Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN > Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 03-12-2005, 04:06   #10
katiti
Kaptan
 
katiti kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 10.11.05
Şehir: İzmir
Yaş: 47
Mesaj Sayısı: 2.176
Varsayılan

erol ustadan önce ben birşeyler yazayım, mutlaka onun da ekleyecekleri olacaktır.

kefal yemini ısırarak değil, emerek alır. bu nedenle de yumuşak yemler tercih edilir. ekmek dışında sardalya (kıbrıs şeklinde), kıyma, hamur (denemedim ama sert olur gibi geliyor) gibi yemlerle de avlanır. ekmeğin güzel tarafı suda biraz daha yumuşayarak tam kefalin ağzına layık bir hale gelmesi ve biraz da dağılmadan dolayı suda koku yapmasıdır.

dört iğne olayına gelince, sanırım o da kullanılan ekmeğin büyüklüğüne göre seçilmiş bir sayı.

bu arada resimdeki takımdaki iğneler uzun palalı, ama ben kefal avında kısa palaı iğneleri tercih ediyorum. yine de diğerleri kullanılmaz diye bir kural yok tabi.

son sözü usta söyleyecektir
__________________
Mert Topoyan
İzmir - 1978

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Firinda kefal MAVİ FENER Balık Yemekleri 0 13-06-2009 13:29
Kefal sürüsü genç_balıkcı_77 ANILAR 11 24-12-2008 20:46
Kolay Kefal Avı seçkin DENİZ AVI KARADAN 9 30-09-2008 12:54
08/02/08 kefal serkan_dalaman DENİZ AVI KARADAN 8 09-02-2008 21:55
Kefal... ykmk Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar 13 28-07-2006 08:50


Saat 18:33.