'da 45, İtalya'da 35, komşumuz Yunanistan'da bile 30 kilogram civarında. '' Sormuştum, araştırdım ve buldum sizlerle de paylaşmak istedim. Ne dersiniz sizce yeterli mi, bir yılda kişi başına 6,5 kg balık yemek. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() arkadaşlar bu iş bize düşüyor, daha çok yemeliyiz
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() Ya babacım bizler yiyoruz zaten.Ben ev kokuyo diye balık pişirmeyen aileler tanıyorum.Balık haline gidip 'balık kaça ?' diye soracak kadar balık kültüründen uzak insanlar görüyorum.Hangi balık kaça?Balıkları tanımıyorki insanlar adıyla sorsun.E bu adam yılda kaç kez balık yer,sorarım size... Onlar için balık evi kokutan kılçıklı az doyuran bi varlık...Anadoluya gelip yerleşmişiz ama bence deniz kültürünü hiç almamışız.
|
||
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Sevgili Seko,
dediğin gibi bu bir kültür olayı,benimde çevremde bir çok aile var aynı durumda olan,yazık gerçekten üstelik üç tarafımız denizlerle çevrili iken.Bir çok ailenin geçim sıkıntısı da olmazsa biz bu 6.5 Kg. mı bile zor bulurduk. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
![]() Üç ayrı konu başlığı altında aslında aynı şeyi konuşuyoruz...Katkısız,zehirsiz gıdayı nasıl yeriz...Çok yazık...Bedava yaşıyoruz dostlar bedava, tıpkı Orhan Veli'nin dediği gibi...Halk balık istese zehirsizini nereden bulacak?Vallahi aklım karıştı.Olayın bir de bu yönü var çünkü...
Bu mesaj en son " 11-11-2005 " tarihinde saat 05:35 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() üç ayrı konu başlığı altında yaran aslında yemek kültürümüz Derler ya fıransız mutfağıve tabiii Türk mutfağı asıl sorun burda başlıyor sen evin kokacak diye balık yapma sonrada bu çocuk neden balık yemiyor neden sevmiyor diye yakın ee sonra Türkiye balık sevmiyor olduuu şimdi ne olacak bu babadan oğula geçer gibi hiç farkı yok kültür arkadaşlar kültür bize verilmediki yemek kültürü bizim evlatlarımız yeni jenerasyon balık yesin balık tutsun levrek doğru söylüyor üç tarafımız denizlerle çevrili ama biz çocuğumuza nasıl denize girilir onu öğretiyoruz tabiki karşı değilim ama bunun yanından denizin bize sağladığı nimetlerdende nasıl yararlanılır bunuda öğretselerdi biz balığı sever ve iştahla yerdik arkadaşlar
__________________
[ |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Babalar balık tartışılmaz yenir.Hepinize afiyet bal şeker olsun
![]()
__________________
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K. İZMİR-İZMİR-İZMİR haldunyalimli@gmail.com |
|||||
![]() |
![]() |