![]() |
#24 | |||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Ancak sanırım farklı açılardan olaya bakıyoruz. Trolün zarar verdiği asıl konu balık yumurtası değil ki ?? ![]() ![]() Trol avcılığı, küçük - büyük, kabuklusu, omurgalısı, eklembacaklısı, memelisi ne var ne yok hepsini sürüyüp geçer. Yani karşı çıkışımızın ve tartışmamızın esas sebebi balık yumurtaları ile ilgili değil. Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi, Trol ile yapılan avcılık, balık ekolojisini tamamen altüst ediyor. Balık yumurtaları ve plaktonlar trol gözeneklerinden kaçabilseler dahi yumurtadan çıkmalarından itibaren zaten trolde yerlerini alıyorlar. Şimdi bakınız; yalnızca biz değil GreenPeace örgütü de Trol avcılığına karşı tüm dünyada mücadele ediyor. Deniz yıldızından istakoza, mürekkep balığından isparosa, deniz kaplumbağasına kadar ne var ne yok içinde. taş toprak dahil ![]() Bilmiyorum hiç bir trol çekildikten sonra içinden çıkanları gördünüz mü ? onbinlerce balık, midye, taş, mürekkep balığı, deniz yıldızı deniz anası vs. vs. çekilen ağda işe yarayanlar toplasanız 100-150 tane balıktır. Ama onbinlerce diğer deniz canlısı güverteden aşağıya ölü olarak boca edilir. ![]() Bizim trol konusuna karşı çıkışımız bilinçsiz bir tarafgirlik değil, tam tersine denizle içiçe insanlar olarak trolün etkilerinin neler olduğunu yerinde görerek gösterilen bir tepkidir. Buyrun size Trol denen nesnenin acımasızlığına birkaç örnek. ![]() ![]()
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Destek istiyorum | aligalipkaya | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 28-09-2007 22:57 |
Arkadaşıma manevi destek... | Uzm.Dr.Rastgele | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 26 | 11-05-2007 10:21 |
Arkadaşlar ilk defa ciddi bir topic açtım.Destek istiyorum | atomik07 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 16 | 14-09-2006 14:41 |