Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > Balık Yemekleri

Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim...




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 13-06-2009, 20:48   #1
MAVİ FENER
Kaptan
 
MAVİ FENER kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 13.06.09
Yaş: 76
Mesaj Sayısı: 2.415
Exclamation Firinda bezelyeli uskumru

Fırında Bezelyeli Uskumru:

7 adet( 5 kişilik) taze uskumruyu kesip, tatlı su ile iyice yıkayıp temizleyiniz, ardından da limon ile balıkları iyice ovunuz.

Sonra 300 gram mantarı 5 yemek kaşığı tereyağında 3 dakika kadar kavurunuz, soteleyiniz. Üzerine 1 adet limonun suyunu ve 1 bardak da su ilave ediniz, ardından 1 su bardağı konserve bezelyeyi de ilave edip tüm bu karışımı 1 dakika pişiriniz.

Ardından 3 yemek kaşığı unu az miktardaki su ile eziniz ve içerisinede 1 demet dereotunu ve 1 demet maydanosu ilave ediniz.

Diğer taraftan , Balıkları tepsiye dizip üzerine bezelyeli sosu , sonrada unlu karışımı dökünüz. Bunların üzerinede 2 adet limon dilimlerini ve 5 adet defne yapraklarını estetik bir şekilde yerleştiriniz ve hafiften ince tuzu da balıkların üzerine serpiştiriniz. Fırında Bezelyeli Uskumru:




7 adet( 5 kişilik) taze uskumruyu kesip, tatlı su ile iyice yıkayıp temizleyiniz, ardından da limon ile balıkları iyice ovunuz.

Sonra 300 gram mantarı 5 yemek kaşığı tereyağında 3 dakika kadar kavurunuz, soteleyiniz. Üzerine 1 adet limonun suyunu ve 1 bardak da su ilave ediniz, ardından 1 su bardağı konserve bezelyeyi de ilave edip tüm bu karışımı 1 dakika pişiriniz.

Ardından 3 yemek kaşığı unu az miktardaki su ile eziniz ve içerisinede 1 demet dereotunu ve 1 demet maydanosu ilave ediniz.

Diğer taraftan , Balıkları tepsiye dizip üzerine bezelyeli sosu , sonrada unlu karışımı dökünüz. Bunların üzerinede 2 adet limon dilimlerini ve 5 adet defne yapraklarını estetik bir şekilde yerleştiriniz ve hafiften ince tuzu da balıkların üzerine serpiştiriniz.

Bu arada daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında veya ızgarada 180 derecede 30 dakika pişiriniz. Afiyet olsun...

Not: Elinizin yanmaması için Fırından tepsiyi çıkartırken bez eldiven kullanınız.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]Bu arada daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında veya ızgarada 180 derecede 30 dakika pişiriniz. Afiyet olsun...

Not: Elinizin yanmaması için Fırından tepsiyi çıkartırken bez eldiven kullanınız.


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim.
Üstad Kaptan
Nuri DENİZ
İstanbul - 1949
İTÜ /Kimya ve İşletme Müh.


MAVİ FENER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
palamut avı sırtı ewrim Videolar 9 15-12-2009 16:45
Palamut avı Güven ÖZYELDAN Çapari 6 13-08-2007 20:38
Palamut Avı panderma ANILAR 20 01-04-2006 01:33
Levrek Buğulama VOLKAN Balık Yemekleri 1 29-10-2005 23:08


Saat 03:22.