|
![]() |
#1 | |||
Profesyonel Balıkçı
|
![]() Kalkan Ağındaki İstakoz "770gr." 4-4-2011-Pzt.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Miço
|
![]() 2002 de 2 kg 2011 de 770 gr. (buarada sabah sabah umutsuzluğum üstümde galiba. her yazınıza muhalefet oldum sanki hocam. )
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Profesyonel Balıkçı
|
![]() Alıntı:
şimdi son yılda bana gelen haberlerde sayı 10-12 civarına ulaştı. Mavi Anayasa mutlaka yazılmalı. Başka yolu yok. Saygılar.
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Profesyonel Balıkçı
|
![]() Alıntı:
Kıymet'çim alttaki notu eklemeyi unutmuşum. Ajandamda daha varda şimdi aramayım. 9-4-2011------- 2.5 kg.'luk İstakoz, Adalar. 17-4-2011------2.850 gr.'lık İstakoz, Adalar.
![]() |
![]() |
#5 | |||
Miço
|
![]() verdiğininz bilgiler çok güzel. teşekkürler hocam. ama bana balıkların boyları her geçen yıl daha da küçülüyor gibi geliyor. ne biliim bi 20 yıl sonra lidaki ye çupra filan deriz artık yani
![]() |
![]() |
#6 | |||
Profesyonel Balıkçı
|
![]() Kıymet'çim öyle gelmiyor öyle zaten, endüstriyelde yapılacaklar farklı, geleneksel balıkçılıkta yapılacaklar farklı, amatöre sıra gelene kadar biz zaten ruhu teslim ederiz. Vakit buldukça işlemeye çalışıcaz bazen görsel olarak resim ya da videoları koyarız, herkeste kendi kendinin gözlemcisi olur. Küçülme öyle gelmiyor tespitin doğru çünkü gerçekleşen vakıa bu. Biz buna türlerde sinsile küçülmesi deriz ardından ne gelir türlerin çöküşü yani yok oluş gelir. Avustralya'da yabancı dil için bulunan yeğenim anlatıyor Sidney'e yakın bir yerde. Liman içindeki Çipura (alyanaklar) 5-6 kg.'lık gümüş kefal sürüsü gibi, içlerinde 8-10 kg.lıkları var. Ancak olta dahi atamıyorsun diyor. Nerde 3 okyanusa sahip ülkede adamlar gelecek nesiller için okyanuslarını nasıl koruyor anla. Amatörlerde irisini yakalayabilirler tabi 1 şartla endüstriyeller irilerin sürü oluşturduklarında toplu halde 2-3 ton alyanağı bir seferde yok etmezlerse. Mevsimine göre kıyıya geliş yada derindeki meralarına çekilirken. Bir gün güneş gazetesinde (ama eski) resimleride vardı balıkçı dükkanı olan arkadaşa ne resimler vermiştim ama o da rahmetli olunca hepsi gitti. İşte o gazetede Çeşme açıklarında 1 gırgır 2 tonluk alyanak sürüsünü 1-2 gün takip ediyor (gazete ne yazdıysa aklımda kalanı söylüyorum) sonunda mola edip hepsini alıyor 5-6 kg.'lık balıklar tam 2 ton 1 seferde 1 kişinin kumbaraya. Diğer türlerin tamamı içinde bu geçerli. Konu uzun burda keseyim. Saygılar.
![]() |
![]() |
#7 | |||
Miço
|
![]() katliam yapılıyor kimsenin umrunda değil
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kalkan Ağındaki Levrek "8Kg." | Baba Yalçın | Baba Yalçın | 6 | 07-05-2012 11:23 |
Kalkan Ağındaki İstakoz "2Kg." | Baba Yalçın | Baba Yalçın | 2 | 05-05-2012 19:38 |
İstakoz (Basri Gül) | Baba Yalçın | Baba Yalçın | 1 | 09-04-2012 01:42 |
ıstakoz | MAVİ FENER | Su Ürünleri | 0 | 23-09-2009 11:38 |
mucize ıstakoz.. | mufi | Su Ürünleri | 1 | 18-01-2008 12:35 |