|
Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu türün vücudun geri ucunda yer alan yüzgeci, sırt yüzeyine yapışık ve gövdenin bu bölümünü örter durumda ve kalp şeklindedir. Kontraktil olmayan uzun kollarda el ayasındaki vantuzlar 4er sıralı, olup ortada yer alanlar iridir. Elin parmak şeklinde incelen ucundakiler ise, sekizer sıralıdırlar.
İç iskelet ince bir kalem gibi ve boynuzsu maddeden yapılmıştır. Rengi kırmızımsıdır, gözlerde kornea tabakası bulunmaz. Boyu 35-40cm kadar olabilirse de ortalama 30cm kadardır. Genç fertler dibe yakın sularda yaşlı fertler ise orta sularda yaşarlar. Geceleyin su yüzeyine yükselerek avlanırlar. Avcılığı diğer türler gibidir. Bu türde de fert irileştikçe etin sertliği artar. Ekonomik değeri yüksektir. Türkiye sularında diğer türlere oranla daha az rastlanmaktadır. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Yudumuzda bulunduğu bilimsel açıdan bilinen diğer türler ve bulunma bölgeleri ise şöyledir:
Abraliopsis pfefferi-Doğu Akdeniz [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Alloteuthis subulata-Ege ve Doğu Akdeniz [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Histioteuthis reversa-Doğu Akdeniz [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Loligo forbesi-Ege, Doğu Akdeniz [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Onychoteuthis banksi-Ege, Doğu Akdeniz [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Pyroteuthis margaritifera -Ege, Doğu Akdeniz [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Diğer kafadan bacaklılarda olduğu gibi, kalamarların da manto ve kolları yenmektedir. Kalamarların bu yenebilir et bölümü, gövde ağırlığının % 46-50'sini oluşturur ve % 11-22 protein, % 0.6-1.5 yağ ve % 75-82 su içerir. Kalamar eti, yalnızca proteince değil, aynı zamanda B ve PP grubu Vitaminler, amino-asitler ve mineraller açısından da zengindir. Pişirmeden önce, gövdenin yüzeyini saran ince derinin alınması gerekir. Bu iş için en iyi yöntem, iç organları alınmış kalamarım 55-60ºC sıcaklıktaki suda, 2-3 dakika tutulmasıdır. Ovalandığında, deri kolayca yüzülür.
Akdeniz ülkelerinde çok çeşitli yemekleri hazırlanmasına karşın, Türkiye’de kalamardan yapılan en önemli ordövr, "kalamar tava"dır. Boru halindeki manto enine, halkalar şeklinde kesilir ve biralı hamura veya galeta ununa bulandıkdan sonra, sıcak yağda kızartılır. Ayrıca kollar da kızartılır veya haşlanarak salata halinde sunulabilir.
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() Avlarken dikkat ister...
![]() ![]() ![]() Bu mesaj en son " 24-05-2007 " tarihinde saat 15:16 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Sağol mert ellerine sağlık..
__________________
0 Rh (+) ANIL ÜNALAN EŞREFPAŞA/İZMİR Telefon : 05058552330 Ziraat Teknikeri |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
bazen yakaladığınız yarım kiloluk balık mürekkep atmaz bazende bunda daha mürekkep kesesi yoktur diyeceğiniz ufaklıkta hayvandan 5 metre ile mürekkep fışkırır. Deprem olduğu zamanlarda gittiğim avlarda o kadar dikkat etmeme rağmen 2 polar 1 eşofman mahvettim annem öldürüyordu beni ![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Mert bilgiler için de teşekkür ederim... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Aman aman benden uzak dursun bu balık ayrıca kalamarı,da hiç sevmem.
__________________
Selim Öner 23.01.1962 Almanya |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Abi şu dünyada kalamar ve sübyeden lezzetli başka bişi varmıdır acaba sen sevmiyon ama...
__________________
0 Rh (+) ANIL ÜNALAN EŞREFPAŞA/İZMİR Telefon : 05058552330 Ziraat Teknikeri |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
tangayikanın nadide türleri | Caner BALIKÇI | Akvaryum | 9 | 05-06-2008 21:57 |
Ahtapot Türleri | katiti | Deniz Balıkları | 21 | 09-10-2007 17:09 |
tatlı su çuprası (tilapia türleri) | aganta borina borinata | Tatlı Su Balıkları | 10 | 17-05-2007 09:09 |
Beslenme Türleri | uzman | SAĞLIK | 13 | 12-09-2006 10:24 |
Sübye Türleri | katiti | Deniz Balıkları | 7 | 23-01-2006 22:29 |