|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Benimde bir tavsiyem olacak arkadaşlar Bu tavsiye sazan yakalarken uyguladığım yöntem.
Tutulan sazanlar büyük ise çamaşır ipi veya o işigören 4 - 5 metre ipi balığın yan solungaçlarından geçirerek ağzından çıkartıyoruz ve çıkan uç ile bedeni iybir düğüm ile birleştirip. bedenin ucunu sağlam bir kaya yada kazığa bağlıyoruz. ve balığı suya bırakıyoruz. balıkta herhangibir yaranlanma yada dozulma olmuyor. Aman dikkat sazan başka balıklarda bu yöntem kullanılacak ise dişsiz balık olmasına dikkat edelim.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() Ben bez balık torbası kullanıyordum livardan önce,yarım saatte bir ıslat koy gölgeye buz gibi beklesin...
|
||
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() degerli arkadaşlar bende her numara var...o günkü duruma göre tel livar/çuval/agzı büzülen kepçe filesi(tor) / yada dalgıçları su altında kullandıgı çelik oval firketeli yay..
abeeem..iş balık olsun balık..napar yapar taze saklarım...valla icabında fanilamı cıkartır torba yapar yine taze saklarım.. mufi56 dan selamlar herkese |
||
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() muvaffak abi +1
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() arkadaşlar benim sormak istediğim bişey var kusura bakmayın cahilliğime verin.
ben yakaladığım balıkları tel sepete koyup suya öyle bırakıyorum.ama tabii av süresince balıklar sağ kalmıyolar.yani sepet içindede olsa ölüyolar.sizce balıkların su içinde ölmesimi daha sağlıklı yoksa dışarda karada ölmesimi? tabiki sanıyorum bu işin dini yani murdar olup olmama tarafıda var.bilen bi arkadaş cevaplarsa sevinirim. |
||
![]() |
![]() |
#6 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Ben buz kısımını, karton mevye suyu kutularını su doldurarak yapıyorum. Bu şekilde buz daha uzun süre dayanıyor. Gerektiğinde kesip buzu serbest te bırakabiliyorum. Balıkları av süresince muhafa etmek için ise pilli hava motoru ile hava veren bir kovamız var. Daha önce fotoğrafını göndermiştim.
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() arkadaşlar ben 15 yıl kadar önce karina dalyanında canlı lida yakalıyordum orada balıkları yaşatmak için çamaşır lehenini yanlardan delip kıyısınada araba şamyeli bağlayıp şişiriyorduk böylece yanımızda taşıyabileceğimiz bir yaşatma yapmış oluyorduk.leheni taşımak sorun olsada bence en etkili yöntem bu.
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | ||
Guest
|
![]() haldun kardeş açıklamalarından dolayı teşekkür ederim.biraz olsun rahatladım.çünkü suyun işinde ölen balıkları çekinerek yiyordum.ne bileyim bana sanki doğal ortamında kendiliğinden ölünce biraz itici geliyordu.
işin rakı kısmına gelince alkolle pek aram olmamasına rağmen deneyeceğim.bakalım midemde bana teşekkür edeceklermi |
||
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() Haldun beyin rakı yorumuna katılıyorum rakısız balık hem mundar olur hemde zehirler adamı
![]() ![]() Erol bey derin dondurucuya konulacak balığın temizlenmesi gerektiğini belirtmiş. Büyüklerimiz tam tersini yapardı balıkları temizlemeden hatta tatlı su değdirmeden buzluğa (o zamanlar derin dondurucular yoktu)atarlardı. Bende onlardan görerek yakaladığım balıkları dondurucuya koyacaksam tatlı suda yıkamadan ve temizleden bir poşetin içinde atıyorum dondurucuya. Acaba yanlış mı yapıyoruz sağlık açısından bir sakıncası var mıdır Saygılar
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Yaz balıkları... | Onur GÜNER | FOTOĞRAFLARIMIZ | 13 | 02-07-2007 00:03 |
bogaz balıkları | ismail çakır | FOTOĞRAFLARIMIZ | 19 | 20-01-2007 13:17 |
Balık nasıl alınır nasıl saklanır? | Bir Dost | Balık Yemekleri | 0 | 02-12-2005 10:40 |