|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() onur ilk resimdeki bence çok faketmez gibi...ama ikinci resimdeki iş görür... bizim buralarda "tespih kurşun" ya da "dizi kurşun" dediğimiz kurşunlar var...geçen gün nette aradım resmini ama bulamadım... iki kat misinanın üzerine dizilmiş küçük kurşunlardan oluşan bi çeşit... küçük kurşunlar silindir şeklinde... ince uzun ve hareketli bi şekli olduğundan takılma oranı çok düşüyor... ben bu kurşunu akıntılı sularda, otlu yerlerde ve kayalık yerlerde kullanıyorum... aslında yüksek ihtimalle sizin oralarda da vardır... bi ara resmini çekip eklerim...
rastgelsin... |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Doğancım ilk resimdeki kurşun her atışta zeminde dik duruyormuş...
bu sebepten ötürü takılmıyor olabilir...ama bende ikincisini daha çok beyendim açıkcası...internette taratınca buldum amatörbalıkçı adlı siteden bulmuşum...yazılana göre yunanistandan gelmiş kurşunlar...bildiğim kadarıyla sen kendi kurşunlarını dökebiliyordun...birkaç denemeden sonra her ikisini de yapabilirsin sanıyorum...yapıp deneme şansın olursa haberlerini bekliyoruz...
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
yukarıda bahsettiğim tespih kurşun takılma oranı daha fazla olan yerlerde çok işe yarıyor... ortası delik küçük kursunları bi misinaya dizerek yapabilirsiniz... ama atış mesafesi kısalıyor... senin eklediğin ikinci kurşun sanırım tespih kurşundan daha uzak mesafelere ulaşabilir... bi ara deneyeceğim... rastgelsin... |
|||
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() Onur gen carkadaşım resimler cıkmış cok memnun oldum ben hep böyle eklerim
|
||
![]() |
![]() |
#5 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Rauf abicim açıkcası diğer yönteme göre bana da çok kolay geldi...
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() Bir süre önce yaptıklarımla olduca benzer ürünler.
Takılmamasının yanında atış esnasında iğneler kurşunun arka tarafındaki bedene de dolaşmıyor. El yapımı işlerden zevk alan arkadaşlara öneririm. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() arkadaşlar o kurşunların fotolarını ben çektim, banada sağ olsun bir balıkçı abim yunanistandan getirdi, daha önce takıldığım sitede paylaşmıştım, sizede niye takılmadığını açıklıyayım üstteki resimdeki kurşun her atılıştı zeminde dik duruyor,alttakide yuvarlak olduğu için kayalara ve yosunlara takılmadan çıkıyor, kaptan paylaşım için teşekkürler
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
İkinci resimdeki hortumlu kurşuna gelince ismi,,tiröle hölzer,,olarak geçer bu kurşun işte dik durandır takılma konusuna gelince o kurşunda diğer kurşunlar gibi takılır,bu iki kurşunuda uzağa atma şansınız normal kurşunlara göre düşüktür.
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Yalçın senin yapmış olduğun sistem bana daha çok sazan avında boile için olan sistemleri andırdı,boile takımında kurşuna giren plastik çubuk değilde daha çok silikondan hortum kullanılıyor.
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() bende ilişken çok olan yerlerde gezer kurşun kullanıyorum ama yuvarlak değilde daha uzun ovallerden her mağazada yok kasa bağınıda yaparken çift kat misina yapıyorum takılınca kurtarma şansı biraz daha fazla
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kurşunlar | HALDUN YALIMLI | Kurşunlarla İlgili Herşey | 6 | 07-06-2011 07:18 |
Muhtelif kurşunlar... | Uzm.Dr.Rastgele | Kurşunlarla İlgili Herşey | 0 | 29-08-2006 17:21 |
Muhtelif kurşunlar... | Uzm.Dr.Rastgele | Kurşunlarla İlgili Herşey | 0 | 29-08-2006 17:15 |
Muhtelif kurşunlar... | Uzm.Dr.Rastgele | Kurşunlarla İlgili Herşey | 0 | 29-08-2006 17:11 |
Muhtelif kurşunlar... | Uzm.Dr.Rastgele | Kurşunlarla İlgili Herşey | 0 | 29-08-2006 16:58 |