Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK TÜRLERİ > Deniz Balıkları

Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm.




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 02-04-2006, 16:32   #1
Taygun KOCABIYIK
ADMİN
 
Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 28.08.05
Şehir: İzmir
Yaş: 37
Mesaj Sayısı: 5.838
Varsayılan

Alıntı:
katiti tafarından gönderildi
Mehmet Abi kafa çevirme tekniğinde açıkçası ben de çok iyi değilim, çünkü fazla denemem olmadı ama kafanın alt kısmındaki açıklıklardan tutup kazak ters-yüz eder gibi kafayı çevirmek gerektiğini biliyorum. Açıkçası tarifle anlatmak zor, yaparken görmek gerekiyor. Bu şekilde hayvan çok daha çabuk ölüyor. Sonrasında ahtapotu vurmak lazım. Vurma işlemi sırasında köpük çıkar. Bu köpük bitene kadar vurmak gerek. Daha sonra da sirke ile düdüklü tencerede yaklaşık 30-45 dakika kadar haşlıyorum ben. Derisi kendiliğinden atıyor. Salata için doğrayıp bol zeytinyağı-sirke ile.... neyse bu kısımlara girmeyeyim şimdi .

haşlamadan derisi ile birlikte ızgara üzerinde yapıldığını da duydum ama ben hiç denemedim. haşlayıp derisini attıktan sonra yahnisi, kızartması vs. de yapılabilir...
Öldürmek için dayımın tekniğini tavsiye edeyim. İki gözünün ortasına bıçakla 1-2 derin çizik attığınızda direk ölüyormuş ben görmedim ama kaynak güvenilir.
Pişirme olayıda aynen mert abinin dediği gibi. Geçenlerde yahnisini yapmıştık parmaklarımı yiyordum az kalsın

Fakat şöyle bir durum var Mehmet abi bu ahtapot en az 2 kg civarı olmalı düdüklüde haşlandığında inan %50-%60 küçülüyor. 1 Kiloluk bir ahtapot 1 kişiye yetmeyecek şekile geliyor. İç organları 300 gram farzedelim. Sıca su yaramıyor bu arkadaşlara yün kazak gibi çekip ufalıyorlar. kaldı geriye 300 gramcık birşey. Hayvanın canını aldığımıza değmez.
Saygılarımla
__________________
Taygun KOCABIYIK
13/07/1988
İZMİR

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 02-04-2006, 19:27   #2
mufi
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

ehm..ehm..Arkadaşlar parantez içi söyliyeyim.. bildiğim kadarı ile ahtapot / ve kalamar türlerinde yüksek kolestrol vardır....sorunlu olanların dikkatine..
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-04-2006, 01:08   #3
aserkansatı
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

Bayılırım bol kolesterollü ahtapot salatasına...Zaten senede 1-2 kez yiyebiliyorum o da yazın...Rakı alır onun kolesterolünü be abi...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-04-2006, 03:42   #4
turna
Kaptan
 
turna kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 12.02.06
Yaş: 77
Mesaj Sayısı: 955
Varsayılan

İmBat ve katiti her ikinizede çok teşekkürler,

Serkan abi sende yemesini iyi biliyorsun.
__________________
F. Mehmet Koray 1948 ANK.

turna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ahtapot Salatasi tuncayterzioglu Balık Yemekleri 7 13-09-2006 16:28
Beslenme Türleri uzman SAĞLIK 13 12-09-2006 10:24
Kalamar Türleri katiti Deniz Balıkları 19 09-05-2006 16:02
Sübye Türleri katiti Deniz Balıkları 7 23-01-2006 21:29
Ahtapot Izgara aserkansatı Balık Yemekleri 5 22-10-2005 05:50


Saat 01:19.