Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > ANILAR

ANILAR Yaşanmış veya yaşanmamış anılar.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 13-09-2006, 09:44   #1
mozdil
Tayfa

mozdil kullanıcısının avatarı

Gen hafta sonundan bir anı. Kardeşim ile beraber Maltepe’de zargana peşinde koşarken, bir kedi de bize eşlik ediyordu. Bir kaç tane zargana aldıktan sonra güzel bir zargana oltama vurdu. Kıyıya aldım. Tabi kayalık bir mekan olduğu için de rahat hareket etme imkanı bulamıyorsunuz. Tam balığı kendime doğru yaklaştırırken kedi balığa doğru bir hamle yaptı. Hooop, hüüp gibi nidalarla kediyi kovalamak isterken balık iğneden kurtuldu ve hemen denizin kıyısında bir kayanın üzerine düştü, kedi de peşinden kayaya atladı ancak balık daha atik davranıp kendini suya bıraktı. Kediler suyu sevemezler derler, ancak bu kedinin herhalde açlıktan nevri dönmüştü ki doğru balığın peşinden suya girdi. Fakat zargana su dünyasındaki üstünlüğünü kullanıp uzaklaştı. Ben ve kardeşim bu ilginç olayı sadece izlemek ile yetindik.

Bir kaç dakika sonra kardeşim de bir zargana aldı. Ama bu sefer önlem alıp kediyi, balığı sudan çıkarmadan önce kovduk. Aksilik bu ya tam kovaya koyarken bu sefer zargana bir hamle ile kovadan çıktı ve kayaların arasında kayboldu. 15-20 dakika sonra sabah yürüyüşü yapan bir bey, sizin balıklarda eksilme var mı diye sordu, balığı bir kedinin ağzında kaçarken görmüş. Bozuntuya vermemek için de balığı biz verdik dedik. Avın devamında ise bir kepçe hep yanımızda oldu.

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
More flyrods are broken by doors than by fish or casting!
mozdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 22-09-2006, 14:16   #2
aganta borina borinata
Guest

murat bey...keşke kediye peşinen bi balık verseydiniz işin başından rahatlamış olurdunuz...bu arada size zargana avında iğne yerine zargana ipeği kullanmanızı tavsiye ederirm...kurtulma şansı pek kalmıyor üstelik yem kullanmak zorunda kalmıyorsunuz...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-09-2006, 23:12   #3
zapatistatr
Oltacı

zapatistatr kullanıcısının avatarı

Varsayılan şamandıranın dönüşünü unutamıyorum.

1999 yılı ağustos ayında güllük körfezinde kıyıkışla köyü gök liman mevkiine balığa gittik.arkadaşla ben bizim lehen dediğimiz 180 boyunda 90 cm genişliğinde bir tekne ile gök limana açıldık.gök liman kesinlikle dalga tutmayan 25 m derinliğe sahip ve balık çifliklerinin olduğu bir yer. saat 21 sıraları suya açıldık. birkaç parça çupra aldıktan sonra balık kesti. yem olarak o saate kadar boru kurdu kullanıyorduk. oltalarımıza madyayı takıp beklemeye başladık. benim attığım takozlardan biri arka tarafıma düştü.yaklaşık 1 saat kadar sonra takoz teknenin içinde resmen parende attı. oltayı elime almamla misinanın tabiri caizse kemiğe oturması bir oldu.hemen takozu arkadaşa verdim ve misinayı sağarak çekmeye başladım.bu arada balık tesislerin koyduğu şamandıraya doğru hamle yaptı. misinayı çekmez oldum.hemen arkadaşa çapayı toplamasını söyledim şamandıraya doğru ilerlemeye başladık .bir yandanda oltayı yokluyodum, balık halen daha ordaydı.şamandıraya iyice yakınladığımızda bizim lehenden büyük şamandıranın girdap yaparak döndüğünü gördüm şamandıranın çeresinde misinayı kurtarırız umuduyla bir tur attık ve kaçınılmaz sonu yaşadık misina boşa çıktı. bizim balık kaçmıştı.arkadaşla halen daha o balığın iriliği konusunda konuşup iç geçiririz.geçtiğimiz hafta sonuda gök limandaydım yine içimde aynı ümitle ...
Eski 03-10-2006, 17:44   #4
sinarit_baba
Oltacı

sinarit_baba kullanıcısının avatarı

Tam olarak kaçırılmadan ziyade aptallığımdan dolayı kaçması olsada yine de anlatabilirim sanırım. Geçen hafta yaptığım urla seferinde başımdan geçen olay ders oldu. Sabah suyunda atıığım oltaların birine levrek takıldı hayatımda tuttuğum ilk levrek olduğundan epey sevindim balığı karaya aldıktan 5 dakika sonra balıkta hareket kesilince denize sokup üzerindeki kumları atayım dedim, ancak suya giren balık bir anda kendine geldi ve ellerimin arasından kayıp gitti. Neyse ki günün sonunda bir tane daha levrek almamla birlikte üzüntüm de azaldı ama yaptığım aptallık aklıma geldikçe kendime kızıyorum.
Eski 04-10-2006, 08:59   #5
aganta borina borinata
Guest

Alıntı:
sinarit_baba tafarından gönderildi
Tam olarak kaçırılmadan ziyade aptallığımdan dolayı kaçması olsada yine de anlatabilirim sanırım. Geçen hafta yaptığım urla seferinde başımdan geçen olay ders oldu. Sabah suyunda atıığım oltaların birine levrek takıldı hayatımda tuttuğum ilk levrek olduğundan epey sevindim balığı karaya aldıktan 5 dakika sonra balıkta hareket kesilince denize sokup üzerindeki kumları atayım dedim, ancak suya giren balık bir anda kendine geldi ve ellerimin arasından kayıp gitti. Neyse ki günün sonunda bir tane daha levrek almamla birlikte üzüntüm de azaldı ama yaptığım aptallık aklıma geldikçe kendime kızıyorum.
canını sıkma ersin...kaçırdığımız her balık bize balık olarak geri dönecektir...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-10-2006, 15:12   #6
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Alıntı:
sinarit_baba tafarından gönderildi
Aynı hatayı daha ucuz atlatan biri olarak o duyguyu anlayabiliyorum. Ben yakaladığım 2. yada 3. balığı kaçırmıştım kocaman bi kaya balığıydı

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları