Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 28-05-2008, 18:49   #1
er35han
Kaptan
 
er35han kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 22.02.07
Yaş: 50
Mesaj Sayısı: 331
Varsayılan

ilginç bir oyuncak ama ben canlı olduklarını, hele hele insan dna'sı ile tavşanın veya başka bir canlının dna'sının sonucu olarak üretildiklerini hiç sanmıyorum. koyun doly'i hatırlarsınız, klonlanan ilk memeli olarak lanse edildi ve dünyanın her yerinden hem tepki aldı hemde övgü. hristiyan din adamları buna karşı çıktı ve hatta birçok bilim adamı. halen de tartışmaları sürüyor. bir firmanın tüm bunları aşıp böyle bir canlı üreterek piyasaya oyun cak diye sürmeside bana biraz hayal gibi geliyor. yapay zekaya sahip organiğe çok yakın bir robot oyuncaktır diye düşünüyorum.
__________________

en güzel günlerimiz;henüz yaşamadıklarımız
erhan karasu/1975/gaziemir-İZMİR
er35han Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 28-05-2008, 19:19   #2
elmexicano
Oltacı
 
Üyelik Tarihi: 16.12.07
Mesaj Sayısı: 32
Varsayılan

değerli dostlar,

hem elektronik hem de biyolojik sistemlerin beraber kullanılması mümkündür. şu anki teknoloji ile bunlar yapılabilir. elektronik dediğimiz kısım, mikroçipler. ama tam olarak ne işe yaradıklarını ben de bilmiyorum. 10 sene öncesine kadar metal aksamlara siniz hücrelerinin yapışmasını sağlayacak çalışmaları hatırlarım.

bu konunun genetik tekniğine hakim olsam da, elektronik kısmı hakıkında fazla birşey diyemem.

ama şu anki teknoloji ile farklı canlıların DNA`larını brleştirmek, yeni varlıklar oluşturmak mümkündür. hatta sentetik olarak da DNA`nın üretilmesi söz konusudur. bu konularda, Craig Venter`a ait olan Celera Genomics firması önde gidenlerdendir.

bence, bu çalışmalar toplumu yeni şeylere hazırlamak adına yapılıyor. yapay zeka filmindeki gibi robotları alıp çocuk yetiştirmeyeceğimiz ne malum!! İşte bu konuda genetik mühendisliği önde gidiyor.

Son olarak, firma politikası olarak, bu oyuncakların canlı olduğu bildirilmiş olabilir. yalan söylüyor olabilirler. ama firma adı Biogenica. Biogenica gibi bir firma neden tahtadan yada plastikten üretilmiş oyuncaklarla uğraşsın ki! Çok anlamsız olurdu bence. Hani derler ya "bu işin için de bir iş var", aynen öyle!!!

herkese yorumları için teşekkür ederim. eğer üslübum biraz da olsa ağır kaçtıysa, affola.

Saygılar,

Ahmet Can
__________________
Japonya/Osaka

BRH(+)
elmexicano Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı


Saat 07:04.