Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK TÜRLERİ > Deniz Balıkları

Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm.




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 16-04-2008, 21:37   #1
Teaser
Kaptan
 
Üyelik Tarihi: 06.11.07
Şehir: Çanakkale
Yaş: 55
Mesaj Sayısı: 375
Question Bunu hakikaten bilmiyordum

İskorpit'in yenildiğini biliyorum.Hatta derisini pense ile soyuyorlar ve fletosunu aynı alabalık gibi yumurtalı ve mısırununa bulayıp tavada yapıyorlar.Ama trakonya'yı merak ettim doğrusu.Şekil aynı mı yoksa çorbası mı oluyor ?Şahsen iki balık türü de geldim mi oltayı kurtaramayacaksam misinamı mutlaka kesiyorum ve kedilere bırakıyorum.
__________________
Nedim Yıldırım-1970/Çanakkale 0 Rh(+) Pozitif

DUR YOLCU , BİLMEDEN GELİP BASTIĞIN BU TOPRAK, BİR DEVRİN BATTIĞI YERDİR.

EĞİLDE KULAK VER BU SESSİZ YIĞIN ,BİR VATAN KALBİNİN ATTIĞI YERDİR.
Teaser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 16-04-2008, 22:11   #2
gerence
Kaptan
 
gerence kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 19.01.07
Mesaj Sayısı: 343
Smile Balık çorbası...

Alıntı:
Teaser tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
İskorpit'in yenildiğini biliyorum.Hatta derisini pense ile soyuyorlar ve fletosunu aynı alabalık gibi yumurtalı ve mısırununa bulayıp tavada yapıyorlar.Ama trakonya'yı merak ettim doğrusu.Şekil aynı mı yoksa çorbası mı oluyor ?Şahsen iki balık türü de geldim mi oltayı kurtaramayacaksam misinamı mutlaka kesiyorum ve kedilere bırakıyorum.
Nedim kardeşim;
İskorpit her ne kadar senin yazdığın gibi pişirilip yeniyorsa da , sert ve diri etli olan iskorpitten( hele büyük adabeyleri olursa) terbiyeli içinde sebzelerin de olduğu harika balık çorbası yapılır İskorpit denizlerdeki en fazla jelatine sahip olan balıklardandır. Özellikle büyümekte olan küçük çocuklar için çok yararlıdır
Oltana gelen büyük trakonyaları ise kesip atma yerine; çok zehirli dikenleri olan bu bir balık tutucu ya da ağzına bir pense sokup iyice hakim olduktan sonra önce sırtındaki siyah dikenleri keskin bir bıçakla dibinden sıyırıp kesip attıktan sonra diğer tehlikeli dikenlerin bulunduğu kafasını kesip atıp lezzetli etinden yararlanabilirsin. derisini attıktan sonra iskorpiti tarif ettiğin biçimde asıl trakonyayı pişireceksin. Kar gibi beyaz ve jelatinli nefis eti vardır. Derisini çıkarmadan buğulama da yapabilirsin bol maydonoz, defne yaprağı ve limon dilimleri eşliğinde
Afiyet olsun...!
__________________
Yusuf R.D. - 1949
ŞANSINIZ BOL, BALIKLARINIZ BÜYÜK, YOLUNUZ AÇIK OLSUN...

Bu mesaj en son " 17-04-2008 " tarihinde saat 21:29 itibariyle gerence tarafından düzenlenmiştir....
gerence Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Trakonya adolomorola Deniz Balıkları 31 29-10-2011 15:39
Trakonya !!! Bornovalı SAĞLIK 14 05-05-2011 18:34
Trakonya abdogan ANILAR 13 01-11-2007 11:52
trakonya ile yaralandım... varior Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar 62 30-01-2007 16:48


Saat 15:22.