Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 28-03-2007, 07:19   #1
Uzm.Dr.Rastgele
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan Zevkler ve renkler...

Sevgili Ahmet, atalarımız ne demiş : Zevkler ve renkler tartışılmaz .... Ahmet kardeşim, Çupra ile ilgilenen biri olarak deniz çuprası ve kültür çuprası arasındaki lezzet farkını iyi bildiğim kanaatindeyim.Benim tercihim deniz çuprasından yanadır her zaman...Ama sen kültür çuprasının daha lezzetli olduğunu söylüyorsun.Tabi bu damak zevkidir..Ve sende kendi damak zevkine göre haklısın...

İlla velakin, doğal ortamında binbir çeşit gıda ile yetişen ''deniz çuprasının'' lezzet bakımından; sadece yem ile yetişen kültür çuprasının üstünde olduğu hususu bana göre aşikar olduğu açıktır.

Kültür balıkçılığı adı verilen bu tür balık yetiştiriciliğinde kullanılan yemleri üreten bir firmanın sana aşağıda link adresini veriyorum..Buraya tıklar isen sanırım merak ettiğin sorulara cavap bulabilirsin...

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 28-03-2007, 08:40   #2
Lethe
Kaptan
 
Lethe kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 06.10.06
Şehir: İzmir-KSK
Yaş: 43
Mesaj Sayısı: 355
Varsayılan

bence herşeyin doğal olanı daha güzel ve sağlıklı.tabi ki ben de zaman zaman kültür balığı tüketiyorum ama lezzet olarak doğal olanını tercih ederim.ishak abinin de değindiği gibi,tek bir suni yemle değil,kendi yaşam alanına göre çeşit çeşit yemle beslenen balık daha sağlıklı oluyor.ama kültür balığının avantaj ise, sürekli gözlem altında oldukları için olası bir hastalık durumunun önüne geçilebilir diye düşünüyorum.
ayrıca kendi tuttuğum çipura, hele de mangalda pişerse,bu lezzetin üzerine yok sanırım
__________________
Ulaş Çekiç
İzmir-1981

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
..-.-...-... -.-..-.-..-.-.
Lethe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-03-2007, 09:41   #3
aganta borina borinata
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

aralarındaki fark kültür tavuğuyla köy tavuğu arasındaki fark kadar...

rastgelsin....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-03-2007, 11:51   #4
katiti
Kaptan
 
katiti kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 10.11.05
Şehir: İzmir
Yaş: 47
Mesaj Sayısı: 2.176
Varsayılan

Kültür çipurası belirli bir dönemde deniz çipurasına tercih edilebilir. Bu dönem de deniz balığının yumurtaya girip yağ oranının düştüğü zamandır. Bu zamanda kültür çipurası daha yağlı olacağından daha lezzetli olabilir. Bunun dışında deniz balığının üstüne tanımam.

Ama şunu da belirteyim: Şu anda balıkçılardan deniz çipurası diye aldığımız pespembe yanaklı çipuralar büyük olasılıkla deniz değil, toprak havuzdan çıkma oluyor. Nereden biliyorsun dersen tanıdık bir balıkçıdan öğrendim . Yani balıkçıyı iyi tanımıyorsanız deniz çipurası almayın derim ...
__________________
Mert Topoyan
İzmir - 1978

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-03-2007, 14:07   #5
gokseldbuga
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

deniz balığın tabii ki hiçbirşeye değişmem ancak her zaman tutamadığımıza göre giderim 1 milyona alırım 10-15 tane afiyetle yerim



  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-03-2007, 10:23   #6
katiti
Kaptan
 
katiti kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 10.11.05
Şehir: İzmir
Yaş: 47
Mesaj Sayısı: 2.176
Varsayılan

Alıntı:
gokseldbuga tafarından gönderildi
deniz balığın tabii ki hiçbirşeye değişmem ancak her zaman tutamadığımıza göre giderim 1 milyona alırım 10-15 tane afiyetle yerim



Göksel seni kınıyorum ...
__________________
Mert Topoyan
İzmir - 1978

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-03-2007, 12:17   #7
igmsva
Kaptan
 
igmsva kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 19.11.06
Şehir: izmir
Yaş: 58
Mesaj Sayısı: 897
Varsayılan

Gökselim ben Mert gibi sadece kınamıyorum... ..anladın sen onu.... ....abi çıldırttın beni,,, kokusunu taaa diyarbakırdan aldım yani......
__________________

ilker GÜMÜŞOVA
İZMİR 1966
A Rh(+) pozitif
igmsva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-04-2007, 23:23   #8
freediver
Kaptan
 
Üyelik Tarihi: 25.04.07
Şehir: Antalya
Mesaj Sayısı: 477
Varsayılan

Abi cipuralar muhtesem de... Hic etmissin baliklari..Yaaa

1. Baliklar mangalda fazla kalmis onun icin biraz yanmis....
2. Gerci zevk meselesi ama ... Balikla hele hele izgara cuprayla bira icilmez Tekel Birasi hic icilmez
__________________
Dalgalardir evimiz
Yosun kokar tenimiz
Enginlere bin selam
BIZ DENIZCIYIZ

Cumhur 1980
Berlin
freediver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Tilapia ( Tatlı su Çipurası ) Yetiştiriciliği MAVİ FENER Tatlı Su Balıkları 2 19-07-2009 21:34
Akşam çipurası 900 gr. Big Fish FOTOĞRAFLARIMIZ 9 11-09-2008 10:14
Kültür Mantarı Alparsbeğ TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 0 10-05-2007 08:23
Kültür ve Sanat rüzgar2 TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 0 26-12-2005 03:21
2005 yılının ilk çipurası hunter2005 FOTOĞRAFLARIMIZ 12 17-11-2005 20:20


Saat 10:06.