![]() |
#21 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Konu akvaryum olunca tek adres önerebilirim.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
__________________
Murat ÖZDİL İstanbul / Üst Göztepe 1966 `·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º> More flyrods are broken by doors than by fish or casting! |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#22 | |||
Miço ![]()
|
![]() arkadaşlar mamun'u derin dondurucuda dondurup sonra kullanmak mümkünmüdür.
__________________
Hüsnü Demirel kumluca/antalya yaş 34 ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Guest
|
![]() soguk havada saklanıyor canlı kalması için fakat difrize girip çözüldükten sonra yumusak olan yapısı bozulacaktır diye tahmin ediyorum ....
|
||
![]() |
![]() |
#25 | ||
Guest
|
![]() Hüsnü hocam dediğiniz çok ilginç geldi bana.Acaba siz denediniz mi? Mamunu
yemciden alınca daha oradan ayrılmadan ben hemen üzerlerine talaş serperim.Nedeni ise uzun süre canlı kalmalarını sağlıyor bu yapılan.Doğruluk derecesini tam bilemiyorum ama büyüklerimden duyduğum kadarıyla mamunlar '' idrarları'' yüzünden birbirlerinini ölümüne yol açıyorlarmış.Talaş serpme onların daha uzun süre canlı kalmalarını sağladığı bir gerçektir.Ama dondurup tekrar kullanmak bana çok değişik bir fikir geldi.Ayrıca özellikle çupra avcılığında kıpır kıpır olanı makbul diyebilirim. |
||
![]() |
![]() |
#26 | |||
Miço ![]()
|
![]() ishak bey ben denemedim ama ince talaşla karıştırılıp defrize konursa muhafaza edilebilir diye düşünüyorum.
__________________
Hüsnü Demirel kumluca/antalya yaş 34 ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ben mamunun bu şekilde dondurularak saklanabileceğini sanmıyorum. Nedenine gelince:
Dondurulan her canlı doku çözülürken hem dondurma hem de çözdürme hızlarına bağlı olarak değişen miktarlarda su salar. Bu su da çözünme sürecinde dokunun bir miktar bozulmasına yol açar. Özellikle uzun süreli çözdürme durumlarında bu durum su birikimi dolayısıyla daha fazla olacaktır. Mamun zaten yapı itibariyle narin bir yemdir. Bir de yukarıdaki durum buna eklenince çözdürülmüş mamunun oltada durmayacağını, dursa bile en ufak dokunuşta iğneden çıkacağını düşünüyorum. Ayrıca İshak Abi'ye sonuna kadar katıldığım bir nokta var: kıpır kıpır mamunlar çok iyi iş yapar ![]()
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Ayrıca bu yemle çok iyi izmarit ve ısparoz yemlenir
![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Guest
|
![]() en ideal yemim olan mamun hakkında ben de bir şeyler yazmak istiyorum.
canlı olaması en ideal. mamunların uzun süre canlı kalabilmesi için ben şöyle yapıyorum; yeni çıkartılan mamunları mukavva kutuda, hatta kutunun tabanına peçete, havlu kağıt vb nem alıcı kağıtlarla takviye ederek mamunları tek kat, üst üste yığılmayacak şekilde koyuyorum. eğer kutu yetersiz ise yani üst üste yığılma olacaksa araya gazete gibi kağıt koyarak tekrar peçete ilava ediyorum ve ikinci bir sıra yapıyorum. kutunun büyüklüğüne göre 2,3,4,... böyle yapıldığında mamunlardan salgılanan maddeler diğerlerine pek zarar vermiyor ve rüzgardan, güneşten vb doğa olaylarından da korunmuş oluyorlar. dondurma olayına gelince; eğer avlandığım günden kalan mamunum olursa bunları da aynı şekilde ancak peçetelerini değiştirerek, kuru bir şekilde dondurucuya koyuyorum. dondurulmuş mamunların kıyıdan savurma oltada kullanılamayacağı düşüncesindeyim. ancak tekneden dip oltasında, canlısı gibi olmasa bile yine randımanlı bir şekilde kullanılıyor. kullanıyorum. dondurulmuş yem paragatçılar tarafından da kullanılır. mert in dediği gibi don dan çıkartılmış mamunlar yumuşar. ancak paragatçılar kullandıkları mamunlar canlı dahi olsa belli bir süre güneşte kurutarak sertleşmelerini sağlarlar ki balık yemi kapmaya çalıştığında çabucak bozulmasın. herkese RASTGELSİN. |
||
![]() |
![]() |
#30 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Çoklu alıntı nedir? Nasıl kullanılır? Önemi nedir? | Taygun KOCABIYIK | Üye olma ve Forum Kullanma Kılavuzu | 10 | 12-03-2010 10:03 |
Sis Nedir ? | MAVİ FENER | Atmosferle İlgili Herşey | 0 | 15-07-2009 21:50 |
Kar Nedir ? | MAVİ FENER | Atmosferle İlgili Herşey | 0 | 15-07-2009 21:39 |
Mamun | MAVİ FENER | Çimçim,Karides,Teke,Mamun | 1 | 15-06-2009 14:42 |
GPS nedir ? | levrek | GPS | 16 | 17-03-2009 15:32 |