|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Sevgili Ahmet, atalarımız ne demiş : Zevkler ve renkler tartışılmaz ....
![]() İlla velakin, doğal ortamında binbir çeşit gıda ile yetişen ''deniz çuprasının'' lezzet bakımından; sadece yem ile yetişen kültür çuprasının üstünde olduğu hususu bana göre aşikar olduğu açıktır. Kültür balıkçılığı adı verilen bu tür balık yetiştiriciliğinde kullanılan yemleri üreten bir firmanın sana aşağıda link adresini veriyorum..Buraya tıklar isen sanırım merak ettiğin sorulara cavap bulabilirsin... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() bence herşeyin doğal olanı daha güzel ve sağlıklı.tabi ki ben de zaman zaman kültür balığı tüketiyorum ama lezzet olarak doğal olanını tercih ederim.ishak abinin de değindiği gibi,tek bir suni yemle değil,kendi yaşam alanına göre çeşit çeşit yemle beslenen balık daha sağlıklı oluyor.ama kültür balığının avantaj ise, sürekli gözlem altında oldukları için olası bir hastalık durumunun önüne geçilebilir diye düşünüyorum.
ayrıca kendi tuttuğum çipura, hele de mangalda pişerse,bu lezzetin üzerine yok sanırım ![]()
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() aralarındaki fark kültür tavuğuyla köy tavuğu arasındaki fark kadar...
rastgelsin.... |
||
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Kültür çipurası belirli bir dönemde deniz çipurasına tercih edilebilir. Bu dönem de deniz balığının yumurtaya girip yağ oranının düştüğü zamandır. Bu zamanda kültür çipurası daha yağlı olacağından daha lezzetli olabilir. Bunun dışında deniz balığının üstüne tanımam.
Ama şunu da belirteyim: Şu anda balıkçılardan deniz çipurası diye aldığımız pespembe yanaklı çipuralar büyük olasılıkla deniz değil, toprak havuzdan çıkma oluyor. Nereden biliyorsun dersen tanıdık bir balıkçıdan öğrendim ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() deniz balığın tabii ki hiçbirşeye değişmem ancak her zaman tutamadığımıza göre giderim 1 milyona alırım 10-15 tane afiyetle yerim
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#6 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Gökselim ben Mert gibi sadece kınamıyorum...
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Abi cipuralar muhtesem de... Hic etmissin baliklari..Yaaa
1. Baliklar mangalda fazla kalmis onun icin biraz yanmis.... 2. Gerci zevk meselesi ama ... Balikla hele hele izgara cuprayla bira icilmez Tekel Birasi hic icilmez
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Tilapia ( Tatlı su Çipurası ) Yetiştiriciliği | MAVİ FENER | Tatlı Su Balıkları | 2 | 19-07-2009 21:34 |
Akşam çipurası 900 gr. | Big Fish | FOTOĞRAFLARIMIZ | 9 | 11-09-2008 10:14 |
Kültür Mantarı | Alparsbeğ | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 10-05-2007 08:23 |
Kültür ve Sanat | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 26-12-2005 03:21 |
2005 yılının ilk çipurası | hunter2005 | FOTOĞRAFLARIMIZ | 12 | 17-11-2005 20:20 |