Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...




Yanıtla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 26-01-2007, 11:38   #1
ramazanuçar
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan Sit alanlarında balık çiftlikleri kurulamayacak

Sit alanlarında balık çiftlikleri kurulamayacak


A.A

Doğal ve arkeolojik sit alanlarında balık çiftlikleri kurulamayacak. Çiftlikler, kıyıdan yaklaşık 1.100 metre açıkta ve derinliği 30 metre olan yerlere kurulabilecek.


Çevre ve Orman Bakanlığı'nın “Denizlerde Balık Çiftliklerinin Kurulamayacağı Hassas Alan Niteliğindeki Kapalı Koy ve Körfez Alanlarının Belirlenmesine İlişkin Tebliğ”i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Tebliğ, denizlerde yapılacak balık çiftliklerinin kurulamayacağı ötrofikasyon (deniz kirliliği) riski yüksek olan hassas alan niteliğindeki kapalı koy ve körfez alanlarının belirlenmesine yönelik ilke ve esasları belirliyor.

Tebliğe göre, Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenen/belirlenecek olan doğal ve arkeolojik sit alanlarında balık çiftlikleri kurulamayacak.

Balık çiftlikleri, derinliği 30 metre olan, kıyıdan 0.6 deniz mili (yaklaşık 1.100 metre) uzaklıkta, akıntı hızı 0.1 m/sn olan yerlerde kurulabilecek.

Mevcut balık çiftlikleri, bu kriterlere göre durumlarını 1 Mayıs 2007 tarihine kadar tespit ettirerek Çevre ve Orman Bakanlığına bildirecek.

Söz konusu durum tespiti, üniversiteler veya Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) konu ile ilgili uzman birimlerine yaptırılacak.

Belirlenen süre içerisinde yükümlülüğünü yerine getirmeyen balık çiftlikleri hakkında yasal işlem yapılarak, kapatılacak.
Bu kriterlere göre tespit edilen hassas alanlar içinde kalan balık çiftlikleri, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından en geç 13 Mayıs 2007 tarihine kadar kapatılacak.

Bu kriterlere göre, tespit edilmiş olan hassas alanlar dışında kalan koy ve körfez alanlarında faaliyette bulunan mevcut balık çiftlikleri, üretim yaptıkları alanlar için bugünden itibaren bir yıl içerisinde ötrofikasyon riski bulunup bulunmadığını Üniversiteler veya TÜBİTAK'ın konu ile ilgili uzman birimlerine hazırlatıp ve değerlendirilmek üzere Çevre ve Orman Bakanlığına rapor edecekler.

Ötrofikasyon riski bulunmadığı tespit edilen alanlarda faaliyetlerini sürdürecek olan çiftlikler, her yıl izleme yapacak.
Belirtilen kriterlere uygun olarak yeni kurulacak balık çiftlikleri, yer seçimi aşamasında ötrofikasyon riski bulunup bulunmadığını incelettirip, rapor edecekler. Faaliyete geçtikten sonra da her yıl bu işlemi tekrarlayacaklar.

Balık çiftlikleri, tebliğde belirlenen ilke ve esaslar doğrultusunda Çevre ve Orman Bakanlığınca denetlenecek. Tebliğ hükümlerini yerine getirmeyenlere 2872 sayılı Çevre Kanunu ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine göre yaptırım uygulanacak.
ALINTIDIR...

bu haberi iki gün önce okuyunca çok mutlu olmuştum iyi gelişmeler oluyor diye.fakat aynı konu ile ilgili bugün okuduğum başka bir haberde balıkçıların daha doğrusu balık çiftliği patronlarının konuyu yargıya taşıdığından bahsediliyordu.maalesef bizim ülkemizde iyi ve güzel birşeyler yapmak isteyenler oldukça karşılarında sarp kayalar gibi dikilen katil ruhlu insanlarda bulunuyor.ne diyeyim allah sonumuzu hayıretsin.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 26-01-2007, 13:00   #2
HALDUN YALIMLI
SHARK
 
HALDUN YALIMLI kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 31.08.05
Şehir: İZMİR
Yaş: 48
Mesaj Sayısı: 908
Cool

Ramazan'cım ilgili tebliğide eklemek istedim. Bu konuda tüm duyarlı arkadaşları yorum ve yazılarıyla destek olmalarını istiyorum.

Bu konuyla ilgili link
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]


Buda ilgili yazı

24 Ocak 2007 ÇARŞAMBA
Resmî Gazete
Sayı : 26413
TEBLİĞ

Çevre ve Orman Bakanlığından:
DENİZLERDE BALIK ÇİFTLİKLERİNİN KURULAMAYACAĞI HASSAS ALAN
NİTELİĞİNDEKİ KAPALI KOY VE KÖRFEZ ALANLARININ
BELİRLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanununun 9 uncu maddesinin (h) bendi ile geçici 2 nci maddesi hükümlerince, denizlerde yapılacak balık çiftliklerinin kurulamayacağı ötrofikasyon riski yüksek olan hassas alan niteliğindeki kapalı koy ve körfez alanlarının belirlenmesine yönelik ilke ve esasların oluşturulmasıdır.

MADDE 2 – (1) İlke ve esaslar
a) Hassas alan niteliğindeki kapalı koy ve körfez alanlarının kirlenmeye karşı korunması ve bu kapsamda balık çiftliklerinin kurulamayacağı hassas alan niteliğindeki kapalı koy ve körfez alanları ile ilgili ilke ve esasları belirlemek bu Tebliğin temel ilkesini oluşturmaktadır. Bu anlamda; organik atığın mikrobial bozunması; amonyak, nitrat, nitrit, fosfat ve diğer inorganik maddelerin açığa çıkması ötrofiksyon oluşumunun başlıca nedenleridir. Atıkların denizel ortama girişi sadece su kalite parametrelerini değiştirmekle kalmayıp bentik canlıları etkilemekte habitat değişimine neden olmakta ve ötrofikasyon riskini artırarak alanın hassas alan haline gelmesine neden olmaktadır. Ayrıca, ötrofikasyon riski, akıntı ve rüzgar hızına ve yönüne bağlı olarak artma ya da azalma gösterdiğinden, balık çiftliği kurulacak alanlarda etkin akıntı ve rüzgar yönünün kıyıdan koy ve körfez ağzına, açığa doğru olması önem arz etmektedir. Öte yandan, açık denizle kütlesel su alışverişinin boğaz veya daha geniş bir açıklık aracılığıyla engellenmiş olarak sağlanabildiği ve kıyı çizgisinin girintili (içbükey) olduğu alanlar koy ve körfez alanlarıdır. Kapalı koy ve körfez alanları özellikleri nedeniyle her zaman ötrofikasyon riski altında olan yerlerdir.
b) Çevre kirliliğinin artmaması ve ötrofikasyon riskinin önlenmesi için balık çiftliklerinin kurulacağı alanların özümseme kapasitesi belirlenmeli ve buna göre yeni kurulacak tesislerin üretim kapasiteleri tespit edilmeli ve yer seçimi yapılmalıdır.

MADDE 3 – (1) Balık çiftliklerinin kurulamayacağı hassas alan kriterleri
a)Aşağıdaki tabloda belirtilen parametrelere karşılık gelen kriterlerin tamamınınsağlandığı koy ve körfez alanları hassas alan niteliğindeki kapalı koy ve körfez alanları olarak nitelendirilir. Bu alanlar içinde kalan yerlerde balık çiftlikleri kurulamaz.

TABLO: Balık Çiftliği Kurulamayacak Hassas Alan Niteliğindeki Alanlara Ait Parametre veKriterler
Parametre
Kriter
Derinlik
≤ 30m
Kıyıdan Uzaklık
≤0.6 deniz mili
Akıntı Hızı*
≤ 0.1 m/sn

*Akıntı hızı tesisin yanında; rüzgar hızının 0-3.3 m/sn olduğu sakin, esintili ve hafif rüzgarlı hava şartlarında5 metre derinlikte24 saat süre ile ölçülür. Ancak rüzgar hızının düşük olduğu sakin ve/veya esintili hava şartlarının bulunduğu durumlarda ölçüm yapılması tercih edilir.

b)Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenen/belirlenecek olan doğal ve arkeolojik sit alanlarında balık çiftlikleri kurulamaz.


MADDE 4 – (1)Mevcut balık çiftlikleri ile ilgili iş ve işlemler

a) Mevcut balık çiftlikleri, bu tebliğin 3 üncü maddesindeki tabloda yer alan kriterlere göre durumlarını 1/5/2007 tarihine kadar tespit ettirerek Çevre ve Orman Bakanlığına rapor etmekle yükümlüdürler. Söz konusu durum tespiti Üniversiteler veya Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun konu ile ilgili uzman birimlerine yaptırılır. Belirlenen süre içerisinde yükümlülüğünü yerine getirmeyen balık çiftlikleri hakkında yasal işlem yapılarak kapatılır.

b)Bu tebliğin 3 üncü maddesinde yer alan kriterlere göre tespit edilmiş olan hassas alanlar içinde kalan balık çiftlikleri, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından en geç 13/5/2007 tarihine kadar kapatılır

MADDE 5 –(1) Ötrofikasyon riski belirleme

a) Bu Tebliğin 3 üncü maddesindeki tabloda yer alan kriterlere göre tespit edilmiş olan hassas alanlar dışında kalan koy ve körfez alanlarında faaliyette bulunan mevcut balık çiftlikleri, üretim yaptıkları alanlar için bu Tebliğin yayımlandığı tarihten itibaren bir yıl içerisinde bu maddenin (c) bendinde belirtildiği şekilde, TRIX İndeksine göre ötrofikasyon riski bulunup bulunmadığını Üniversiteler veya Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun’ın konu ile ilgili uzman birimlerine hazırlatır ve değerlendirilmek üzere Çevre ve Orman Bakanlığına rapor ederler. Bu çerçevede yapılacak ölçüm ve analizler, Çevre ve Orman Bakanlığınca yetki verilen özel veya kamu kurum ve kuruluş laboratuarlarında yaptırılır. TRIX İndeksine göre ötrofikasyon riski bulunmadığı tespit edilen alanlarda faaliyetlerini sürdürecek olanlar, her yıl TRIX İndeksine göre izleme yaparlar ve sonuçları Çevre ve Orman Bakanlığına bildirirler. Ötrofikasyon riskinin belirlenmesi amacıyla yapılacak TRIX indeksinin hesaplanmasına ilişkin tespit ve izleme sonuç raporları her yılın Eylül ayı sonu itibariyle değerlendirilmek üzere Çevre ve Orman Bakanlığına bildirilir.

b) Bu Tebliğin 3 üncü maddesindeki tabloda yer alan kriterlere göre tespit edilmiş olan hassas alanlar dışında kalan koy ve körfez alanlarında yeni kurulacak balık çiftlikleri, yer seçimi aşamasında üretim yapacakları alanlar için bu maddenin (c) bendinde belirtildiği şekilde, TRIX İndeksine göre ötrofikasyon riski bulunup bulunmadığını Üniversiteler veya Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun konu ile ilgili uzman birimlerine hazırlatır ve değerlendirilmek üzere Çevre ve Orman Bakanlığına rapor ederler. Bu çerçevede yapılacak ölçüm ve analizler, Çevre ve Orman Bakanlığınca yetki verilen özel veya kamu kurum ve kuruluş laboratuarlarında yaptırılır. Yeni kurulacak balık çiftlikleri faaliyete geçtikten sonra her yıl TRIX İndeksine göre izleme yaparlar. Ötrofikasyon riskinin belirlenmesi amacıyla yapılacak TRIX indeksinin hesaplanmasına ilişkin tespit ve izleme sonuç raporları her yılın Eylül ayı sonu itibariyle değerlendirilmek üzere Çevre ve Orman Bakanlığına bildirilir.
c) EK-1’de verilen TRIX indeksi hesaplanırken, ötrofikasyona neden olan birincil üretimin en yüksek olduğu Mayıs ve Ağustos aylarında olmak üzere yılda iki kez balık çiftliğinin kapladığı alanın ortasından ve 4 (dört) kenarının 20’şer (yirmişer) metre açığından olmak üzere toplam beş noktada örnekleme yapılır. Her örnekleme noktasından yüzeyden, ortadan ve dipten olmak üzere toplam üç derinlikten, birer numune alınarak örnekleme yapılır. Numuneler, 7/1/1991 tarihli ve 20748 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Su Kirliliği Kontrolu Yönetmeliği Numune Alma ve Analiz Metodları Tebliği’ne uygun olarak alınır. Bu numunelerin analizleri Çevre ve Orman Bakanlığınca yetki verilen özel veya kamu kurum ve kuruluş laboratuarlarında yaptırılır. Çevre ve Orman Bakanlığı’na rapor edilen analiz sonuçları ilgili balık çiftliği işletmesi tarafından dosyalanarak muhafaza edilir ve denetimler esnasında istenildiğinde yetkililere gösterilir.
d) Bu madde hükümleri uyarınca TRIX indeksine göre ötrofikasyon riski yüksek olduğu tespit edilen koy ve körfez alanları hassas alan niteliğindeki kapalı koy ve körfez alanları olarak nitelendirilir, bu alanlarda balık çiftlikleri kurulamaz ve mevcutbalık çiftlikleri kapatılır.

MADDE 6 – (1) Balık çiftlikleri bu Tebliğde belirlenen ilke ve esaslar doğrultusunda Bakanlıkça denetlenir. 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 5/1/2002 tarihli ve 24631 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan Çevre Denetimi Yönetmeliğinin 6 ncı madde hükmü gereğince denetimle ilgili olarak balık çiftlikleri, ölçüm ve analiz masraflarını karşılamakla yükümlüdürler. Çevre ve Orman Bakanlığı, denetim ile ilgili bu sorumluluğunugerekli ekipman ve donanımla yerine getirir.

MADDE 7 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini yerine getirmeyenlere 2872 sayılı Çevre Kanunu ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine göre yaptırım uygulanır

Yürürlük
MADDE 8– (1)Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer

Yürütme
MADDE 9 – (1)Bu Tebliğ hükümlerini Çevre ve Orman Bakanı yürütür


EK-1
TRIX İNDEKSİ HESAPLAMASI VE ÖTROFİKASYON RİSKİ SKALASI


TRIX İndeksi = (Log (klorofil-a x %O2 x TİN x TP) + 1.5) x 0.833


Klorofil-a : Sudaki klorofil-a konsantrasyonu (µg/L);

%O2 : Doygun miktardan sapan mutlak oksijen yüzdesi = |%ÇO – 100|

TİN : Toplam çözünmüş inorganik azot, N-(NO3+NO2+NH4), (µg/L);

TP : Toplam fosfor (µg/L).

Formülde kullanılan klorofil-a ve oksijen yüzdesi (%O2) bileşenleri üretimle, yani fitoplankton biyo-kütlesiyle ve üretim dinamiğiyle, doğrudan ilişkili indikatörlerdir. Başka bir deyişle, TRIX İndeksi, besin tuzları girdisine ve ortamdaki biyo-kütle üretimine bağlı olarak kıyısal sistemde neler olduğunu ve olabilecekleri özetlemektedir. Formüldeki dört değişkene göre hesaplanan TRIX indeksi değerleri, 0-10 arasında değişen katsayılarla ifade edilir.

Buna göre hesaplanan TRIX indeksine göre belirlenen ötrofikasyon riski skalası aşağıdaki tabloda verilmektedir.

Tablo. Ötrofikasyon Riski Skalası
TRIX İndeksi (Tİ)
Açıklama
Tİ < 4
Ötrofikasyon Riski Yok
4 ≤ Tİ ≤ 6
Ötrofikasyon Riski Yüksek
Tİ > 6
Ötrofik
__________________
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM
HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K.
İZMİR-İZMİR-İZMİR
haldunyalimli@gmail.com
HALDUN YALIMLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-01-2007, 15:42   #3
katiti
Kaptan
 
katiti kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 10.11.05
Şehir: İzmir
Yaş: 46
Mesaj Sayısı: 2.176
Varsayılan

Haldun bu konuyla ilgili özellikle büyük işletmelerin ciddi çalışmaları olduğuna ve çiftlikleri kurallar dahilindeki yerlere taşımaya çalıştıklarına dair duyumlarım var. Fakat ufak çiftliklerin ne yapacağı henüz belli değil. Bu işin maliyetini kaldıramayacak işletmeler ya kapanacak ya da (maalesef) bunlara bir şekilde göz yumulacak. Neler olacağını zaman gösterecek...
__________________
Mert Topoyan
İzmir - 1978

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-01-2007, 20:49   #4
aserkansatı
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

Aslında güzel bir gelişme ama uygulanabilir mi???Pek sanmıyorum.Önümüz seçim zaten.Zor gibi görünüyor...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-01-2007, 06:09   #5
levrek
Kurucu Üye
 
levrek kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 29.10.05
Şehir: izmir-ksk.
Yaş: 58
Mesaj Sayısı: 1.878
Varsayılan

Serkanın dediğine aynen katılıyorum,zor işler zor....
__________________


Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-01-2007, 10:22   #6
Güven ÖZYELDAN
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

Uzun bir süreçtir yönetmeliklere aykırıçiftliklerin kaldırılacağı konusunda yapılanmalar var fakat görüntüde bu pek öyle gitmiyor kaldırılacak çiftliklere bakıyorsunuz toplanmak yerine yeni kafesler konulmuş yada çok ykınlarına başka bir çiftlik gelip tünemiş birilerin bir yerlerine dokanıyor sanırım bu kaldırma işiki bu kadar sallantılı gidiyor çıkar yitimi söz konusu şimdide seçim kargaşasında askıya alınır derken üstünden geçer 3-4 sene daha ordaki sahil şeridi ortadan kalkar yeniden kazanım süresi yılları bulacak bir zaman dilimine döner pilik alır başını gider sonra ahlar vahlar içinde bakar dururuz bizim denizlerimizin kaderi bu sanırım yazık çok yazık....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-01-2007, 19:55   #7
Taygun KOCABIYIK
ADMİN
 
Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 28.08.05
Şehir: İzmir
Yaş: 35
Mesaj Sayısı: 5.838
Varsayılan

Dün geceden bu yana (eve henüz yeni girdim) didim/akbük bölgesinde avlandım inanın adım başı balık çiftliği var bunlar olsun ama böyle turistik yerlerde yazlık mekanlara yakın yerlerde olmamalı. Ve bu çiftlikler kıyıya o kadar yakınlar ki oltayı biraz zorlasam içine bile atabilirim yem artıklarının verdiği zararlar bir yana bazı kendini bilmez insanlar yem çuvallarınıda denize saçmıştı inanın çok üzücü bir görüntüydü Türkiye gibi bir ülkede böyle konularda malesef duyarsız kalınıyor yasa çıksada uygulamada işler yürümüyor yine olan denizlerimize oluyor anlıycağınız.
__________________
Taygun KOCABIYIK
13/07/1988
İZMİR

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-01-2007, 19:33   #8
turna
Kaptan
 
turna kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 12.02.06
Yaş: 76
Mesaj Sayısı: 955
Varsayılan

Taygun kendini bilmez insanlar aramızda çok var,herkes rant peşinde,aslında bunların peşine çevre koruma düşmeli,bunları mülki idare amirleride biliyor ama basına aksetmediği müddetce kimsenin sesi çıkmıyor.
__________________
F. Mehmet Koray 1948 ANK.

turna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2007, 11:28   #9
aganta borina borinata
Guest
 
Mesaj Sayısı: n/a
Varsayılan

ben balık çiftliklerine sıcak bakıyorum...ancak tecrübe edinilmiş ve saptanmış kriterlerin yasalaştırılarak uygulanması konusunda hemfikirim... denizlerde ve içsularda kurulacak çiftliklerin en azından yetiştirilebilir balıkların doğal ortamda populasyonlarını daha kolay koruyabilecekleri kanısındayım...

tabi bunun yanında içsularda profesyonel avcılığın tamamen kaldırılması taraftarıyım...

akdenizin geneli kıyı yapısı, ısısı ve coğrafik duruşundan dolayı sanırım besiciler tarafından pek tercih edilmiyor...yani egeyle kıyaslandığında akdenizde besicilik neredeyse yok denecek kadar azdır(özellikle akdenizin batısında yoğunlaşır)... tabi bunun da kötü yanları var... sadece dalyanlarda doğal yetiştiricilik yapıldığından kıyı boyunca bi çok bırakma ağa ve barikat a (parakete) rastlarsınız...çok uzun ağlarla kıyıdan çevirmeler yapılır, bu da küçük büyük ayırt etmeden balıklara büyük ölçüde zarar verir...

özellikle içsularda profesyonel balıkçılıkla uğraşanlar gerekli destekler verilerek avdan uzaklaştırılmalı ve yetiştiriciliğe yöneltilmeli...

denizlerde de bu konuda adımlar atılmalı...ve besicilik kıyıdan uzaklaştırılmalı ve çevre açısından zararlı olabilecek hertürlü etkenden arındırılmalı...

rastgelsin...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2007, 12:39   #10
katiti
Kaptan
 
katiti kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 10.11.05
Şehir: İzmir
Yaş: 46
Mesaj Sayısı: 2.176
Varsayılan

Alıntı:
aganta borina borinata tafarından gönderildi
ben balık çiftliklerine sıcak bakıyorum...ancak tecrübe edinilmiş ve saptanmış kriterlerin yasalaştırılarak uygulanması konusunda hemfikirim... denizlerde ve içsularda kurulacak çiftliklerin en azından yetiştirilebilir balıkların doğal ortamda populasyonlarını daha kolay koruyabilecekleri kanısındayım...
Doğan bu konuda hemfikirim, yalnız bir tek şartla: Yavru balıklar doğadan toplanmamalı, yumurta üretme çiftliklerinden temin edilmeli. Bu yöntem daha pahalı olduğunda pek çok çiftlik bunu kullanmıyor ne yazık ki...
__________________
Mert Topoyan
İzmir - 1978

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Balık çiftlikleri hakkında ... mufi Tabiatı ve Canlıları Koruma 1 07-04-2008 12:12
TMMOB açıklaması ve de balık çiftlikleri levrek Resmi Avcılık Duyuruları 7 30-11-2006 17:32


Saat 19:04.