|
Su Ürünleri Su ürünleriyle ilgili araştırmalar ve teknik bilgiler. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Yanlış anlaşılmasın, benim kastettiğim kültür balıkçılığından vazgeçilmesi değildir. Hem turizm (veya genel olarak yerleşim) hem de balıkçılık için gerekli denetim mekanizmalarının sağlıklı bir şekilde kurulması gerektiğidir.
Ayrıca balık çiftliklerinin açığa alınması için verilen süre çok yakın zamanda 2 yıl uzatıldı ve 2 yıl sonra tekrar uzatılmayacağını kimse garanti edemez. Artık ben "ne yazık ki burası Türkiye" demekten sıkıldım, fakat yetkili merciler bu tarz uygulamaları yapmaktan sıkılmadılar...
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Muvaffak abi konuyu çok farklı bir yöne çekiyorsun. Burada bizlerin daha doğrusu senin tabirinle " BALIK KAFESLERİNE KAFAYI TAKANLAR" olarak bu çiftliklerin dünya standardında olması gerektiği kanaatindeyiz. Sen su derinleşiyor, fırtına, dalga vs. diyorsun. Bunların hepsi kafesler konumu için önemli şeyler ama bunu sağlamak içinde canım kıyıları mantar gibi kaplayarak çamların ağaçların gölgesinde bizleri yüzmesine engel olmamalı. Şurada yapılan bir hataya dikkat çekmek istiyorum. Bu balık çiftlikleri denizlere zarar verdiği gibi kıyılarımızın görsel güzelliğinide bozmakta. Artık kullanılmayan havuzların tonoz halatları tekneler ve sırtıcılar için hala sorun teşkil etmekte.
Alttaki resim Çeşme Mersin Körfezi bilmeyenler için körfez girişi güneye bakar.Körfezin en derin noktasına dikkat çekmek isterim. Alttaki resimde, Kırmızı kutucuklar, çiftlikleri Rakamlar, derinlikleri Length: 0.06 km., kilometre cinsinden kıyıya uzaklığı, ifade etmektedir. Sanırım hepimiz 0.06 km kaç metreye tekabül eder hesaplıyabiliriz değil mi? RASTGELSİN Balık Çiftliği Kurulamayacak Hassas Alan Niteliğindeki Alanlara Ait Parametre ve Kriterler DERİNLİK : ≤ 30m KIYIDAN UZAKLIK: ≤0.6 deniz mili AKINTI HIZI : ≤ 0.1 m/sn ![]()
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K. İZMİR-İZMİR-İZMİR haldunyalimli@gmail.com Bu mesaj en son " 02-05-2007 " tarihinde saat 14:26 itibariyle HALDUN YALIMLI tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
TROL tekneleri karşı önlem | günay07 | Resmi Avcılık Duyuruları | 17 | 01-03-2008 09:31 |
Balık çiftliklerine verilen süre doluyor | erhan | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 7 | 18-05-2007 11:41 |
Kirliliğe Karşı Balık Dedektörü | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 30-12-2005 01:26 |