|
![]() |
#1 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() Bilgiler için teşekkürler
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Altuğ Beyinde yazmış olduğu gibi, ışık kapsülü kullanımında her zaman fayda vardır,avı daha bereketli kılar,sevgilerimle
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Miço ![]()
|
![]() mantarlı takımla Gökova' da (Akyaka'da) çok süper kefal yakalamıştım. Azmak, iskele gibi yerlerde iyi iş yapıyor...
![]() |
![]() |
#4 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() güzel bilgiler yalnız sök tak şamandıralar da var onlarda çok cazip hemde istediğin uzaklığa atabiliyorsun kurşun takabiliyorsun
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Toygar imza ayarlarını yaparsan iyi edersin.
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
![]() bilindiği üzere bazı balıkları(sazan v.b.) şamandıralı takımlarla avlarken yemin ya dipte yada dipten çok az bir mesafede yukarda olması gerekir.o nedenle olta atacağımız yerin derinliği ve şamandıranın ne kadar yükseğe bağlanacağı önem kazanır.bunun için çeşitli yöntemler mevcut.sayın bilgehan sarp ın sitesinde ilginç bir yönteme rastladım ve paylaşmak istedim.daha önce verildimi bilmiyorum...
"Öncelikle boşa çıkarttığınız bir oltayı ya da çok ucuza bulabileceğiniz çocuk işi combolardan bir tane alıp bu iş için ayarlıyorsunuz. Basit bir düzenek. Ağır bir iskandili oynar takıp, ardından bir boncuk bağlayıp en uca da iri bir şamandıra bağlıyorsunuz. Ölçmek istediğiniz noktaya oltayı attıktan sonra şamandıra suyun üstünde kalmak koşuluyla misinayı olabildiğince gerdiriyorsunuz. Bu pozisyonda misinanın bir yerine paket lastiği düğümleyerek işaret koyuyorsunuz. Sonra, baş parmak ve işaret parmağınızla paket lastiği düğümünün hemen önünden misinayı tutuyorsunuz, şamandıranın kurşuna takıldığını hissedene kadar misinayı parmaklarınızın arasından çekiyorsunuz. Takılmayı hissettiğiniz noktayla lastik arası suyun derinliğidir. Misinayı tuttuğunuz elinizi ne kadar sabit tutabilirseniz, o kadar kesin bir ölçüm yapabilirsiniz. Bu yüzden ben ölçümü (yine İngilizlerden gördüğüm üzere) bir dizim yerde bir dizim yukarıda (matador selamı pozisyonunda) diz çöküp elimi yukarıdaki dizimin üstünde sabitleyerek yapıyorum. alıntıdır... rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#7 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Sanırım arkadaşlar seyyar şamandıralı takımdan bahsediyorlar ben daha önce bir çizim yapmıştım ayrıntılı sizlerle paylaşmak isterim bu sayede ilk paylaşımımı yapmış olurum
SEYYAR ŞAMANDIRALI TAKIM ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() arkadaşlar ben balıkçılığa daha yeni başladığım için her şeyi bilmiyorum ben şamandırayı nasıl sabitlerim yardım edermisiniz yardım ederseniz çok sewinirim
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Şamandıralar | balıkcı | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri | 26 | 21-06-2006 11:17 |