|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Muavfak abim,sen alem adamsın.....Neyse dene bakalım....Ve neticeden bizleri de bilgilendir...
Aklıma gelmiş iken bir şey anlatmadan edemiyeceğim....Eskiler bilirde yeni nesiller bilir mi bilmiyorum.Eskiden tulum peyniri denilen ve günümüzde artık teneke tulumu diye anılan peynir türü var...İşte bu peynir eskiden hakikaten de keçi derisinden oluşan ''bir tulum'' içinde pazarda ve çarşıda satılırdı...Ama şimdi artık büyük şehirlerde hemen hemen hiç rastlanmıyor desem herhalde yalan olmaz...O zamanlar aldığım bir tüyo da kefal in bu tulum peynirinin tulumuna sinmiş olan kokuya dayanamadığını duymuşdum... ![]() ![]() Velhasıl deniz balıkları için konuşuyorum...''Tulum peyniri yapılan keçi derisi tulumuna'' sinmiş olan kokmuş peynir kokusuna da dayanamıyorlar....Bence deneyen mutlaka karşılığını alır.... (Not:Taygun bu iğdelerin gözü kör olsun...Her ağaç hemen hemen açmaya başladı da;lanet iğdelerden ve haliyle çupralardan da ses soluk yok...) ![]() Bu mesaj en son " 28-03-2007 " tarihinde saat 18:26 itibariyle Uzm.Dr.Rastgele tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() evet abi pelicanın kaybolan yem torbalarına( 2-2.5 ytl.on tanesi)içine evde tabaklarda artan peynir kırıklarını (doldurduğum kavanozda buzdolabına koymadan)doldurup oltaylan yolluyorum her zaman iyi iş yapıyor.rakıda bekletilmiş mısırda trakya bölgesinde en kullanılan yöntemdir,sazan için alternatif çok ballı mısırda iyi sonuç veriyor ama ben hayvan gübresindeki kırmızı solucandan şaşmayın derim her iğneye 3-5 tane takıyorum,toprak solucanından farkı tahmin edeceğiniz üzere kokusu bir avantajı da bölgede yayın varsa affetmez.
![]() |
![]() |
#3 | |||
Kaptan
|
![]() ishak abi senin bu deneyimini bende çayda kefale denediklerini ve verimi olduğunu duydum ama ben her türlü peynir suyunu alıp hamuru onla yoğurduklarını biliyom...
aslında imkan olucak peynir üreticilerinin peynir altı suyundan alıcaksın işte ozaman da bayram ederiz ama nerde... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
yine fikrim geldi | mufi | Mazmoz (Yemleme) | 30 | 22-10-2010 00:11 |
yine kartal yine karışık :) | kartallı | FOTOĞRAFLARIMIZ | 4 | 31-10-2007 11:18 |
Yine kırklareli barajı,yine kaşık,yine tatlı su kefali... | ykmk | FOTOĞRAFLARIMIZ | 8 | 29-06-2007 23:32 |
Bana ilginç geldi.... | Uzm.Dr.Rastgele | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 11 | 02-05-2007 12:52 |
yine viyana yine tuna nehri sazan | wien_yakisikli | FOTOĞRAFLARIMIZ | 14 | 26-04-2007 15:26 |