|
FOTOĞRAFLARIMIZ Her türlü balık avın fotoğraflarını yayınlayabiliceğimiz bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Murat Abi bunlar "yapmaya çalışma" olayını epeyce bir aşmış bence, ellerine sağlık
![]()
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Öncelikle teşekkür ederim ve halen birinci sınıf öğrencisi olduğumu ifade etmek isterim. Bu fly’ları nette, edindiğim kitaplarda veya filimlerde gördüklerimden kopyalamaya çalıştım. Temel düşüncem şu idi; çapariye balıklar geliyorsa bunlara da gelir. Zira yapılan çalışma çaparinin biraz giydirilmiş hali. Belki de balıkları korkutuyordur.
Aslında çapari için kullandıklarım hariç ve birkaç model hariç seri üretim yapmıyorum. Aynı tipten bir tane veya iki tane yapıp bırakıyorum. Yukarıdakilerin dışında da muhtelif çalışmalarım oldu. Ağırlıklı olarak deniz için yapmaya çalışıyorum ama alabalık avında da kullanılabileceğini düşündüğüm birkaç çalışma mevcut. Bu fly’lar da kullandığım iğneler 14 ile 4 no arasında değişiyor. Palamut çaparisi için hazırladığım 1 ve 2 no üzerinde de çalışmalar var. Genel olarak avcı balıklar düşünülerek hazırlanmış fly’lar ancak pek çoğunu deneme imkanı bulamadım. 8 ve 10 no aralarıda olanlardan bir kaçı ile istavrit yakalamışlığım var. 14 no ile yapılmış çaparim var. Çalışmalarda daha çok hamsi, çaça, gümüş yavrusu taklit etmeye çalışıyorum. Kullandığım malzemeler; Marabou: ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ) Tavus kuşu tüyü, ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ) Chenille: ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ) Flashabou: ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ) ipek kurdelalarda kullanılan iplikler, ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ) lastikli saç tokalarının üzerinde yer alan iplikler: ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ) muhtelif diğer tüyler: ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ) Tilki, kunduz, ayı kılı: ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]) Muhtelif simler: Silikon ipler: ([Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ) Saygılar,
Murat ÖZDİL İstanbul / Üst Göztepe 1966 `·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º> More flyrods are broken by doors than by fish or casting! Bu mesaj en son " 25-01-2007 " tarihinde saat 09:34 itibariyle mozdil tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() murat kardeşim. gerçekten çok başarılı çalışmalar tebrik ediyor ve iyi av haberlerını bekliyoruz. selamlar.
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() ellerine sağlık harika olmuş çalışmaların abicim umarım yaptığın,verdiğin emeğe değer istediğin balıkları yakalarsın.........
|
||
![]() |
![]() |
#5 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Murat abi ellerine sağlık, gerçekten hepsi birbirinden nefis olmuş. Umarım bu güzellikleri avda da karşılığını gösterir. RASTGELSİN.
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Murat ellerine sağlık güzel hazırlanmış fly ler bunlar,merak ettiğim bunlarla denizdemi yoksa tatlısudamı avlanmayı düşünüyorsun.
![]() |
![]() |
#7 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Tekrar teşekkür ederim.
Selim Bey; temel olarak bunların bir kısmı tatlı su (4.mesaj 4. foto dan itibaren) için diğerleri ise deniz için tasarlanmış ürünler. Ama sadece tasarım bu yönde. Aslında bunlar tatlı su için veya bunlarda deniz için ayrımı yalnış bir ifade olur. Dediğim gibi hobinin daha en başındayım. Bunlar sadece el alıştırması için yapttığım taklitler. Büyük bir kısmı suyu hiç bir zaman görmeyecek. Bir kısmı ise deneme amaçlı olarak yıkanacaklar. Evde iğnelerinden sökülmeyi bekleyen yaklaşık 100 adet fly var. Söktüğüm bundan kat ve kat fazla. Yani harcadığım malzemenin haddi hesabı yok. Eskiden şu malzeme bu malzeme diye alır dururdum. Şimdi ise gözler dört dönüp çevremde bulunan farklı amaçla üretilmiş malzemeden ne kullanabilirim diye araştırma içinde (örneğin saç tokaları, elektrik kabloları, kurdelalar vs). Yukarıda da ifade etmeye çalıştığım gibi, bunlar sadece ve sadece elimi alıştırmak için yaptığım çalışmalar. Bunlarla balık tutma iddiam hiç bir zaman olmadı. Ama tutarsa deymeyin keyfime. ![]() Tatlı su çalışmalarında aslında biraz daha avantajınız var. Av yapmak istediğiniz bölgede su üzerinde veya içinde bulunan inseksit'i incelediğinizde, balıkların aşağı yukarı ne ile beslendiğini tahmin edebilirsiniz. Ama denizde mutlaka yavru balıkları andırır taklitler gerekiyor. Yukarıda örnek verdiğim taklitleri, genellikle yabancı sitelerden aldığım fotoğraflara dayanarak yaptım. Bu seneki düşüncem, yavru hamsi, çaça, gümüş vb balıkları yakalayarak akvaryumda formları ve renklerini izlemek. Buna göre sistem geliştirmek.
![]() |