|
Öneriler, Eleştriler, İstekler Forum hakkındaki öneri, istek ve eleştrilerinz... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ortak tepki güzel fakat burada önerilen yöntemde teknik bir sorun var. Yetkili merciler işlem yapabilmek için kanıt isteyecektir. Bu işin en güzeli yasak avlanan kişiye suç üstü yapmaktır. Bunun için de jandarma ya da sahil güvenliğe bir telefon ile ihbar yapılması gereklidir. Eğer bu tür durumlar gördüğümüzde aldırmazlık etmeyip bir telefon edersek bu konuda daha çok yol alabiliriz.
Ortak tepki konusuna gelince, tüm sitelerin ortak hazırlayacağı bir bildirinin bu konuda yetkili mercilerin bağlı olduğu en üst makama (bakanlık vs) bir temsilci tarafından ulaştırılması ve görüşmede sözlü olarak da meramımızın anlatılması bir başlangıç olacaktır diye düşünüyorum...
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() Arkadaşlar size çok basit bir örnek vereceğim... benim 3 yıldır şahit oldugum bir olay..
burada bana göre ne yetkilinin ne de bizim maalesef yapabilecek bir şeyimiz yok.. örnek: 1-k.menderes havzası dogal hayatı koruma alanıdır..orada kara ve su avcılıgı yaptırılmaz.. ama yıllardır bu düzlükte Zeytin köyvardır ve bu köyünün halkı koyun otlatır....ortalık yerde pamuk ekilir. vs. halk tarfından bu topraklar kullanılır.. bataklık içinde serpme ile sazan avlar //dereye ag gerer...vs..vs..bir adet korucu namlı ve altında bir külüstür mobilet ile bunun denetimini maalesef yapamaz... eh buyrun bakalım sesinizi nereye ulaştıracaksınız ve kim size yardımcı olacak.. ben sadece 3 kez bu konunun acıklıga kavuşması için karşıyakada milli parklara gidip konuştum.. sonuçta koca köyün yerini değiştirmeleri gerekiyor ama tabii olmuyor..ülkemizde baraj yapımında köylerin yeri değişiyor. ama konu dogayı koruma alanı olunca hiç bir hükümet ve veya yetkilinin olumlu bir hareketi olmuyor? |
||
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() selam arkadaşlar
ben kendi adıma tarım ve köy işlerine mail atarak bir yazı gönderdim. toplu olarak yapacağımız şeylerin yanında herkes bu şekilde yetkili mercilere yazılar yazarsa tahmin ediyorum ses getirecektir. |
||
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() arkadaşlar bu konu çokmu önemsizki sadece iki arkadaşım konuyla ilgilendi?
sitedeki tüm arkadaşların bu konuya enaz benim kadar duyarlı olduklarına inanıyorum.lütfen hep birlikte bişeyler yapalım.en azından gelecek nesillere bırakabileceğimiz canlı türleri olsun.çocuklarımız hamsiyi, levreği, çuprayı.lüferi ve adını sayamadığım denizlerimizin ve iç sularımızın canlılarını ansiklopedilerden tanımasın.biz en azından bunun gayreti içinde olalım içimiz huzurlu olsun... |
||
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ramazan bey,olayı çok güzel ele almışsınız tebrikler.Arkadaş geçen sene Ankara dan 3 arkadaşgece yarısı Çankırı ya sazana gittik,öğlene doğru 1 araba daha geldi 5 kişiler olduk orada 8 kişi ben gölün etrafını 4 olta ile turladım,boş yer bırakmadım.ayaklarıma kara sular indi 8 kişide eli boş.Dönüşte yol kenarında çobana sorduk bu gölün balıkları nereye gitti diye.Belediye başkanının düğünü varmış,ona lazım olmuş.gerisi size kalmış.
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
![]() ramazan bey..ben konuyu takip ediyorum...yazılanların hepsini okuyorum...cevap yazmamamın sebebi; bu konu defalarca gündeme geldi ve hafife alınmayacak kadar önemli...ve daha önce de bu konu hakkında yazılar yazdık...mert in yazısını okuduktan sonra yazma tekrar yazma gereği hissetmedim...ve sorun sadece av yasakları ve kaçak avlanmalar değil...bu konuda yapılması gereken bi çok iş var...ve bunların çoğunu uygulamaya koymak ekonomik açıdan sıkıntılı toplumlarda imkansızdır...
herşeyin daha iyi olması dileğiyle... rastgelsin... Bu mesaj en son " 20-11-2006 " tarihinde saat 15:35 itibariyle aganta borina borinata tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
|
![]() doğan bey haklısınız.maddi sıkıntılar herkesin elini kolunu bağlıyor.yapılmak istenen birçok müspet şey bu sıkıntıdan dolayı yapılamıyor.
ama hepimizin bilgisayarı mail i var.diğer forumlarla birlikte bu işe gönül vermiş kişilerin sayısı binlerce.en azından %10 u bu işe el atsa ciddi bir kalabalık teşkil eder.şimdi tarım köy işlerine sahil güvenliğe veya yetkili kurum her nevarsa birer mail atmak çok zor olmasa gerek.bazı gazeteler de kaynak buldukları müddetçe bu konuları işliyor.mesela ben son birkaç gündür zaman gazetesinde bu konuyla ilgili iki ad.yazıya rastladım ve forumda paylaştım.bu tür örnekleri haber niteliği taşıdığı takdirde çoğu gazetenin işleyeceğine eminim onlara da mail yoluyla veya elde edilebilecek dökümanları posta aracılığıyla göndererek bu tür haberleri yayınlama ve toplumun genelini bilgilendirerek ortak bir görüş oluşturma yoluna gidilebilir.hepimiz balığa gittiğimiz yerlere fotoğraf makinalarımızı götürüyoruz.gördüğümüz olumsuzluklarında fotoğraflarını çekip bu gazetelere ulaştırabiliriz.bir iki kişinin bunları yapmasıyla yüzlerce kişinin yapması arasında dağlar kadar fark olur.ve bence bunlar hiçbirimize ekbir mali külfet getirmez. saygılarımla... |
||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Siğaranın yasakları | MAVİ FENER | SAĞLIK | 0 | 18-07-2009 18:23 |
Orkinos avcılığı ile ilgili su ürünleri yasakları(Madde:21) | MAVİ FENER | Resmi Avcılık Duyuruları | 0 | 14-07-2009 15:14 |
Hamsi,sardalya ve İstavrit avcılığı yasakları ( Mad:18 ) | MAVİ FENER | Resmi Avcılık Duyuruları | 0 | 14-07-2009 11:14 |
Yasadişi Avlanmalar | cumhur | Tabiatı ve Canlıları Koruma | 2 | 04-12-2007 06:49 |